« CasaMovie: The Spiders in Holland: Wintertime | Main | Kerstmis, Vimeo en Vista »

Mannendag

Aangezien de Druppel in Den Bosch vandaag hermetisch gesloten was en dus niet druppelde had ik noodgedwongen een dagje vrij. Dat kwam goed uit want er diende nog iets geregeld te worden in Valkenswaard. "Kom jongen", zei ik tegen Luchiano (10), "we gaan naar Valkenswaard."

24.12.2007: Luchiano (10) staat voor het eerst op schaatsen en dat ging hem niet slecht af op de markt van Valkenswaard. Klik voor groter."Ah nee, ik wil niet, ik blijf thuis, ik heb geen zin", sputterde hij tegen. Nu ken ik Luchiano een beetje en weet dat hij nooit ergens zin in heeft. Ja, totdat hij gedwongen wordt want achteraf vindt hij bijna alles leuk. "Ik dwing je", sprak ik daarom.

Even later zaten we gezellig in de auto. We handelden de zaak af, brachten wat geleend klusmateriaal terug naar CasasPa en reden daarna naar de markt in Valkenswaard. Daar was een mini-kermis opgebouwd met als hoofdattractie een kunstijsbaan. Luchiano heeft nog nooit geschaatst maar wilde het graag eens proberen.

Voor een luttele vijf euro mag men onbeperkt schaatsen en krijgt er ook nog eens een paar blauwe leenschaatsen bij. Met de camera in de aanslag keek ik nieuwsgierig naar Luchiano's eerste passen op het ijs. "Die gaat meteen onderuit", dacht ik bij mijzelf.

Maar neen, het jong schaatste weg alsof klunen in Santo Domingo een dagelijkse bezigheid is. Okay, een Sven Kramer is hij niet maar de rondetijden werden iedere keer verbeterd. Nu was het ook wel een erg klein rondje. Na drie kwartier was hij moe hetgeen niet vreemd is aangezien de profs in die tijd met gemak drie tien-kilometers schaatsen.

Het was mannendag en we namen de tijd. Een paar ritten in de botsauto's waren het hoogtepunt, dat was nog leuker dan schaatsen. Men wordt er ook veel minder moe van. Als afsluiter kochten we een PokéBall bij Toys "R" Us en voor Diana (1) een pluchen hondje. Het is nooit slim om met lege handen thuis te komen na een mannendag.

Het gekke is dat de dames Lucy en Diana ons niet eens gemist hebben. Of is dat misschien grootspraak?

Comments

Het is héél belangrijk om mannendagen en vrouwendagen te hebben.
Zaterdag had ik een vrouwendag met mijn kleindochter.

De opvolger van Sven Kramer staat al klaar! Zelf heb ik niks met schaatsen en kou, maar ben jij nog plan de schaatsen uit het vet te halen?

Soms is ergens tegenaan zien vervelender dan daadwerkelijk iets ondernemen.

Schaatsen is niet zo mijn ding, maar als het zo uitkomt, acht ja, vooruit dan maar.

@Giensie: Ik heb anders ook geen bezwaar tegen een vrouwendag!
@Piet: Luchiano is een talentje, hoe heette die Spanjaard ook alweer. Gomez? Mijn schaatsen liggen in het schuurtje maar ik ben ze wijselijk vergeten...
@Renesmurf: Helemaal waar. Binnenkort een movie Quandy met een schaatsende cameraman?

Luchiano doet het goed hier, komt dat mede door het Internet.
En natuurlijk door zijn voortreffelijke ouders.

Hij heeft zeker skeelers he , dat helpt heel goed voor het evenwicht !
Mannendagen en vrouwendagen zijn een must , vooral erin houden;-)

Nee, je laatste zin was geen grootspraak, soms kan men mannen missen als kiespijn.

