« Te land ter zee en in de lucht 2006 | Main | Meeste commentaar in Mei 2006 »

Casa leest een boek

Dat mag wel in de krant dat ik na lange tijd weer eens een boek heb gelezen. Een normaal boek wel te verstaan. Het gaat om het boek Alles went behalve een vent, een titel die ik zonder enige ervaring toch volmondig beaam, van Yvonne Kronenberg. ISBN 90-254-6780-6.

Een grappig boek over de verschillen tussen man en vrouw, een onderwerp waar men nooit over uitgesproken raakt. Het boek is in 1989 uitgegeven en ondanks de tijdloosheid van het onderwerp an sich is dat te merken ook. Regelmatig wordt de Opzij aangehaald, dat ziet men tegenwoordig aanzienlijk minder vaak.

Op pagina 108 begint het hoofdstuk Op zoek naar liefde en hier zit hem toch wel het grootste verschil met de tijd van nu. Het gaat over dating. Dat gebeurde in die tijd nog via advertenties in de krant.

"Vr. (35) alleen st. intell. goede betr. zkm vriendelijke vriend. (...) Twee afspraken had ze gemaakt. Een met een ingenieur uit Wageningen, die zijn gebit had thuisgelaten. 'Dat praat wat gemakkelijker', had hij gezegd."

Een heel andere situatie dan de dating-business van nu. Dankzij communicatiemiddelen als internet (MSN), SMS en mobieltjes is dating een snelle en laagdrempelige markt geworden. Door de massale toeloop en de openbaarheid is automatisch ook het schaamtegevoel tot vrijwel nul gereduceerd.

Iets heel anders, het is werkelijk praktisch onmogelijk om een foto van Yvonne Kronenberg op het internet te vinden. Die foto had ik graag willen plaatsen omdat het boek mij goed bevallen is maar ik toch geen lichamelijke begeerte voor haar voel.

Yvonne Kronenberg vertoont qua uiterlijk namelijk grote gelijkenis met Willem van Hanegem.

Update 06.06.2006 / 09:00

Marc heeft een spits commentaar: "Ik denk dat je meer geluk zult hebben door te zoeken naar Yvonne Kroonenberg, met dubbel-o."

Yvonne Kroonenberg dus.

Comments

Met Willem van Hanegem?? Haar haar misschien?

Dat is nou echt een boek voor mij. Misschien dat ik mijn vrouw dan beter begrijp... ;)

het zal je vast niet verbazen dat ik dat boek in huis heb :-)

Willem in zijn jongere jaren... ja verdomd! :-)

@Donna: Het is inderdaad niet de adamsappel... ;-)
@Orangez: Ik ken jou vrouw niet, maar er staan zeker waarheden in het boek. Waarheden die je in principe wel kent, maar waar je je niet altijd bewust van bent. Een aanrader dus!
@Paola: Dat verbaast mij inderdaad niets. Wat mij wel zou verbazen is als liefste het gelezen heeft... :-)
@Cockie: Dit is ook een foto van Yvonne Kronenberg in haar jongere jaren, dus dat kan wel kloppen!

psies .. en dan is deze foto nog errug flatterend ..

Even een opmerking over het niet kunnen vinden van een foto:
Ik denk dat je meer "geluk" zult hebben door te zoeken naar Yvonne Kroonenberg, met dubbel o ( http://images.google.com/images?q=yvonne%20kroonenberg&sa=N&tab=wi ).

Moet je haar benen op deze foto zien: http://www.schrijversnet.nl/schellekens/kroonenberg.jpg
Sprekend de Kromme!

Oowh.. dat boek heb ik (nog) niet nodig.

Puur toeval, maar ik heb laatst ook weer eens een boek gelezen. Die van Ramon van Stoppelenburg, Let me stay for a day.. (is wat meer van toepassing :)

@Henk: Jij kent Yvonne persoonlijk?
@Marc: Haha, dat is een goede reden. Ik dacht al dat Yvonne Google had geinstrueerd al haar foto's van het internet te verwijderen... :-)
@Carin: Puike foto, een betere gelijkenis met de Kromme heb ik nog niet gevonden. Dit is het ultieme bewijs!
@GJ: Pas maar op dat T. het niet te pakken krijgt! Als jij en ik dit jaar een boek hebben gelezen mag 2006 nu reeds tot het Jaar van het Boek worden uitgeroepen...

