« Aangesloten, Afgesloten, Aangesloten | Main | Robbie's »

Andersom

Als ik soms dingen zie, dan denk ik wel eens 'dat zou nou eens andersom moeten'. Nu is het bij mij zo dat als ik dan met voorbeelden moet komen, dat ik daar een beetje moeite mee heb. De voorbeelden groeien me als het ware niet op de rug. Nu heb ik wel één voorbeeldje, anders was ik namelijk ook niet op de titel gekomen. Maar door dat voorbeeldje zou u de indruk kunnen krijgen dat ik een wat reactionair mannetje ben. Nou, dat ben ik helemaal niet.

Ik ben al overgehaald, hier komt het voorbeeld. Ik ben al heel wat keren in de Dominicaanse Republiek geweest en heb daar ook eens een gevangenis bezocht. Dat was een hele ervaring mag ik wel zeggen en tevens dat ik blij was toen ik er weer uit was. Het is namelijk veel gemakkelijker om in zo'n gevangenis te komen, dan eruit. In Santo Domingo kan de politie je zomaar oppakken en het is dan beter om niet al te grappig te doen. Gisteren keek ik naar Het Blauwe Oog, een serie over politiewerk op straat. Pas op, want nu komt het semi-reactionaire gedeelte. Deze uitzending ging over jeugdige crimineeltjes/kwajongens. De politie zocht verdachten van een vechtpartij tussen een groepje jongeren en vroeg naar namen en adressen. Ik stond werkelijk perplex hoe brutaal die kinderen (ca. 15 jaar) tegen de agenten aan stonden te praten. Een meisje had haar naam al gegeven, maar vond het niet nodig om ook haar adres te vertellen. 'Waarvoor heb je dat nodig, je hebt toch al mijn naam'. Wel, dit klinkt natuurlijk niet shockerend, maar toch, ik had al zin om dat wicht aan haar lange haren naar een of andere kerker te sleuren.

Andersom. Het zou toch bijzonder komisch en leerzaam zijn als dit groepje 'plotseling' geconfronteerd zou worden met Dominicaanse politie. Als je daar niet meteen netjes antwoordt, slaan ze erop. En die arme Dominicanen zouden niet weten wat hun overkomt als ze worden aangehouden door Nederlandse agenten, die hun koffie aanbieden en op andere wijze behulpzaam zijn.

Uiteraard zijn er nog veel meer voorbeelden te verzinnen van andersom, zoals...

About

This page contains a single entry from the blog posted on August 15, 2002 12:00 PM.

The previous post in this blog was Aangesloten, Afgesloten, Aangesloten.

The next post in this blog is Robbie's.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33