Als ik Luciano zo ziet schaatsen (houding) dan zal het niet zo lang meer duren voordat NL zijn eerste Antilliaanse schaatskampioen krijgt, wat een talent.

Hij heeft de beste schaatshouding van allemaal. De anderen schaatsen als bejaarden. :)

Kinderen houden ouders JONG!


Mijn mannen zijn ook wezen schaatsen gisteren in Leiden (schaatsbaan). En zoals Luchiano heeft Maurice ook nog nooit geschaatst, maar meneertje ging de schaatsbaan op net of hij al jaren ervaring heeft. Geweldig hoe snel kinderen dingen leren. Ik heb het ook gekund, maar zal nu wel houterig overkomen denk ik.

Casa, Ik wens jouw en je mooie gezinnetje un dushi pascu.

Bon Pasku; Mighty Sparrow.
http://www.youtube.com/watch?v=Z42epfm_9Ig&feature=related

En nu,"Byron Lee"
http://www.youtube.com/watch?v=vj4ColJcqgM&feature=related . Hahaha


Ben oude liedjes aan het beluisteren op youtube.com.
Je hebt 'het' of je hebt het NIET!

Lachuuu. :)

Madeira beschikt op het moment over twee kunstijsbanen, en bij degene in het Forum Shopping Centre gebruikt men blauwe schaatsen, model ijshockey. De "ijzers" die er onder zitten zijn zo ongelofelijk dik dat volgens mij de beste schaatser hier niets mee kan worden, laat staan mensen die nog nooit op de schaats gestaan hebben. Gelukkig kriebelt het bij mij absoluut niet als ik dit soort dingen zie, hoef ik mezelf ook niet voor gek te zetten! Heerlijk toch, Kerst met 21 graden hahaha...

eens met Bout; luchiano heeft echt een goede houding!

@Bout: niet iedere Piet heeft 'het'.

Zo is dat Piet. ;)

http://www.youtube.com/watch?v=XL26NhdcZpU

Proberen is toch de moeite waard. Hahaha

Hij leert het snel... ik kan het nog steeds niet.

Dat ziet er goed uit.

Meer dan 20 jaar geleden kon men in Nederland in principe elk jaar schaatsten op natuur-ijs. Ik -beginnend tiener- keek toen altijd erg uit naar de vrijdagavond, schaatsen op de ijsbaan in Glimmen.
Na het schaatsen een bekertje kwast. Mmm heeerlijk.

Enfin, terukomend op Luchiano, dat moet wel weer een mijlpaal zijn geweest!

Mannendagen moeten er vaker zijn! :)

Geweldig zeg, het lijkt net of hij het al vanaf zijn 3e doet.

De wereld draait door, Luchiano op de schattsen en wij morgen voor twee weken naar centraal Afrika. Heb de schaatsen niet uit het vet gehaald. CasasPa

Goede reis CasasPa en Truus , flink genieten he!

@Hans: Dat Luchiano het goed doet komt toch echt door hemzelf hoor... :-)
@ANila: Skates, geen skeelers maar voor het evenwicht helpt het even goed. Ik kijk alweer uit naar onze volgende mannendag!
@Cyberjunk: Wat zeg je me daar nu? Of bedoel je dat mannen lucht voor je zijn... ;-)
@Bout: Ik heb natuurlijk wel de beste foto uitgezocht, maar een Antilliaans kampioenschap moet erin zitten. Alhoewel dat wel voor 15.12.2008 moet gebeuren. Met je laatste zin ben ik het helemaal eens!
@Donna: Jou zie ik graag nog eens bij Sterren dansen op het ijs, volgens mij valt het wel mee met de houterigheid. Voor jullie alvast een felis anja nobo...
@Bout: Mighty Sparrow en Byron Lee ken ik nog van Only a fool, een geweldig (en waar) lied...
@Willisha: Twee kunstijsbanen, toe maar. En Don, is die niet tot een rondje zwieren aan te zetten? Met warme chocomel toe... :-)
@Pascale: Ja, dat heeft hij van zijn vader... ;-)
@Piet & Bout: Niets aan toe te voegen...
@Brillie: Ik vrees dat het voor jou te laat is...
@GJ: Die indruk heb ik ook, dat je vroeger altijd buiten op een meertje kon schaatsen. Jij hebt volgens mij vaak genoeg mannendagen... ;-)
@Irene: En hij hield het nog drie kwartier vol ook...
@CasasPa: Voor straks een goede reis. Heb je het vuurwerk nog meegenomen in de handbagage?
@ANila: Dat gaat zeker in orde komen...

