« Rijen C4 - WDS'19 C1 2-4 | Main | Rijen C4 - Beek Vooruit C5 7-0 »

Eclipse

De afdeling ICT van Brabant Water maakt massief gebruik van Scrum en Kanban. Niet in de zin van rugby of Oosterse vechtsport, maar bij wijze van 'agile management' en 'planning & control'. Iedere dag staan diverse Scrum- en Kanbanteams een kwartiertje voor een groot papieren bord waarop kaartjes met taken worden verhangen. In mijn functie als Database Administrator participeer ik in twee Scrum-teams, te weten GIS (Geografisch Informatie Systeem) en Accent (Billing Systeem). Als klap op de vuurpijl heb ik samen met mijn collega-DBA een eigen DBA Kanbanbord. We zijn er maar druk mee.

01.03.2012: Lekker wazige opname van het DBA Kanbanbord bij Brabant Water. Klik voor groter.Kort na de Scrum-sessie met het GIS-team zit ik nog even in die kamer, kind-of werkoverleg. Daar komt Truus ons afdelingshoofd binnen met een man die Wim blijkt te heten. Ze kijken ge´nteresseerd naar het Scrumbord.

Als ze weer weg zijn belt Hubert van het Accent-team: "CasaSpider, kun je even komen? Je moet op de foto." Ik sta op en roep tegen de GIS-mensen dat ik zo terug ben en even op de foto moet. Kijken ze nu echt zo ge´mponeerd of doen ze net alsof?

In de Accent-kamer staat iedereen rond het Scrumbord en de man die ik zoŰven in de GIS-kamer zag en die Wim heet blijkt de fotograaf te zijn. Hij wil foto's maken van Scrum- en Kanbansessies, waarschijnlijk voor het personeelsblad, en heeft behalve een mooie camera echte fotografenlampen en fotografenschermen. Ik posteer me naast Anja, onze Scrum Master.

Wim schiet een paar foto's vanuit helicopterperspectief. Vervolgens loopt hij in mijn richting, sleutelt wat aan de stand van een felle fotografenlamp achter mij en begint vanaf de kant tegenover te fotograferen. Nu kom ik pas echt goed in beeld! Van trots wip ik van het ene been op het andere. Maar dat is niet de bedoeling van Wim: "Nee, nee, stil blijven staan. Jij bent mijn lichtafhouder!"

Lichtafhouder?!?
CasaSpider als eclipse!?!
Het moet niet gekker worden.

Wikipedia over Kanban en Scrum

Comments

interessant jullie sessies! meen ik, wil ik morgenavond wel es meer over horen. en de foto van jou als lichtafhouder willen we natuurlijk ook graag zien. waarschijnlijk absorbeert je zilveren coupe het flitslicht??

Wat schrijf je dat allemaal ingewikkeld op zeg.
Maar goed, je was dus nuttig vanwege je schaduw.
En Wim heet Wim, maar dat is logisch.

Hahaha, wees blij dat je niet als bliksemafleider moest optreden.

Haha, ik moet lachen om Pascale.
Sorry Casa.

ik dacht "he Casa moet op de foto omdat hij een award heeft verdiend".

@Pascale: Als mijn foto het personeelsblad haalt, krijg jij hem te zien. Het etentje was lekker, maar we hebben het er niet meer over gehad... :-(
@Renesmurf: Ik heb het al eerder gezegd, het CasaLog is geen Fast-Food. Benieuwd waar mijn uitnodiging voor het Boekenbal blijft. En Wim heet inderdaad Wim.
@Irene: Voor een bliksemafleider beschik ik over teveel isolatiemateriaal.
@Door: Ja, ik heb een grappige zus. Geeft niks hoor, Door.
@CasasPa: Die gedachte speelde ook even door mijn hoofd. Maar dat was maar heel even.