Main

April 1, 2013

1 April

Nee, nee, geen 1-april grap van CasaSpider dit jaar. Diana (6) snapt het concept wel, maar moet nog wat werken aan de uitvoering. Haar grap: "Ik heb een roze pen gezien, die roze schrijft. 1 April!"

Dan had ik Luchiano (15) toch beter te pakken. Om een uur of tien kwam hij naar beneden en ging nog ietwat slaperig op de bank liggen. "H, ik zie op het Magister dat je een 5.2 voor je Wiskunde-toets hebt."
Luchiano: "Nee! Hoe kan dat nou?"
CasaSpider: "1 April!"
Luchiano: "Dat is echt ziek, pap".

November 11, 2012

Rijen B3 - Irene B1 2-2

(Zaterdag 10.11.2012)

Volgens het programma speelde Rijen B4 's morgens om half tien (!) uit in Raamsdonksveer tegen Veerse Boys B2G. Erg vroeg voor onze jongens die hun hoogtepunt meestal bereiken van 14:11 tot 14:13 uur. We kregen een mail van leider Marco Fischer dat de B3 nog een paar invallers zocht. Na enig overleg met Luchiano (15) in de rol van Griekenland en ik in de rol van Duitsland vond hij het een goed idee om mee te doen. "Een goede beslissing jongen, daar ben ik blij mee!", zei ik.

Niet veel later kwam zijn moeder beneden en ook zij, niets wetende van de eerdere onderhandelingen, probeerde Luchiano te overtuigen. "Hmmm... nee, ik heb eigenlijk niet zo'n zin", zei Luchiano. "Maar als ik vandaag niet hoef af te drogen doe ik het wel."
"Okay!", antwoordde Lucy die hier toch even werd gepiepeld.

De B3 had twee jongens nodig, de ene was Luchiano en de andere Niels Wirken. Het werd een enerverende wedstrijd tegen Irene B1 en het verslag is hier onder in stripformaat te bekijken. Speciaal voor trainer Ton van Opstal: we kijken en lezen van links naar rechts en van boven naar beneden.


Zaterdag 10 november 2012 Rijen B3 Rijen B3 - Irene B1 2-2
Door CasaSpider De spelers schudden elkaar de hand. CasaSpider is benieuwd hoe Luchiano (15) het houdt, Rijen B3 speelt toch een klasse hoger dan de B4. Beeldmateriaal kan op sommige plaatsen voor sommige mensen schokkend zijn!
We waren een uur voor begin van de wedstrijd aanwezig en ik keek even naar de D2. Huh? Is mijn camera alwr in zijn eentje richting de hockeyvelden vertrokken! En dat terwijl Rijen B3 beschikt over Karen die op de hockeyvelden niet uit de toon valt. Maar op de voetbalvelden haar mannetje staat. Gelegenheidskeeper Malik weet hier een fanatieke Irene-aanvaller af te stoppen.
Een opstootje met de nummer 10 van Irene. Overigens was het een sportieve wedstrijd die strak werd geleid door scheids Leo de Jong. De bal is even op het aanpalende veld terechtgekomen, vandaar dat coach Bernadette de andere kant opkijkt. De gele en oranje shirts passen mooi bij de herfstbladeren. Nog een maand of vijf, dan krijgen we betere temperaturen.
Als Karen doorbreekt weten de drie Irene-mannen even niet waar ze moeten kijken. Toch een geducht wapen. De dunne Irene-man heeft niet veel vet op de botten. Vandaar natuurlijk die handschoenen! Luchiano heeft ze trouwens ook aan. Bij een 0-2 achterstand in de tweede helft ontketent Rijen B3 een groot offensief dat middels twee vrije trappen resulteert in een verdiend gelijkspel.
 
Luchiano handhaaft zich goed, zeker als linksbuiten in de tweede helft. Spelen in een sterker team is feitelijk gemakkelijker door de betere aanvoer. Nu ja zeg, zo gek is die opmerking toch ook niet?  

