« Een Gelukkig 2003 | Main | Kansberekening en Waarschijnlijkheid (1) »

Dubbel Werk

Mensen houden niet van dubbel werk, zo luidt de stelling van vandaag. En dat terwijl iets voor de tweede keer doen vaak gemakkelijker is dan de eerste keer. Er zitten vele facetten aan dubbel werk, ik zou er een boek over kunnen schrijven. Voor nu licht ik er even een paar aspecten uit.

Het is weer eens de hoogste tijd dat ik mijn weekrapportage in elkaar draai. Daarin staan mijn werkzaamheden van de afgelopen week globaal beschreven. Het werk zelf heb ik reeds gedaan, dat is duidelijk. Waarom zie ik er toch altijd zo tegen op om daar een rapportje van te maken. En ik ben niet de enige, gelooft u mij. Anders zou het ook niet een echt goede stelling zijn.

Veel mensen zijn wel eens een tekst kwijtgeraakt, een weblog-postje, een mailtje, een document, misschien wel een hele scriptie! Zelf heb ik ervaring met het kwijtraken van complete COBOL-programma's, is toch zeker twee keer gebeurd. In die tijd en in die omgeving was het eenvoudig om je JCL script over je programma heen te saven. Weg programma.

Al die dingen die kwijt zijn geraakt, moeten weer opnieuw worden ingetypt. Bestaat er vreselijker werk? En dat terwijl iets opnieuw intikken toch vaak sneller gaat dan iets nieuws verzinnen.

Een weekrapport maken is in zekere zin ook het opnieuw intikken van iets dat je al gedaan hebt. Ik zie er weer flink tegenop, gelukkig hebben we hier chocolademelk, dat verzacht de pijn. Maar stelt u zich nu eens voor dat het weekrapport (dubbel werk) al bijna af is en dat dan het verschrikkelijke gebeurt: op de een of andere manier verdwijnt het weekrapport en kunt u er niet meer bij. Dat betekent dat u het weekrapport (dubbel werk) dubbel moet maken!

Bestaat er iets ergers?

About

This page contains a single entry from the blog posted on January 2, 2003 12:00 PM.

The previous post in this blog was Een Gelukkig 2003.

The next post in this blog is Kansberekening en Waarschijnlijkheid (1).

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33