herstel:
mannendagen kunnen er niet vaak genoeg zijn ;-)

Nee Casa, zonder lucht kan me niet leven, dus ik bedoelde niet dat mannen lucht voor me zijn, maar dat ze SOMS onmisbaar zijn, maar dat ze vrouwen SOMS zo gigantisch in de weg lopen dat men ze op zo'n moment tijdelijk kunnen missen als kiespijn...,-)

Even off topic. Ik ben er achter dat het helemaal niet zo gek is dat ik niet wist wat de Druppel precies inhoudt en bij welk bedrijf dat past, al kom ik nog zo vaak op het station. Ik heb het bij twee begeleiders nagevracht, eentje van hen is geboren en getogen in Den Bosch en is ook geregeld op het station te vinden en zij heeft er nog nooit van gehoord. Een tweede persoon woont al bijna 25 jaar in Den Bosch en reist zelfs soms met de bus vanaf het station naar haar werk en ook zij weet het niet zeker, al heeft zij wel een vermoeden. Maar omdat zij ook niet helemaal zeker weet of ze het juist heeft, weet ik meteen dat ik minder dom ben dan het lijkt. Als mensen die al jaren in Den Bosch wonen het niet eens weten, dan is de Druppel niet algemeen bekend in Den Bosch en dan is het niet vreemd dat ik het niet weet. Ik zal het vermoeden over de bedrijfsnaam van de betreffende begeleider hier maar niet neerzetten, houd jij het maar gewoon bij de Druppel, dat is volgens begeleider N een naam waarvan de betekenis alleen bekend is bij insiders.

ik heb jou nog nooit zien schaatsen, maar zo soepel als jij je onlangs nog op de huishoudtrap bewoog om de kroonluchter van zolder te halen, doet mij vermoeden dat jouw schaatshouding meer weg heeft van een lantaarnpaal. Maargoed, die kunnen ook best mooi zijn en zijn toch weer lichtpuntjes in duisternis :-)
waar blijft de kerstupdate??

@GJ: 365 per jaar lijkt me toch iets overdreven. Zelfs in een schrikkeljaar...
@Cyberjunk: Zonder jouw mening te willen beinvloeden, is het niet correcter te stellen dat MENSEN elkaar soms gigantisch in de weg lopen? De ware identiteit van de Druppel is geen geheim hoor, dus je mag best schrijven welk bedrijf je denkt dat het is. De bijnaam heb ik zelf verzonnen omdat de toegangssleutel de vorm van een druppel heeft en zo ook wordt genoemd door de medewerkers...
@Pascale: Hoho, ik wil de eerste nog wel eens zien die na 3 Chimay op 6 meter hoogte balancerend op een wankel trapje een met een kromme spijker vastgeslagen kroonluchter van 30 kilo met een hand los moet halen en dat tegelijkertijd nog heel sierlijk doet ook. Maar okay, qua schaatsen (en skien) heb ik inderdaad wel wat weg van een lantaarnpaal, een hele mooie dan... :-)
De kerstupdate komt eraan, maar je weet het he... druk, druk, druk!

Aangezien jij zegt dat de codenaam de Druppel heel goed past bij het bedrijf waar jij werkt, ga ik er, met mijn begeleider van uit dat het hier om Brabant Water gaat.