« Waar ben ik? | Main | Republica Dominicana, De Index »

De Chinese Pluche Fetishist

De Otrabanda kinderkermis blijft maarliefst zes weken staan, tot eind augustus. Gisteren zijn we er voor de tweede keer naartoe geweest. Behalve de gebruikelijke attracties als botsauto's zijn er ook wat gokspellen. En daarvan is een vijvertje met drijvende asbakken, waar je guldens in moet zien te mikken. Nu hou ik helemaal niet van gokspelletjes, maar het meisje bij de asbakjes zag er wel leuk uit. Voor een foto met Catalina wilde ik wel drie pogingen wagen. De eerste twee guldens verdwenen zoals verwacht in het water, maar de derde was raak! Nu ben ik nog vergeten te vertellen dat die asbakken op schotels met verschillende kleuren staan. Wit, blauw en rood. Er is maar n rood schoteltje, een paar blauwe en de rest is wit. Mijn doelpunt betrof een asbak op een wit schoteltje en derhalve won ik maar een klein pluchen beestje. Een blauw walvisje.

Catalina was oprecht blij voor mij, of deed erg goed alsof, en poseerde voor de overhandiging van het kleinood. Lucy kon niet achterblijven en wilde ook een keer gooien. Geloof het of niet, maar zij gooide die gulden pardoes in de asbak op het rode schoteltje. Ze mocht een grote pluchen pinguin uitzoeken. We kletsten nog even met Catalina, die ons de prijzen wel gunde.

Dat werd even later wel anders. Er verscheen een Chinees op het toneel. Na een minuut of vijf guldens werpen, vertrok de Chinees breed lachend met een pluchen beest of acht. De man gooide vrijwel steeds raak. Even later zagen we hem samen met zijn vrouw, helemaal behangen met pluchen beesten. Een uurtje later zagen we de Chinees weer naar Catalina vertrekken. Inmiddels glimlachte zij al lang niet meer zo vriendelijk. Wederom vertrok de Chinees met een lading pluche. Lucy ging eens informeren bij Catalina wat zij van die Chinees vond. 'Oh, iedereen mag natuurlijk zo vaak spelen als hij wil, ook als je wint. Maar die Chinees wint wel erg vaak en het ergste is, hij komt iedere dag!' De pluchen beesten hangen uitgestald in haar stand en als de Chinees weer eens is geweest, dunt dat aardig uit. En een met pluche volgehangen stand trekt nu eenmaal meer bezoekers.

Nog drie weken, Catalina...

About

This page contains a single entry from the blog posted on August 10, 2002 11:59 AM.

The previous post in this blog was Waar ben ik?.

The next post in this blog is Republica Dominicana, De Index.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33