« SQL in Avila | Main | Alina »

La Vaca, La Misma Vaca

Waarschijnlijk is het hebben van een CD-speler in de auto in Nederland al lang achterhaald door een MP3-apparaat, maar ik heb er nog dagelijks plezier van. Wat mij telkens opvalt is dat niet alle muziek geschikt is voor in de auto en andere, die je thuis haast niet draait, juist wel. Zo vind ik Music van Madonna zwaar tegenvallen, terwijl de live-CD van Kassav uit de speakers spettert.

Op dit moment zit er steevast een Merengue-compilatie in de speler. Ons favoriete nummer is La Vaca, gezongen door Nelson de la Olla y La Banda Chula. Het lied is bijzonder eenvoudig. Even voor de duidelijkheid, la vaca betekent de koe. Het refrein gaat ongeveer zo:

La Vaca, boeh
La Vaca, boeh
La Vaca, la misma vaca, boeh

U zou het zo kunnen meezingen. Er zit een dubbele betekenis in het lied, zo moet de eigenaar erg goed op zijn koe letten. Als de koe opgewonden (exitada) raakt, willen ook de buren en Los Tigres (criminelen) haar wel melken (ordeņar). U vat hem wel. Let goed op uw koe!

Laatst moest ik even naar Kentucky Fried Chicken. Bij het afhalen van ons Hot & Spicey Combo had ik mijn raampjes openstaan, evenals de moon/sun-roof. En uiteraard stond La Vaca hard op. De medewerksters van KFC zijn over het algemeen best chagrijnig, maar deze bleef mij maar glimlachend aankijken. Het kan ook gescheeld hebben dat Lucy ditmaal niet naast mij zat, maar ik vroeg haar of ze het een leuk nummer vond. Met een brede glimlacht bevestigde de medewerkster dit.

Luchiano vindt het ook een leuke song. We reden naar Centrum Supermarkt en daar liep het jong rond, om de zoveel tijd luidkeels La Vaca! Boeh! roepend.

About

This page contains a single entry from the blog posted on November 30, 2002 12:00 PM.

The previous post in this blog was SQL in Avila.

The next post in this blog is Alina.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33