« Zon | Main | Luchiano met CasasPa naar Soesterberg »

Dat gaat lekker zo

Vroeger, heel lang geleden, was ik dol op treinen. Zowel om erin te zitten als de Märklin-modelbanen. In mijn studententijd wist ik niet beter en reisde regelmatig per trein. De OV-jaarkaart bestond toen overigens nog lang niet. Sinds 1 januari 2011 ben ik voor het woon-werkverkeer tamelijk afhankelijk van het Openbaar Vervoer. Via Brabant Water beschik ik over een trajectkaart Gilze-Rijen - Den Bosch.

Na vier dagen treinen is er een klein smetje op de liefde gekomen, ja zelfs is deze enigszins bekoeld. De eerste drie dagen heb ik op het perron in Rijen staan blauwbekken, donderdag was het gelukkig een tikkeltje warmer. Het regende wel, maar dat valt NS/ProRail toch echt niet aan te rekenen. Neen, het gedonder begint op de terugweg.

Ik vertrek een half uurtje eerder van mijn werk. Op die manier kan ik in Tilburg even uitstappen om een kadootje te kopen. Als me dat binnen een half uur lukt, ben ik op de normale tijd thuis en heeft de potentiële kado-ontvangster niets in de gaten. De trein naar Tilburg moet om 15:59 vertrekken, maar is dan nog niet gearriveerd. Om 16:02 zie ik een trein aankomen, gelukkig is het de mijne. Ongeduldig stappen de mensen in en nestel ik me op een mooi plekje, de leesbril al opzettend. Er wordt iets omgeroepen.

06.01.2011: CasaSpider vertrekt een half uurtje eerder om een kadootje te kopen maar arriveert drie uur later dan gebruikelijk. Klik voor groter."Er heeft een ongeluk plaatsgevonden tussen Tilburg en Den Bosch. Voorlopig rijden er geen treinen op dit traject. U wordt verzocht uit te stappen."

Daar sta je dan. Wat nu? Een groepje oudere dames heeft hetzelfde probleem en schiet wat NS-personeel aan. "Tsja, dan kunt u het beste omrijden via Utrecht", zeggen de mannen. "Het gaat nog uren duren voordat er bussen ingezet worden." Ik besluit in de trein van 16:23 naar Schagen te stappen, die gaat over Utrecht.

Op dat moment verkeer ik nog in de veronderstelling dat er een trein direct vanuit Utrecht naar Breda rijdt. Tijdens de reis kom ik erachter dat dit niet zo is. Om 17:02 neem ik de trein van Utrecht naar Rotterdam. Deze trein loopt vertraging op omdat hij achter een stoptrein aanboemelt. Ik heb ruim voldoende tijd om enige vragen naar boven te laten borrelen:

  • Als men sinds 1 januari 2011 met de trein reist en op de eerste de beste donderdag gaat het mis, is het dan statistisch verantwoord om te zeggen dat het elke week gedonder is met die treinen?
  • Kunnen ze niet iets verzinnen met een flexibel spoor, dat de rails bijvoorbeeld tijdelijk verlegd kunnen worden?
  • Had ik achteraf niet beter de bus van Den Bosch naar Tilburg kunnen nemen?
  • Is er een mogelijkheid om mijn geld terug te krijgen van de NS? Antwoord: Ja.
  • Waarom zet de NS geen vliegtuigen in?

Enfin. In Rotterdam pak ik om 17:54 de trein naar Breda waar de trein naar Rijen al klaar staat. Die laatste trein vertrekt om 18:54 en arriveert daar om precies 19:00. Het gekke is dat ik op mijn hele rondreis niet één keer ben gecontroleerd. Pas als ik in Rijen uit wil stappen, komt er een conducteur aan. Ik heb geen zin om het hele verhaal uit te leggen en stap snel uit. Na bijna 3,5 uur reistijd strompel ik de woonkamer in en schenk me eerst maar eens een Westmalle Tripel in.

Alleen heb ik nu nog steeds geen kado.
En dat op Lucy's verjaardag.
O ja, de mooie kaart van het Nederlandse spoorwegennet is van trein-kaart.nl.

Comments

Sjesuss...de bus was inderdaad een betere optie geweest, ja.