Ja, het was een leuke wedstrijd die afgesloten werd met een patatje in de kantine voor het hele team. Het is nog niet klaar met het voetbal dit weekend, zondagmiddag krijgen we nog de grote clash en derby: Rijen 1 - Gilze 1. De zon begint al te schijnen. Komt dat allen zien!

Scoreverloop Rijen B3 - Irene B1 2-2:

06 0-1
63 0-2
72 1-2 Nick E.
77 2-2 Bas

Statistieken:

Alle posts over Rijen B4 in het seizoen 2012-2013 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen B4 2012/2013.

October 28, 2012

RWB B2 - Rijen B4 2-2

(Zaterdag 27.10.2012)

De redactie van het CasaLog probeert eens een ander format uit voor de wedstrijdverslagen. Het voordeel voor mij is dat het veel sneller en gemakkelijker is en het voordeel voor de lezer dat hij (m/v) niet zoveel hoeft te lezen en wel meteen meer ziet. Commentaar op het format is van harte welkom.


Zaterdag 27 oktober 2012 Rijen B4 RWB B2 - Rijen B4 2-2
Door CasaSpider Bijna waren we verkeerd namelijk bij Neo'25. Gelukkig delen zij het sportpark met RWB, derhalve was het niet ver om. Beeldmateriaal kan op sommige plaatsen voor sommige mensen schokkend zijn!
Het uithangbord van RWB is door de zon niet goed te lezen, helemaal niet voor Kasper die liever achterom kijkt. RWB beschikt over een puike accomodatie. De club bestaat al sinds 1908 (dank je wel, CasasPa) en de letters staan -heel origineel- voor Rood Wit Blauw. Daan Bourgonje wordt driftig gefotografeerd door zijn vader Raymond die net op FaceBook zit. Van de weersomstuit scoort Daan de 2-1 Anschlusstreffer en ontvangt daarvoor niet minder dan vijf EYPO!
We pikken een mooi momentje mee als de elftalfoto van RWB B2 wordt gemaakt. Deze keer staat de fotograaf er ook op. RWB, de foto is te koop. Luchiano Nijhuis (15) in hevig duel met een uit de kluiten gewassen RWB-verdediger. De strijd is hevig en hier krijgt Luchiano een tik op zijn neus. Een dag later heeft hij er nog last van. Tjsa, voetbal is geen sport voor mietjes.
Wegens veel afwezigen hebben we Aike Stro van de B3 geleend, hij doet op diverse momenten van zich spreken (wordt vervolgd). De RWB-speler in het midden moet gewoon gezien hebben dat hij op de foto komt. Geweldige pose. Aha, daar ligt Aike op de grond met een hamstring blessure. Hij had al een wedstrijd achter de rug en dan dreigt nu eenmaal overbelasting.
In de eerste helft komt Rijen er niet echt aan te pas, we hebben de wind ook tegen. Tom Taekema test de RWB-keeper met een gericht schot. Niels Wirken probeerde een bal weg te koppen, maar raakte hem verkeerd. Even zag hij dubbel en sterretjes. Gelukkig was hij al snel weer de oude. Een bijzondere rijtjesfoto gemaakt door CasasPa die er niet voor terugdeinst om hiervoor het veld te betreden. Van links naar rechts: Raymond, CasaSpider, Meram en Ellen.
RWB B2 - Rijen B4 was ook de clash tussen de vaders Ed van Leeuwen, vader van Bram, en CasaSpider, vader van Luchiano. Beiden konden zich vinden in de 2-2 einduitslag. Luchiano in duel met Bram waarbij de bal uiteindelijk over de zijlijn loopt. Last but not least CasasPa (78) die niet erg onder de indruk was van het vertoonde spel en daar had hij niet helemaal ongelijk in.

Scoreverloop RWB B2 - Rijen B4 2-2:

09 1-0
16 2-0
(rust)
53 2-1 Daan Bourgonje
73 2-2 Aike Stro (invaller B3)

Statistieken:

Alle posts over Rijen B4 in het seizoen 2012-2013 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen B4 2012/2013.