« Diverse Statistieken | Main | Cepillo! »

Man vs Beast

Nederlanders zijn inventief in het bedenken van televisieprogramma's. Zie bijvoorbeeld het succes van 1 van de 8 jaren geleden of van recentere datum Big Brother. Amerikanen kunnen er ook wat van en zo zag ik gisteren voor het eerst het programma Man vs Beast, een bijzondere gewaarwording.

De wereldkampioen hotdog-worstjes-eten, een jeugdige Japanner met de naam Kobayashi, ging het opnemen tegen een Grizly-beer. Ik zag geweren geladen worden met verdovingspijltjes en een arena werd in gereedheid gebracht. 'Zo', dacht ik nog, 'die Japanner gaat vechten tegen de beer!'. Maar neen, ze gingen worstjes eten.

Kobayashi ging de schaal worstjes als een robot te lijf, steeds twee worstjes tegelijk in zijn mond stoppend. De beer, die uiteraard geen benul van een wedstrijd had, slurpte op zijn dooie akkertje de worstjes naar binnen. Het leukste was het opgewonden commentaar: 'Zie je dat, de beer kijkt opzij naar Kobayashi, hij weet nu dat hij gaat winnen!'. En de beer won. Hierop volgde een shot waarin de beer zich oprichtte en een luide brul voortbracht. Ja, of het die beer wat kon schelen dat hij Mitsubishi had verslagen.

Even later moest een atleet 100 meter hardlopen tegen een giraffe. De giraffe kwam wat langzaam op gang en ook dit dier kende het concept wedstrijdelement niet. De atleet won gemakkelijk. Ik denk dat zelfs ik die wedstrijd nog wel had gewonnen. Leuk was dat er zeker vijf herhalingen volgden. Toen de atleet al binnen was, maakte de giraffe namelijk een gek sprongetje. 'Kijk, hier gaat-ie de fout in, dat kost hem de race!', was het commentaar.

Na de giraffe mocht dezelfde atleet aantreden tegen een zebra. De zebra deed het nog kalm aan, maar won met speels gemak. Er werd echter protest aangetekend door de begeleider van de atleet, de zebra zou te snel hebben bewogen. Een valse start dus, aangetoond met diverse herhalingen. De rematch werd zo mogelijk nog overtuigender door een inmiddels gepikeerde zebra gewonnen. Onthutst stamelde de atleet: 'I have been beaten by a zebra...'.

's Nachts had ik nog mijn eigen Man vs Beast. De honden blaften er namelijk weer lustig op los en mijn 'Pssssjjjttt!' haalde weinig uit. Ik deed mijn sportschoenen aan, rolde een ouwe Nieuwe Revu op en ging naar buiten. Een paar rake tikken later waren de honden lekker rustig. Toch konden ze nog niet geloven dat ze niet mochten blaffen, dus was het een half uur later weer raak, met dank aan Nieuwe Revu. Hierna hadden we geen kind meer aan ze. Het lijkt erop dat in dit geval dan toch de Man het gewonnen heeft van de Beast. En het waren er nog twee ook!

About

This page contains a single entry from the blog posted on January 24, 2003 12:00 PM.

The previous post in this blog was Diverse Statistieken.

The next post in this blog is Cepillo!.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33