« Vrouwen en achteruitrijden (2) | Main | Een avondje uit met Lee »

Nederlandse Zangers

Vandaag is het Lee Towers Dag. Vanavond heeft Lee een optreden op Mambo Beach. Ik heb vanmiddag vrijgenomen en we maken van de gelegenheid gebruik om alvast naar het strand te gaan. Lee zal daar vast wat soundchecks doen. Er zijn mensen die als je naar een concert van Lee Towers gaat, je voor ouwe lul verslijten. Ik schaar deze mensen onder de ignoranten. Kijk, je kunt hem wel of niet goed vinden, maar het is een vakman. Dat staat buiten kijf. Overigens ben ik zelf geen fan van Lee, heb ook geen cd van hem, neen, wij gaan voor het lied Mijn Feyenoord.

Dit brengt mij op de vraag: 'Wie is de beste zanger van Nederland'. Althans volgens de weblogwereld. Laat ik de kandidaten even kort voorstellen. Lee Towers is al beschreven, een echte vakman, goede stem, professionele (gladde?) show, maar misschien een gebrek aan eigen materiaal.

Dan Andre Hazes, een man die toch ieders sympathie opwekt. Erkend bierdrinker, sfeermaker maar zelf ook onderhevig aan stemmingen. Had een vrouw kunnen zijn.

Kandidaat nummer drie is Marco Borsato, sommige nummers zijn werkelijk goed gecomponeerd (aldus mijn muzikale zus Pascale) en hij beschikt over een knappe echtgenote. Maakt echter niet die gedreven indruk van Lee Towers, eens kijken hoelang hij het nog volhoudt.

Nummer vier in de rij is Rene Froger, zonder meer een begenadigd zanger, veel meer weet ik er niet over te vertellen.

En de laatste kandidaat is Gerard Joling, aka Het Sijsje. Hij zingt niet slecht, maar is ook niet zo stabiel, meer een zoeker. Homosexueel, dan weer de sportschool in, je kent dat wel.

Goed, dit is de kandidatenlijst. Toevallig is het ook mijn persoonlijke ranglijst, hoewel Borsato en Froger wat mij betreft nog van plaats mogen wisselen. Nu ben ik benieuwd naar de uwe.

About

This page contains a single entry from the blog posted on August 29, 2002 12:00 PM.

The previous post in this blog was Vrouwen en achteruitrijden (2).

The next post in this blog is Een avondje uit met Lee.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33