« Een avondje uit met Lee | Main | Zie je wel »

Huisartsenpraktijken

Net als ieder weldenkend mens ben ik van mening dat ook huisartsen recht hebben op vrije tijd. Noodgevallen houden zich niet altijd aan de normale werktijden en daarom zijn de weekenddiensten uitgevonden, denk ik. Dat werkt heel simpel, je belt een arts en het antwoordapparaat vermeldt welke arts dienst heeft. Tot zover de theorie.

Vanmorgen om 9 uur werd ik wakker doordat Luchiano aan het huilen was. Zijn twee ogen zaten dicht en deden pijn. Ik schrok natuurlijk en belde meteen de Eerste Hulp van het St. Elisabeth Ziekenhuis. Na drie keer te zijn doorverbonden vroeg een man of ik op Curacao woonde of op vakantie was. Als ik hier woonde moest ik eerst maar naar een huisarts. Voor de duidelijkheid, het is zaterdag, weekend dus. Inmiddels bleek dat gelukkig alleen Luchiano's linkeroog dicht zat.

Ik belde Huisarts01 (namen wegens privacy redenen gewijzigd). Er werd niet opgenomen, ook niet door een antwoordapparaat. Toen belde ik Huisarts02, die had de telefoon ernaast liggen. Vervolgens zijn we maar in de auto gestapt en naar Huisarts02 toegereden. Op zijn deur hing een briefje met de dienstdoende Huisarts03, met adres en telefoonnummer. Zoals het hoort. Onderweg naar Huisarts03 belden wij hem vanuit de auto. Huisarts03 deelde mede dat hij nu niet in zijn praktijk was, maar heel ergens anders.

Dan rijden we maar richting ziekenhuis besloot ik. Onderweg kwamen we langs Huisarts04. Die had geen dienst, maar een vriendelijke fysiotherapeute die daar praktijk heeft, verwees ons naar Huisarts05 in Salina Harbour View. Wij belden Huisarts05 en het antwoordapparaat zei dat we bij Huisarts06 moesten zijn. Huisarts06 nam wel op, maar verwees ons door naar Huisarts07. Het antwoordapparaat van Huisarts07 vond dat het toch echt Huisarts06 was die weekenddienst had, net als Huisarts05 ook al had gezegd. Dus belden wij Huisarts06 wederom, deze hield echter voet bij stuk, Huisarts07 had dienst.

Het ziekenhuis bevindt zich vlakbij Huisarts01, dus ging ik eerst daar even kijken. Op de deur stond dat Huisarts08 hem verving. Wij belden Huisarts08 en u zult het niet geloven, maar Huisarts08 had inderdaad dienst čn was op haar plek. We reden er snel heen en werden geholpen. Luchiano heeft nu oogdruppels en een medicijn, zijn oog doet nog steeds pijn.

Bij deze wil ik ervoor pleiten dat de huisartsenvereniging of iets dergelijks hun vervangingsprocedure eens nakijkt en er tevens zorg voor draagt dat deze procedure wordt nageleefd. Een ziek kind is al niet leuk, de stress om een huisarts te kunnen vinden is dan niet echt bevordelijk voor je humeur.

About

This page contains a single entry from the blog posted on August 31, 2002 12:00 PM.

The previous post in this blog was Een avondje uit met Lee.

The next post in this blog is Zie je wel.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33