« CasaSpider test Appie | Main | Met Brabant Water naar Diergaarde Blijdorp »

Vaderdag 2011

Ondanks dat mijn Vaderdag-credits vorige week zondag eigenlijk al grotendeels opgesnoept waren, heeft mijn gezin me ook vandaag weer in de watten gelegd. Mij hoor je niet klagen. Vroeg in de ochtend verrast Diana (5) me met een sleutelhanger. Het hoogtepunt wordt een bezoek aan Euroscoop in Tilburg waar Kung Fu Panda 2 op het programma staat. Mijn lievelingsfilm!

Dat is een beetje overdreven, maar hardcore porno is nu eenmaal niet echt geschikt voor kinderen van 13 en 5. Derhalve gaan we naar een dikke panda kijken, ook dat is Vaderdag.

Kung Fu Panda 2 3D

Een week of wat geleden zagen we thuis voor de buis het eerste deel en dat was leuker dan we vooraf gedacht hadden. De recensies van deel twee zijn redelijk lovend en dat willen wij wel eens met eigen ogen zien. Ergens onder het bed ligt nog een stapel 3D-brillen en daarmee rijden we naar de Euroscoop in Tilburg. Het is ons eerste bezoek aan deze bioscoop, alleen Luchiano (013) is er al vaker geweest. Voordien gingen wij standaard naar MustSee (Pathé) aan het Pieter Vreedeplein.

Euroscoop is echter veel mooier, groter en als klap op de vuurpijl nog goedkoper ook. Zelfs het parkeren is er gratis en wat is er nu leuker dan gratis? De film is onderhoudend en qua beelden af en toe zelfs spectaculair. Wat er op het scherm vertoond wordt is niet zelden mooier dan de werkelijkheid kan zijn, helemaal in 3D.


19.06.2011 De Spiders zien Kung Fu Panda 2 in Euroscoop Tilburg.


De slechterik in de film is deze keer een pauw genaamd Shen, die volgens een voorspelling verslagen zal worden door een panda. De pauw heeft alle panda's in China laten vermoorden, maar dat is een methode waar ik mordicus tegen ben. Immers, kijk naar Doornroosje. Het is zo zinloos om alle spinnenwielen te verbranden als er een voorspelling is dat de prinses zich aan een spinnenwiel zal prikken. Je weet gewoon dat het toch gebeurt.

Een tweede verhaallijn is de zoektocht van panda Po naar zijn eigen ik, naar zijn identiteit. Hij wil weten waar hij vandaan komt, hetgeen niet zo vreemd is als men weet dat hij een gans (sic!) heeft als vader. Het duurt even, maar dan begint het te dagen: Po is geadopteerd. Toen de pauw Shen alle panda's vermoordde, vluchtte Po's moeder met hem. Toen zij dacht ten prooi te vallen aan de wolven, verstopte ze baby Po in een rieten mand met radijsjes die later terechtkomt in het restaurant van de gans. Deze gans verzorgt Po en voedt hem op, als een echte vader.

De vijf Kung Fu-experts en vrienden van panda Po zijn uitstekend gecast, ik kan niet anders zeggen. Een tijger, een aap, een slang, een bidsprinkhaan en een kraanvogel vormen samen met de panda een uitstekend team, zowel qua vechten als qua visueel. We hebben ons allemaal prima vermaakt. Het spannendste moment voor Diana vindt plaats aan het einde van de pauze. Ze is bezig met een paar andere meisjes de trappen op en af te rennen als ineens het licht uitgaat en de film weer begint. "Mama! Mama!", klinkt het angstig door de donkere zaal. Als een ware panda-moeder redt Lucy haar dochter.

Ik geef de film een 8.

19.06.2011: Na Kung Fu Panda 2 in Euroscoop Tilburg bezoeken we het multiculturele festival Grenzenloos Gilze-Rijen op het Burgemeester Sweensplein (waar anders). Klik voor groter.Grenzenloos Gilze-Rijen

In het kader van haar inburgeringscursus heeft Lucy een uitnodiging gekregen om naar het multiculturele festival Grenzenloos Gilze-Rijen te komen. Waar anders kan dit festival plaatsvinden dan op het befaamde Burgemeester Sweensplein? Inderdaad, nergens.

Om ongeveer half vijf rijden we Rijen binnen en besluiten het festival met een bezoek te vereren. Het is niet druk en dat is een understatement. Het blijkt de gehele middag te hebben geregend en veel tentjes zijn reeds afgebroken. We maken nog net het optreden van Predestinated mee.

De band spreekt het publiek toe en dat heeft gezien de opkomst haast iets persoonlijks. Lucy kent een paar mensen van het inburgeringsgebeuren en we schudden wat handen. Veel meer kunnen we niet doen en na een minuut of 20 houden we het voor gezien.

Nu is het kwart voor negen.
Oh, wat ben ik benieuwd wat Vaderdag 2011 nog meer voor mij in petto heeft.

Comments

Gefeliciteerd met je vaderdag! Luc was gisteren met tom ook naar kumg fu panda, vond t ook mooi. Sam wil naar kung fu panda 3 zegt ie dus daar wachten we nu op.
Doei!

Gaaf is ie hè? Zei ik toch:-)

Zo te zien maakt die iPhone zelfs binnen een bioscoopzaal ook mooie foto's ;-)

Wij hebben vaderdag gevierd met nnog een keer een lekker asperges diner.casaspa.

Het is democratie om te vinden dat jongeren niet christelijk kunnen zijn?

Maar evengoed, een gezin behoort gezellig te zijn, en dat gaat je wel goed af!

@Pascale: Dank je. Sam loopt duidelijk voor op de rest of is gewoon superongeduldig, dat kan ook.
@Door: Ja, jouw recensie gaf de doorslag!
@Curacaoenaar: Haha, foto's zijn niet zijn sterkste kant, zeker niet in het donker.
@CasasPa: Eten jullie weleens iets anders dan asperges?
@Renesmurf: Oneens (denk ik). Gezin en gezellig beginnen met dezelfde drie letters, toch?