« Nog meer Venezuela | Main | De Zevende »

Ongedierte in de Tropen

Chica de la Semana: Tiarah!Laat u niet misleiden door de titel, het moge duidelijk zijn dat de term ongedierte zeker niet van toepassing is op Tiarah hiernaast, integendeel! Na de zware kost over Venezuela leek een foto van Tiarah wel het minste wat ik voor u kon doen om de week goed te beginnen, zoals wijlen Heftklammern placht te zeggen.

Neen, zaterdagnacht hadden we een Close Encounter met een duizendpoot en ditmaal een nogal agressief exemplaar. Lucy ontdekte hem toen ze het bedovertrek glad wilde trekken. Het beest viel van het bed af en zocht een goed heenkomen. In de tussentijd had ik een stuk papier van de keukenrol gescheurd. Het gevecht verliep enigszins teleurstellend, reeds in de eerste ronde had ik het loeder met drie rake klappen onherstelbaar letsel toegebracht.

Even later spartelde hij in het propje papier, toch probeerde hij, alvorens door het toilet gespoeld te worden, nog uit alle macht zijn gif kwijt te raken en het liefste in mij. Dat kon ik zo zien. Voor de leek: duizendpoten zijn best gevaarlijke dieren, na een beet kun je daar flink last van hebben. Baby's kunnen er zelfs aan overlijden! Er is nog een reden om voorzichtig te zijn met duizendpoten: ze komen bijna altijd met zijn tween, het mannetje samen met zijn vrouwtje. Dus als je er n gevonden hebt, slaap je nog steeds niet helemaal lekker...

Wat voor ongedierte loopt hier nog meer rond? Met name kakkerlakken, die zijn vies maar wel ongevaarlijk. Dat geldt niet voor de vijf of zes schorpioenen die ik tot dusverre in mijn huis ben tegengekomen. Zoals reeds gezegd behoort Tiarah niet tot de categorie Ongedierte, mooie dames kunnen echter wel degelijk giftig zijn!

About

This page contains a single entry from the blog posted on January 6, 2003 12:00 PM.

The previous post in this blog was Nog meer Venezuela.

The next post in this blog is De Zevende.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33