« Wielrennen op Curacao | Main | CasaSpider & LaChicaMerengue Updates »

Wereldbeker Wielrennen (2)

Gisteren vond de uitreiking van de Wereldbeker Wielrennen plaats op Curacao. Paolo Bettini was de gelukkige die de beker in ontvangst mocht nemen. Dat heb ik niet zelf mogen zien. Wel hebben we de wedstrijd voorafgaand aan de uitreiking kunnen aanschouwen.

Bramati gaf Luchiano zijn petje en maakte heel wat los bij de damesOm half drie stonden we al op de Pontjesbrug. Ik had nog gezegd dat we vroeg moesten zijn, wegens de drukte. Nou, het interesseerde echt bijna helemaal niemand dat de wielren-wereldtop hier aanwezig was. Er stond een groepje Alex Zülle fans met Zwitserse vlag, maar dat was het dan ook. Zo konden wij de renners wel beter bekijken en fotograferen. Hoewel dat laatste nog niet zo gemakkelijk is met een digitale camera, die dingen zijn daar eigenlijk iets te langzaam voor.

Toen de renners voorbij waren, mocht Luchiano nog even spelen op de kinderspeelplaats. Helaas stak hij een vinger in een ronddraaiende ton, waardoor zijn nagel scheurde. Het was nogal pijnlijk, we zijn daarom meteen naar huis gegaan, hebben De wond gedesinfecteerd en er jodium op gedaan.

Om kwart voor vijf reden we richting Jan Thiel, alwaar de finish van de wedstrijd was. Zowat iedereen was aanwezig. De finish was bergop en het was een mooie. Onze Michael Boogerd versloeg wereldbekerhouder Paolo Bettini in de eindsprint.

Grote favoriet onder de aanwezige dames, met name Gerbys, was echter Davide Bramati. Van hem heb ik een paar mooie foto's gemaakt, die vanaf dinsdagmorgen Nederlandse tijd op nijhuis.net te bewonderen zullen zijn. Luchiano kreeg zijn petje.

Na de wedstrijd gingen we nog wat drinken bij Zanzibar, bekend van de Bon Bini soap-serie. Helaas ging het overgrote deel van de groep al snel weg, voor een etentje met Wilbert en Angelique, die vandaag terugkeren naar Nederland. We zijn nog even op het strand gebleven en hebben een saté-tje gegeten, geserveerd door ex-collega Dirk van der G.

Het was weer een sportief dagje! Merkwaardig was trouwens dat Nederland helemaal geen aandacht aan dit evenement besteedde, zelfs op teletekst is niets te vinden.

About

This page contains a single entry from the blog posted on November 3, 2002 12:00 PM.

The previous post in this blog was Wielrennen op Curacao.

The next post in this blog is CasaSpider & LaChicaMerengue Updates.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33