« Onrustige nacht | Main | Penicilline-Effect en Muizenissen »

Vrouwelijke eigenschappen

Gisteren onderging ik mijn tweede Spaanse les bij Paloma. We maken gebruik van een moderne methode met video. Zo worden allerlei vaardigheden aangeleerd aan de hand van een Soap-serie. De hoofdpersonages zijn twee mannen en twee vrouwen van een jaar of 22 die een theateropleiding volgen. Een van de meisjes heet Lola, zij is sportief, actief en dynamisch. De andere, Begona, is een beetje lui en verwend, maar wel knapper.

Na afloop van de Soap moesten wij discussieren. Paloma vroeg aan Ilonka, een van mijn drie medestudenten, wie zij het sympathiekste vond. Dat was Lola. Daarna was ik aan de beurt en tot Paloma's verbazing was mijn keuze Begona. Onder anderen door haar vrouwelijke eigenschappen. Een ideaal handvat om de discussie wat levendiger te maken. Wat zijn nu vrouwelijke eigenschappen? De gebruikelijke zaken kwamen aan de orde, zoals zorgzaam en kooplustig. Ook het autorijden was een onvermijdelijk onderwerp. Over mijn fascinatie door Vrouwen en achteruitrijden heb ik al meerdere malen geschreven. Toch hield ik mij wijselijk in en zei niets.

Toen de les afgelopen was en we achter elkaar aan de eenrichtingsstraat uitreden, moest ik toch wel lachen. Ilonka reed voor mij, wilde net als ik linksaf slaan, maar stopte aan de rechterkant van de weg. Daar kan ik volgende week nog even op terugkomen. En vandaag werd ik door Lucy opgehaald. Zij had er net tien kilometer opzitten vanaf Luchiano's school. Thuis aangekomen wilde ze de handrem aantrekken. 'F*ck!', zei ze, meteen begrijpend waarom de auto de hele terugweg al zo sloom op het gas reageerde.

About

This page contains a single entry from the blog posted on September 25, 2002 12:00 PM.

The previous post in this blog was Onrustige nacht.

The next post in this blog is Penicilline-Effect en Muizenissen.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33