« Lijst nul | Main | Boodschappenstrategieen »

Tweemaal ontsnapt

Zowel vandaag als gisteren ben ik aan een auto-ongeluk ontsnapt. En het ging twee maal op bijna identieke wijze. Hier op Curacao mag je op vierbaanswegen zelf bepalen of je links of rechts rijdt. Dat heeft zo zijn voordelen. Nadeel is dat het regelmatig voorkomt dat op beide banen een auto met geringe (lees: legale) snelheid rijdt. Daarachter rijden dan zowel links als rechts auto's die er langs willen. Dan gaat het erom om goed te kiezen, want uiteindelijk zal toch een van beide langzaamrijders iets harder rijden dan de andere.

Wel, zoiets gebeurde gisteren dus. Naast mij zat een auto van DOW (Dienst Openbare Werken). Midden in een bocht besloot hij naar links te gaan, maar daar reed ik al. Luid claxonnerend en remmend ging het allemaal nog net goed.

Vanmorgen reed ik over de Julianabrug (dit is een hoge brug). Ongeveer een kilometer verder komen drie scherpe bochten. Vooral de eerste is linke soep. Onder normale omstandigheden neem ik die bocht met 80, sinds enige maanden is het wegdek echter in onderhoud en doe ik het met 70. Omdat ik net van een rood stoplicht wegreed was ik aan het accellereren tot 70, links kwam een rode Toyota mij voorbij met zeker 80. Die ging afremmen, maar ik dacht nog, als dat maar goed gaat. Het betreft hier overigens een vierbaansweg, dit voor de duidelijkheid. Midden in de eerste en scherpste bocht vloog de Toyota naar rechts, waar ik wederom reed. Ditmaal met twee kinderen op de achterbank. Nog harder claxonnerend en afremmend en ditmaal ook erbij vloekend heb ik de zaak heel kunnen houden.

Ik maakte wat woeste gebaren met mijn armen. Nu wil het toeval dat mijn schouder/nek sinds twee dagen wat pijn doet. Daarom rijd ik nu niet met de ramen open, maar met de airco aan. Ik ben echter gewend om met mijn ramen open te rijden. Woedend wilde ik mijn linkervuist naar buiten steken en sloeg dus hard met mijn hand tegen het raam. Het scheelde er nog maar aan dat ik uit kwaadheid mijn eigen raampje kapot had geslagen!

Later vroeg mijn zoon Luchiano: 'Papi, was die sukkel een man of een vrouw?' Ditmaal dus een man. Hij reed achter mij en bij het volgende stoplicht zag ik dat hij zijn rechter buitenspiegel aan het verstellen was.

Beetje laat.

About

This page contains a single entry from the blog posted on April 26, 2002 12:00 PM.

The previous post in this blog was Lijst nul.

The next post in this blog is Boodschappenstrategieen.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33