Allereerst: Gefeliciteerd met en voor Lucy!
Dan: waarom is er hier ineens een groot lettertype, denk je soms dat we allemaal al aan de leesbril zijn?
En als laatste vraag ik mij af waarom je de auto van Casaspa hebt overgenomen, als je hem toch niet gebruikt. Of zeg ik nu iets raars?
Hoe dan ook: fijne dag!

Hey Casa,

Ik werk drie dagen in de week in Eindhoven (en woon in Zoetermeer), gek genoeg doe ik er de laatste tijd slechts een uur en vijftien minuten over om van deur tot deur te komen (hartje Eindhoven bij CS).

Maar goed. Het ging in jou geval om een trein die tegen een viaduct reed. Mensen op mijn werk hadden hier ook last van. Gek genoeg is dit hetzelfde ongeluk wat anderhalve maand geleden ook plaatsvond! Mijn vraag is; hoe kan op dat traject TWEE keer een trein tegen een VIADUCT rijden? Het is niet zo dat ie "los" was en ineens twee centimeter hoger!

Gek genoeg was het probleem ook erg tijdelijk want net als de 1e keer dat het gebeurde was ook nu het spoor weer sneller beschikbaar dan er voorspeld was (gisteren was half zeven afgegeven, na vijf reedt ie gewoon weer.

Mijn ervaring met OV is dat omrijden 9 van de tien keer langer duurt dan wachten of wachten op alternatieven. Ik denk ik jou geval zelfs lopen sneller was geweest :-), of liften, of een collega vragen.

@Laurent: Staand op het perron van station 's-Hertogenbosch zeg ik ja. Maar zittend in de trein naar Utrecht telde dit advies niet meer.
@Door: Dank je wel, mede namens Lucy. Ik ben mij van de prins geen kwaad, heb het CasaLog bekeken in Chrome, Firefox en IE en zie overal hetzelfde, normale lettertype. Zijn er meer lezers met dit probleem? De auto heb ik nodig voor de kortere ritjes, boodschappen, familiebezoek, voetbal en... om naar het station te rijden.
@Henri Koppen: Ja, dat blijft gek, hoe een trein tegen een viaduct kan rijden en nog wel twee keer ook. Het klinkt als een slechte Belgenmop. Achteraf had ik zelfs beter terug kunnen gaan naar Brabant Water en daar een uurtje doorwerken. Een collega die ik op het station tegenkwam (ervaren forens) zei ook al dat hij altijd een lijst bij zich heeft met telefoonnummers van mensen die in geval van nood met de auto kunnen inspringen. Zo'n lijst ga ik ook eens aanleggen.

Gefeliciteerd met Lucy!

En wie gaan die flexibele rails dan verleggen?

Wel vreemd dat je heel veel extra kilometers maakt en dan toch geld gaat terugvragen!

Kadootjes lekker online bestellen.

Ik vind dat overal dubbele sporen moeten komen, als er dan wat gestemd is mag het tweede spoor gebruikt worden.

@Piet: Dank je! Wie die flexibele rails gaat verleggen lijkt mij niet het grootste probleem: de FRV's (Flexibele Rails Verleggers) natuurlijk. Hoe is moeilijker. Als ik het goed begrijp verwacht jij straks een naheffing voor mij van de NS voor die extra kilometers?
@Renesmurf: Online is zo onpersoonlijk, of ben ik nu ouderwets? Dubbele sporen! Geniale oplossing. Geef jij het door aan ProRail of doe ik het...

Is verhuizen geen optie? Nu je toch een vaste aanstelling hebt daar? Beetje dichter bij je werk en misschien ook dichter bij een middelbare school zodat dat arme kereltje niet meer zo'n eind door de sneeuw hoeft te fietsen? ;)

Mea culpa mea culpa! Het lettertype was een ding op mijn laptop blijkbaar. Nu alles weer normaal. Nou ja, alles..

@Ricky: Een belangrijke belemmering is inderdaad weggenomen, maar het blijft toch een flinke stap. Zeven kilometer fietsen is trouwens niet zo erg, toch?
@Door: Het is je vergeven hoor. Alleen wel gek dat dan alleen mijn blog in grote letters stond?