Main

June 17, 2012

Lasergamen met Rijen C4 (Zaterdag 16.06.2012)

Aan het eind van het voetbalseizoen organiseert de leiding van Rijen C4 traditioneel bij wijze van afscheid een team-uitje. De organisatie is traditioneel in handen van de zeer bekwame Marco Fischer. Dit seizoen gingen we lasergamen in de bossen van Alphen (Noord-Brabant), bij Gotcha. Gotcha, dat is echt een naam waar bijna niemand op komt in het geval van een oorlogsachtig spel. Ik hou daar wel van, van die verrassende Repelsteeltje-achtige namen.

16.06.2012: Rijen C4 gaat lasergamen bij Gotcha in Alphen: ÷mer «elik neemt ÷mer Kanbur onder schot. Klik voor groter.De familie Bourgonje heeft de gehele catering op zijn (m/v) schouders genomen met een verrassing aan het eind. De kinderen noch de ouders kwamen iets tekort, waarvoor hulde! Het avontuur begon ook bij de Bourgonjes, in de Dundelbroek te Rijen. Tjeu Dekkers die halverwege het seizoen stopte was er samen met zijn vader ook bij, dit om aan te geven hoezeer Rijen C4 in je hart zit. Of ze vonden het gewoon een leuk uitje, dat kan natuurlijk ook.

Vanuit de Dundelbroek reden we naar Alphen, een route die ik blindelings rijd omdat het dezelfde weg is als naar De Biergrens in Baarle-Nassau. Voor de zekerheid had ik de lege kratten Westmalle al achter in de auto liggen om op de terugweg even langs De Biergrens te wippen.

Een beetje buiten Alphen draaiden we de Kwaalburg in en parkeerden de auto's volgens instructie bij huisnummer 23 rechts in het gras. Tweehonderd meter landinwaarts stond een gardarobe met gevechtstenues. Tot verbazing van de ouders wilden sommige jongens hun eigen jas aan een kleerhanger terughangen. "Dat doet-ie thuis nooit!" We waren aan de vroege kant en gebruikten de tijd om een paar kopjes koffie te drinken en wat bij te praten. Immers, het is alweer een tijdje geleden dat Rijen C4 haar laatste wedstrijd speelde.

Voordat het spel daadwerkelijk begon stonden we even stil bij het feit dat ťťn jongen er niet bij was. Martijn Houtepen ondergaat een zware behandeling gedeeltelijk thuis, gedeeltelijk in het Radboud ziekenhuis, waarbij zijn immuunsysteem bewust wordt afgebroken om het daarna te laten herstellen. Zonder immuunsysteem is Martijn zeer bevattelijk voor ziektes en heeft hij al een paar keer een zware koortsaanval gekregen. Jammer genoeg gebeurde dit ook net voor het teamuitje, anders was de familie Houtepen aanwezig geweest om elkaar uit te zwaaien. Vader Paul vroeg wel aan Marco of er een verslag kwam. Dit is het verslag Paul en deze editie is speciaal voor jou, Martijn. Kop op en beterschap!

De spelleider legde de werking van de laserguns uit en even later liepen de krijgers het bos in. In mijn jeugd speelde ik graag met pistolen, de vraag is of dat in deze tijden van Breivik en andere gekken wel pedagogisch verantwoord is. Het ziet er tamelijk oorlogszuchtig uit en wat te denken van trainer Ton en leider Marco die gebukt over het wapendepot doen denken aan illegale wapenhandelaren?


16.06.2012: Rijen C4 plus leiding in gevechtstenue bij Gotcha Alphen (lasergamen). Klik voor groter.

(Klik voor groter)

Bovenste rij: Ton van Opstal (trainer), ÷mer «elik, Johan Taekema (leider), ÷mer Kanbur, Alperen Arslan, Fas de Koning, Jorg Mallens, Jaap van Daal, Huub Willemen (trainer, verscholen), Tjeu Dekkers, Tom Taekema, Luchiano Nijhuis
Onderste rij: Daan Bourgonje, Tycho Stallens, Rik van Opstal, Wesley Fischer, Marco Fischer (leider), Bram van Dijk


De jongens kregen een kwartier extra van de spelleider, omdat die er tijdens het spel even tussenuit moest. Zo speelden ze bijna anderhalf uur. De kleding van de meesten zag er niet uit, hetgeen een goed teken is. "Gelukkig regende het niet", zei ik tegen Luchiano (14). "Jammer! Met regen was het nog leuker geweest", luidde zijn antwoord. Ja, zeker voor de moeders die de kleren mogen wassen.

