« Rum Runners, een filosofische terugblik | Main | Brabant Water opent pompstation op Mars »

Humor

Als ik thuiskom van mijn werk kijk ik vaak even naar Brisant (ARD) of Hallo Deutschland (ZDF). Welke het vrijdagavond was weet ik niet meer, maar het item gaat over de Porsche 911 van een Nederlander. Die Porsche vat vlam op de Duitse Autobahn A57 ter hoogte van Goch en brandt uiteindelijk helemaal uit.


05.08.2011: Porsche 911 van een Nederlander brandt uit in Duitsland, ondertitel bij ZDF: Ex-Porsche Fahrer Die-enDie. Klik voor groter.

(Klik voor groter)


De Hollander staat verbijsterd naar zijn trots te kijken, maar er is dus geen redden meer aan. Een Duitse verslaggever interviewt de man en daar wordt de volgende titel onderin beeld gezet: "Ex-Porsche Fahrer Jos den Berg". Al weet ik niet zeker of de naam helemaal correct is, wie durft er nog te stellen dat Duitsers geen gevoel voor humor hebben?

Comments

Hahaha, wat een gemeen grapje! Dat is raar met Duitsers, wij kennen inderdaad die heel platte humor uit die vreselijke amusementsprogramma's, maar ze kunnen wel degelijk van die heel onderkoelde grapjes maken.

Het was natuurlijk wel Fahrer.

Het is natuurlijk wel een Dúitse auto die zomaar in brand vliegt....

@Laurent: Onderkoeld is het juiste woord, misschien lijken Duitsers wel meer op Engelsen dan ze denken en vice versa.
@Irene: Natuurlijk is het Fahrer, je woont nu dan wel op het platteland, maar je (ver)taalachtergrond blijft de kop opsteken.
@Els: Opvallend inderdaad, Italiaans of Frans had meer voor de hand gelegen.