« CasaSpider Update 23.12.2002 | Main | Is de natuur wreed? »

Tweede Kerstdag

Kerstdiner bij Roland & BarbaraNog steeds een beetje rillerig, maar niet zo beroerd als ik had verwacht, zit ik achter mijn computer, rechts een kop koffie, links drie boterhammen met kaas en uitjes uit de oven.

Zojuist is Lucy opgestaan, ook zij heeft het Kerstdiner bij Roland & Barbara overleefd. Kerstmis op Curacao is al bijzonder, dat hoeft geen betoog. Zon in plaats van sneeuw, dat is wel even wennen. Dit was mijn achtste Kerst op Curacao, dus ik ben inmiddels wel gewend. Mijn eerste Kerst hier, in 1995, was dat nog niet het geval. Ik was dan ook blij met de uitnodiging van Roland en zijn toenmalige vrouw Aimee om deel te nemen aan hun Kerstdiner. Aangezien alle import-Nederlanders geen familie op Curacao hebben, leek het hun een goed idee om met een man of twintig samen het Kerstdiner te nuttigen. In 1995 gebeurde dat voor de tweede keer.

Alle deelnemers werden in kookgroepen ingedeeld, zo waren er twee voorgerechten, drie hoofdgerechten en twee toetjes. Ieder jaar raakten de kokers beter ingespeeld op wat en met name hoeveel mensen kunnen eten. In het begin werd er namelijk veel te veel gekookt. Leuk detail is dat Roland drie of vier deuren uit de sponningen schroefde, de deuren dienden als tafels voor het grote gezelschap.

Gisteren vond het Kerstdiner voor de negende maal plaats. Er hebben zich nogal wat wijzigingen voorgedaan, zo is Roland verhuisd, staat nu Barbara aan zijn zijde en wat mijzelf betreft ben ik getrouwd en breng een kind mee. Dat hadden we zeven jaar geleden allemaal niet kunnen bevroeden. Het diner was een succes, de zaken worden tegenwoordig professioneel aangepast. Er worden geen deuren meer uit de sponningen geschroefd, neen, de houten tafels en stoelen worden nu gehuurd. Qua gerechten zijn we overgeschakeld op tapa's en dat beviel wonderwel. Nu was er toch al een tendens om de gerechten kleiner van omvang te maken, maar dit was een zeer goede zet. Zo'n 14 verschillende tapa's passeerden de revue en aan ieder gerecht was veel zorg besteed. Mijn persoonlijke hoogtepunt was overigens de door Bente persoonlijk bereide sushi, die was in een woord geweldig.

Wij, lees Lucy, hadden een garnalen/aardappel tapa gemaakt, geserveerd op stokbrood met olijfolie en knoflook. Daar hebben we nog een hoop van overgehouden, dus u begrijpt wat ik vanmiddag eet.

About

This page contains a single entry from the blog posted on December 26, 2002 12:00 PM.

The previous post in this blog was CasaSpider Update 23.12.2002.

The next post in this blog is Is de natuur wreed?.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33