« Thanks anyway | Main | ONI C2 - Rijen C4 4-0 (Beker) »

Afscheid Johan van Campenhout

Captain's Log. Wij schrijven vrijdag 21 oktober 2011 ongeveer 21:07:16. Vanmorgen moet ik voor het eerst krabben dit najaar. De rechterhelft van de voorruit gaat gemakkelijk dankzij de voorruitverwarming van de onbestemdrode Ford Focus. De linkerhelft van de voorruitverwarming is helaas defect. Volgende week krijgt hij een grote beurt, vraag ik meteen of ze het stuur rechts kunnen zetten.

Ondanks het gekrab is woensdag 19 oktober 2011 een dag van grotere importantie en dat geldt zeker voor de afdeling ICT van Brabant Water. Onze afdelingschef Johan van Campenhout neemt officieel afscheid wegens pensioen en doet dat in zijn stamkroeg Mazzeltov in Den Bosch. Het is een besloten avond, immers er komen nogal veel mensen opdagen.

Het is gezellig druk in de Mazzeltov en na wat kleine snacks en een paar biertjes start het programma. Nog hogere chef Niek van der Kaay, Sectorhoofd Financien, ICT & Logistiek, neemt het woord en verhaalt over zijn historie met Johan vanaf het eerste begin, het sollicitatiegesprek waarbij kennelijk veel gelachen is. Johan is geen mierenneuker, meer een man van de grote lijnen. Niek verwoordt dat door een voorbeeld van een memo te laten zien die Johan hem stuurde. In de trant van: "Niek. We hebben het te druk. We moeten er twee FTE's bij hebben."

19.10.2011: In zijn stamkroeg Mazzeltov te Den Bosch neemt Johan van Campenhout afscheid van zijn functie als chef ICT van Brabant Water. Klik voor groter.Na de toespraak van Niek is er een door de afdeling ICT (?) gemaakte film, vanuit het perspectief van Johan zelf. Diverse ICT-ers spelen de rol van Johan, steeds getooid met dezelfde herkenbare grijze krulletjespruik. De film start met een autorace vanuit Johan's woonplaats Kerkdriel, elke dag wil hij namelijk eerder bij Brabant Water zijn dan Peter van Es, Hoofd FEZ-beheer.

Vervolgens komen de ja, hoe zeg je dat, in het Spaans zijn het 'vicios' van Johan aan de beurt. Een 'vicio' is een gewoonte die over het algemeen afkeurenswaardig is maar wel lekker zoals bijvoorbeeld roken. Johan rookt. Of erg van dames houden. Johan houdt erg van dames. Het komt allemaal op een grappige en vooral ook herkenbare manier aan de orde. Ondeugden of ondeugend?

Er is een korte pauze die ik aangrijp om een gesprekje met Maria, de vrouw achter/naast/voor Johan, aan te knopen. Ik kan niet anders zeggen, Maria is een leuke vrouw. Ze doet me aan iemand denken, maar ik weet zo gauw even niet aan wie. Dan neemt Johan het woord voor zijn afscheidsspeech. Uiteraard zit er veel humor in, maar tussen de regels door meen ik toch te beluisteren dat hij de afdeling (v/v) nu al mist. Maar ik had al een paar biertjes op, dus wellicht zit ik er falikant naast.

Een regendruppel weegt vijftig keer meer dan een mug. Als het regent wordt de mug regelmatig door een regendruppel getroffen, hij vliegt er niet tussendoor zoals menigeen denkt. Na de botsing vervolgen zowel de mug als de regendruppel hun onvermijdelijke weg. Ik schrijf dat niet zomaar.

Mijn persoonlijke herinnering aan Johan van Campenhout? De belangrijkste gebeurtenis is geweest dat hij mij heeft overgehaald en overtuigd om van SQL Integrator over te stappen naar Brabant Water. Dat was voor mij geen gemakkelijke beslissing, maar de manier waarop Johan het transitieproces heeft aangepakt en op de juiste momenten een luisterend oor had heeft voor mij de doorslag gegeven.

Daarom is het des te jammerder dat hij nog geen jaar later met pensioen gaat. Johan en Maria, geniet ervan! O ja, later deze avond wint Johan's naamgenoot Derksen verrassend maar terecht de Televizier Ring met het geweldige Voetbal International. Het kan niet op.

Comments

soms neemt de regendruppel de mug een stukje mee, onvermijdelijk naar beneden.....het neemt dan weer tijd voor de mug om hogerop te komen!!

Als het even kan sla ik afscheidsfeestjes altijd over.
Gelukkig wilden de meeste dat bij ons ook niet.

Nou ja, misschien zie je Johan nog eens.

@Ennu: Jij herkent jezelf in het verhaal van de regendruppel en de mug...
@Renesmurf: En als je eigen afscheid daar is, wil je dan niet dat alle Winschotense schilders, oud en jong, op een leuke manier afscheid van je nemen? Het leven bestaat toch ook uit mijlpalen.