« Gilze-Rijen zonder burgemeester | Main | Wat heb ik lang... »

Hessing

Een maand of wat geleden reed ik over de A2 langs de geluidswal waarin de Cockpit (showroom) van Hessing Automobielen verstopt zit. Nu ja, het is eerder andersom. De geluidswal zit verstopt in de Cockpit. Het is een imposante showroom. Als ik aan Hessing denk, denk ik aan de tijd dat ik Duits studeerde aan de Rijksuniversiteit Utrecht.

Het waren de jaren 1977 en 1978 en ik woonde aan de Gijsbrecht van Amstellaan nummer 12 te Zeist, bij de familie Van Florensteijn. Elke dag fietste ik één of zelfs tweemaal van Zeist naar Utrecht en weer terug.

Tussen Zeist en Utrecht ligt De Bilt en daar bevond zich de showroom van autodealer Hessing. Rolls Royce, Bentley, Cadillac, alle grote merken stonden daar achter de ruiten te glimmen.

Best een hard gelag als je er jaarlijks zo'n 400 keer langs fietst. "Ooit als ik de loterij win, zoek ik daar een auto uit", hijgde ik met de tong uit mijn mond tegen mezelf. Die kans is nu niet meer zo groot. Is het winnen van een loterij al geen sinecure, belangrijker nog is het faillissement afgelopen maandag van Hessing. Ook zo'n instituut kan kapot.

Extra wrang voor eigenaar Frits Hessing is dat zijn bedrijf in handen dreigt te komen van vriend en Toyota-importeur Evert Louwman die vanuit zijn investeringsmaatschappij Alcredis 10 miljoen euro aan Hessing heeft geleend voor diens vastgoedproject Park Bloeyendael. Dat nooit van de grond is gekomen.

Win some, lose some. De verwachting is niet dat Frits Hessing op de fiets langs diverse showrooms hoeft te gaan.

Comments

Zo'n autotempel vraagt toch om een actiegroep met voorhamers? Niet dat ik dat gezegd heb hoor.

Op zoek naar een volgende droom ..

Wat studeerde jij wel niet allemaal?

Zo gaan die dingen.
Zelfs met de bekendste showroom van Nederland kan het fout aflopen...

Ik heb het nooit gezien of er niet op gelet, en ik heb het niet geweten.
Ik vind het lelijk, dat wel.

Curaçaoënaar doorgebroken in Amerika met Bachata muziek!

http://wakmi.tv/entretainment/ephrem-j-completamente-enamorados/


Bon Aña Nobo!

Jij bent dik tevreden met een Ford Focus: rijdt goed zonder franjes

@Irene: Tempels dienen gerespecteerd te worden, zeker met heilige koeien erin.
@CiNNeR: De meeeeeste dromen...
@Door: Wil je nu weten wat ik WEL studeerde of wat ik NIET studeerde?
@Renesmurf: Binnenkort een post op renesmurf.nl over de mooiste autoshowroom van Winschoten?
@Bout: Ik moet hem nog aanklikken, maar dat gaat op korte termijn gebeuren. De Curacaose dames zullen er niet blij mee zijn!
@CasasPa: Tevreden met wat ik heb, maar altijd op de uitkijk voor...