Kronenberg of kroonenberg, ik vind het een vervelend mens.
Waarom weet ik niet zo, want ik lees nooit iets van haar.

Ik geloof dat heel autorijdend Nederland |EN wc-gaand Nederland haar gezicht wel uit de Kampioen kent.

Ik dacht ook even gaan zoeken naar images van 'Casaspider' via Google .... en wat zie ik tot mijn ontsteltenis .... kijk zelf maar ... 2de rij foto rechts. Ik vraag me af wat dat met jou te maken heeft beste Casaspider

http://images.google.com/images?svnum=10&hl=en&lr=&q=Casaspider&btnG=Search

Ik ben geen man natuurlijk, maar ik zie een leuk spontaan koppie, wat me veel meer aanspreekt dan die opgeverfde poppen van tegenwoordig.

@Renesmurf: Mijn tip voor jou is het boek te lezen. Ik denk dat je met die kennis een paar leuke discussies met je collega-schilders kunt opstarten... :-)
@Pascal: Heeft/had zij een column in de Kampioen dan? Ik ken geen Nederlander die niet naar de WC gaat...
@Don Amaro: O, dat is heel eenvoudig uit te leggen. Mark kwam regelmatig bij mij langs (wel met kleren aan trouwens) voor wat bijlessen judo. Dat was net voor die gouden medaille...
@Ricky: Yvonne Kroonenberg (dubbel-o!) heeft mijn sympathie en ziet er op de foto vrolijk uit. Maar ze is natuurlijk geen Jennifer Lopez!

Heb je daar wel tijd voor!? een boek lezen!!

Toch zie ik Yvonne liever dan Willem.

Wat lief, zo'n ISBN erbij.

@Cerito: Het is een kwestie van tijd die je toch moet besteden zoals toiletbezoek efficient te gebruiken...
@RvanInR: Dat ligt eraan waar. Als ik een van beiden mee mag nemen naar een onbewoond eiland kies ik ook voor Yvonne...
@Vincent: Lief vind ik als Database Administrator niet het juiste woord voor een potentiele Primary Key. Wordt het eigenlijk ooit wel eens gebruikt, zo'n ISBN?

Leest lekker weg, heb het ook nog ergens staan. Ga nu zelf voor de Endstra tapes, nu nog even tijd vinden.

Het wordt regelmatig gebruikt (bijvoorbeeld als iemand in de boekhandel een boek wil bestellen), maar zelden in een stukje over een boek.

O ja, en dat 'lieve' slaat ook op het feit dat het boek vermoedelijk niet meer besteld kn worden, aangezien het al uit 1989 komt. (Een ISBN is in dezen dus nutteloos. Nu ja.)

Lezen is ook niet eenvoudig. Zo las iedereen over het verschil wat ik aangaf in loggen en bloggen. Dus dat je die ene o mist, dat had ik al gelijk door.

Maar je hebt wel gelijk met: schaamtegevoel tot vrijwel nul gereduceerd...

Dat klopt. Dat lees ik elke dag weer op internet.

@Jannie: Als het niet lekker wegleest kom ik er niet doorheen. De Endstra Tapes... kun je die niet beter beluisteren?
@Vincent: Aha, dus het wordt gelukkig wel gebruikt. Het lijkt mij juist bij oude boeken bijzonder handig als jet de ISBN nog hebt. Dat vergemakkelijkt het zoeken...
@Brillie: Het is een grappig stukje dat je geschreven hebt, jammer alleen dat je geen permalinks ondersteunt. Je conclusie klopt, we (ja, ook ik) zijn heel andere mensen dan vroeger!

Als je deze leuk vond, dan moet je van haar eens 'zij houdt van hem.... hij ook' eens lezen :-)

En naast "zij houdt van hem..hij ook"hebj ook nog:
"Kan ik hem nog ruilen?"
"Het zit op de bank en het zapt"
"Alle mannen willen maar n ding" ...

Allemaal van Yvonne Krooooooooonenberg ;-)