We liepen richting de auto's en daar stonden Marja en Raymond alweer klaar met een verrassing bestaande uit een rode tas met Henkel-goodies. Raymond zit hoog in de boom bij de Pritt-stiften van Henkel, daarom bij deze de oproep: Koopt allen altijd de ECHTE Pritt-stift! En wast uw was met Witte Reus.

16.06.2012: Rijen C4 gaat lasergamen bij Gotcha in Alphen: Luchiano Nijhuis en Fas de Koning vechten een duel uit. Klik voor groter.Op zaterdagavond was ik in de weer met de foto's en zette het album online, zonder dit wereldkundig te maken. Zondagochtend kregen alle betrokkenen een mail van Ton van Opstal die zijn 50 foto's al via Picasa gepubliceerd had. Was hij me toch te snel af! Het gaf mij de gelegenheid drie foto's van Ton te "lenen" en aan mijn album toe te voegen. Dank je wel, Ton.

Over toevoegen gesproken, de UEFA doet het ook. Het intermezzo van de Duitse trainer Jogi LŲw en de ballenjongen, waarbij LŲw tijdens de wedstrijd Nederland-Duitsland een geintje met hem uithaalde door de bal uit zijn armen te tikken, blijkt voor aanvang van de wedstrijd te hebben plaatsgevonden.

De UEFA monteerde de scene echter in de 22e minuut van de wedstrijd. Leuk als het echt was geweest, maar nu? Wie herinnert zich die dikke slapende Fransman tijdens Engeland-Frankrijk? Misschien had de beste man 's middags een dutje gedaan en is het ertussen gemonteerd. En misschien hebben wij helemaal niet met 2-1 verloren en worden we door de UEFA voor de gek gehouden.

The blue pill or the red pill?

Hoe dan ook, mijn montage van Ton's foto's is eerlijk. Daar steek ik uw hoofd voor in het vuur. Iedereen vertrok in de auto's, behalve trainer Huub die als enige zo sportief was om helemaal naar Alphen te fietsen. Derhalve een speciaal applaus voor Huub! We zien elkaar weer bij aanvang van het nieuwe seizoen, waarin we waarschijnlijk Rijen B4 heten. Mensen, tot dan.

Het album Lasergamen met Rijen C4 staat online en bevat 44 foto's.

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2011-2012 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2011/2012.

June 13, 2012

Niet iedere verandering...

We leven in een wereld van verandering, of beter gezegd in een wereld waarin een groep mensen vindt dat dingen steeds anders moeten. Stilstand is achteruitgang volgens deze groep. Verandering wordt ook geassocieerd met dynamisch en dynamisch heeft op zijn beurt weer een positieve klank.

Nu ja, als er sprake is van complete chaos op de werkvloer noemen wij dat eufemistisch ook wel eens dynamisch. Dinsdag trapte ik er weer eens in. Het EK2012 is van start gegaan in Polen en de Oekraine, dat is algemeen bekend. De Webloggers doen als gebruikelijk met een kleine twintig man mee in voetbalpoules.nl. Vier van die kleine twintig ben ik, CasaSpider.

Ja Cinner, we doen weer mee. Maar de laatste tijd houd ik dat liever low-profile. Waar trapte ik dinsdag ook alweer in? O ja, voor de wedstrijd Polen-Rusland had ik drie keer een gelijkspel voorspeld en een keer een overwinning voor Polen. Die uitslagen had ik voor aanvang van het toernooi ingevuld. Nu speelde Rusland een ijzersterke openingswedstrijd tegen TsjechiŽ (4-1) en wisten de Polen niet te overtuigen tegen Griekenland (1-1).

Bij multiple-choice proefwerken gaven leraren vroeger niet zelden de tip een eenmaal gekozen antwoord niet te verbeteren, omdat er bijvoorbeeld nogal veel A-tjes waren aangevinkt. Ik besloot alle vier voorspellingen voor Polen-Rusland te wijzigen in 0-2. De wedstrijd eindigde in 1-1. Gelukkig scoorde Dzagoev voor Rusland, had ik tenminste die nog goed.

Woensdagavond 13 juni 2012 om 20:45 begint het. De wedstrijd tegen de Duitsers. Mijn voorspelling luidt 0-3, voor Duitsland wel te verstaan. Ik hoop met heel mijn hart dat ik vet ongelijk heb. Want anders...

Continue reading "Niet iedere verandering..." »