« Smoke on the Water | Main | CasaMovie: The Spiders in Holland: Wintertime »

Ruitenwisserperikelen

Er zijn van die dingen die men wel op Curacao maar niet in Nederland kan doen. Voor de hand liggend is het nu bezoeken van een Happy Hour aan het strand om in korte broek aan een koud biertje te lurken. Donderdag heb ik de donkerzwarte Volkswagen Jetta een beurt gegeven. Na het wassen in de wasstraat is zij ook van binnen flink met de stofzuiger onder handen genomen.

22.12.2007: Diana (1) begint al aan de sneeuw te wennen, handschoenen heeft ze niet nodig. Klik voor groter.Al een tijdje was de ruitenwisservloeistof op. Vooral met die mist van tegenwoordig is een vieze voorruit geen pretje. Net als op Curacao gooide ik er water met zeepsop in, alleen gaat er in het reservoir van de Jetta niet minder dan drie liter. Vrijdagochtend wilde ik eens lekker sproeien en trok de ruitenwisserhendel naar me toe.

Er klonk wat gebrom en de ruitenwissers begonnen te wissen maar water, ho maar. Het display op het dashboard gaf aan dat het -4 graden Celsius was. Logisch redeneren leidde al snel tot de conclusie dat, nou ja dat is logisch hè.

Zaterdag was een schitterende dag. We gingen naar Breda en genoten onderweg van het panorama. De velden en de bomen waren wit en straalden bij -7 graden in het sterke zonlicht. Ook de stad zag er mooi uit, jammer dat het fototoestel thuis lag. Luchiano (10) had nog een skateboard te goed van Sinterklaas maar omdat die nog steeds niet over de brug was gekomen offerde ik mij op. Diana (1) kreeg een Teletubbies puzzle. De hele dag roept zij "Oh-oh!" en Po is haar favoriete figuur, evenals destijds bij Luchiano.

Die thuis meteen zijn skateboard uitprobeerde terwijl ik een ommetje met Diana maakte. We hebben maar geluk met onze landerijen. Diana stapte stevig door en ja, over een jaar ofzo komen haar handjes wel uit de mouwen tevoorschijn. Bijna vrijwillig poseerde ze vervolgens met de donkerzwarte Jetta.

Bij het Kruidvat hebben we echte ruitenwisservloeistof gekocht met antivries erin. Het spul moet echter onverdund in het reservoir. Sjongesjonge, wat duurt het ongelofelijk lang voordat drie liter water er door de verstuivers uit is geperst.

Comments

Ik heb weinig verstand van ruitenwisservloeistof en weet ook niet of je nu wel of niet water met zeepsop mag gebruiken, maar ik rijd nooit zelf auto. Jij zou zulke dingen toch wel moeten weten beste Casa.

Dit zijn inderdaad mooie taferelen die je laat zien. Je dochter noem ik voorlopig ijsprinses Diana.

Toeval wil dat ik zojuist ook mijn ruitewisserreservoir heb bijgevuld....met water en zeepsop.
Fijne dagen dagen toegewenst ouwe jongen en dat jij en je Fam. 2008 in goede gezondheid doorkomen

Tip: stop een tuinslang in het reservoir. Zeg tot je de eerst lading water in je mond voelt stromen en laat dan het water ergens anders neerkomen.

Nog een geluk dat de mouwen van de jas van Diana nog lekker lang zijn. Anders had je de 1e vingers al op de schone Jetta gehad.

De heel lange mouwen zijn niet bepaald een probleem lijkt me , zo heeft Diana tenminste aldoor heel warme handen en das geen luxe met deze temp.
Piet had trouwens ook een heel praktisch argument .
We schijnen voor nu de ergste kou gehad te hebben , ben benieuwd wat het nieuwe jaar zal geven.

@Cyberjunk: Je mag zonder problemen water met zeepsop gebruiken, probleem is alleen dat het bevriest, dat is logisch... ;-) Diana als ijsprinses is geen slechte keuze!
@Cerito: Het werkt als een tiet en is goedkoper dan Kruidvat. Ook voor jou, je vrouw en je zoon het allerbeste voor nu en voor 2008...
@Piet: Als er 30 liter of meer in het reservoir had gezeten zou ik de tuinslangtruc toepassen. Nu was het gewoon tien minuten een hendeltje ingedrukt houden. Het was nog te overzien. Waarom denk je dat we zulke lange mouwen gekocht hebben?
@ANila: We gebruiken de mouwen ook als handschoenen. De meeste sneeuw is alweer uit de tuin verdwenen, eigenlijk wel jammer...