« Bericht van de haan | Main | Het haartje in de badkamer »

Tegen een muurtje opgelopen

Sugey is bijna een week bij ons. Toen zij vorige week donderdag bij luchthaven Hato door de douane liep vertelde men haar dat zij zich bij Immigratie moet melden. Woensdagmorgen om half acht reden wij derhalve gezellig met zijn drieŽn naar het postkantoor te Punda alwaar Immigratie kantoor houdt.

Na ruim een uur wachten waren we aan de beurt. Ondanks het feit dat Sugey beschikt over een visum voor 30 dagen in haar paspoort moet zij een aanvraag doen voor een touristenverblijf. We kregen een paar formulieren mee die we op korte termijn dienen in te leveren, samen met een copie van het vliegticket. Geen probleem.

Aan de dame achter het loket vroeg ik hoe wij Sugey's verblijf op Curacao met twee of drie weken kunnen verlengen. "Dat kan niet, het maximum is 30 dagen", antwoordde de dame. Op verschillende manieren probeerde ik onze situatie uit te leggen, maar het lijkt erop dat alle ambtenaren aangaande dit onderwerp elke ochtend een bandje inslikken waarop te horen is: "Neen, het kan niet. Dertig dagen is het maximum. Meer is niet mogelijk."

Die ervaring had Lucy dinsdag al opgedaan toen zij het nummer belde van een man die over speciale vergunningen, onder anderen voor zwangerschappen, gaat. Zij werd te woord gestaan door een vrouw die op het moment dat zij het woord Dominicaans hoorde onmiddellijk bovengenoemd bandje afspeelde.

Bij thuiskomst waren Lucy en Sugey een beetje aangeslagen. Na een kopje koffie babbelden de dames echter weer gezellig over zwangerschapsperikelen en -complicaties. Het vermogen om tegenslag te verwerken is enorm groot en ook noodzakelijk om te overleven.

Vandaag zijn we tegen een muurtje opgelopen. Nu bekijken we de alternatieven en proberen het muurtje alsnog te slechten.

Comments

ik vind dat jullie maar dapper met al die muurtjes omgaan..... wat een gedoe toch altijd weer.......

Lucy moet, in haar toestand, een beetje oppassen met het tegen muurtjes lopen.
Om je wat op te vrolijken heb ik nog wel een leuke over NEE zeggen, het gaat over Zalm (de minister van Financien). In een interview zegt hij dat minister van Financien zijn de makkelijkste baan van Nederland is; "je hoeft alleen maar Nee te zeggen". De interviewer reageert geschokt "maar u zegt toch ook wel eens Ja". Waarop Zalm zegt "wel hoor, als ze me vragen: zei U nee?".
Da's toch humor, ik zie Donner al staan...:-)

Zal ik Sugey ten huwelijk vragen?

Wat dacht je van dynamiet?

@Paola: Het is niet zozeer dapper, maar eerder dat het moet. Of het lukt of niet, ik blijf erover schrijven. Dat de manier waarop Nederlanders zich vrij over de wereld kunnen bewegen niet voor iedereen zo vanzelfsprekend is...
@Angel: Haha, meestal vindt Zalm zichzelf grappiger dan hij werkelijk is. Maar deze is inderdaad leuk. Wat Lucy betreft, over muurtjes heenspringen is in haar toestand nog moeilijker!
@Cerito: Zo wanhopig zijn we nu ook weer niet... ;-)Ik ben benieuwd of je vriendin begrip heeft voor deze onzelfzuchtige daad van jou!
@Piet: Je krijgt wel meer begrip voor zelfmoordterroristen ja. Of hoeft het dynamiet niet noodzakelijkerwijs om mijn middel gebonden te zijn... :-)

Die muren lijken er wel te zijn voor de werkgelegenheid.
Ik zou er moe van worden.

Ik vind het allemaal heel erg voor Lucy en Sugey, maar ik moet wel zeggen dat het me verbaast dat jullie proberen haar verblijf te verlengen. Die dame die, ondanks dat ze veronderstelde dat jullie Sugey illegaal naar CuraÁao wilde halen, toch met haar hand over haar hart streek en voor een visum voor 30 dagen zorgde- nadat het leek alsof het zou worden afgewezen- heeft toch wel veel meer gedaan dan ze eerst van plan was. Ik vraag mij eigenlijk af wat de reden is van jullie koerswijziging om Sugey langer te willen houden. Zijn er complicaties bij de zwangerschap van Lucy waardoor de baby te laat geboren zou kunnen worden? Ik denk toch dat jullie geen poot aan de grond krijgen. Menselijk gezien ben ik het daar absoluut niet mee eens, ik vind het zelfs mensonterend zoals er met mensen uit de Dominicaanse Republiek wordt omgegaan. Maar ik kan het me, gezien de voorgeschiedenis, wel voorstellen van de ambtenaren. Het enige dat je misschien kunt doen is, als je met keiharde argumenten kunt komen, die aardige dame die Sugey een visum bezorgde, proberen te bewerken. Ik hoop dat je niet denkt dat ik tegen jullie ben, integendeel, ik zou het fantastisch vinden als het lukt, maar ik vrees dat het bij de 30 dagen zal blijven.

pffff .. er zijn wel heel erg veel muren te slechten daar bij jullie ..

Go Casa. Jij bent vast goed in alternatieven.

@Renesmurf: Ze houden heel wat mensen van de straat. Geen zin om ze een keer van een likje verf te voorzien? ;-)
@Cyberjunk: Lucy wilde vanaf het begin dat Sugey haar 2 tot 3 maanden kon bijstaan. Zeker als de baby met een keizersnee geboren wordt (dat gebeurde bij Luchiano ook). Uiteraard zijn wij al heel blij met die ene maand, maar langer is mooier in dit geval. De dame die Sugey haar visum bezorgde zit in Santo Domingo. Van daaruit is een maand het maximum. Op Curacao moeten er (volgens mij) wegen zijn om het verblijf iets te kunnen verlengen. We zullen wel zien...
@Henk: Het gekke is dat er na het slechten steeds weer nieuwe lijken te groeien... :-)
@Cockie: Dank je! Maar overschat mijn creativiteit niet... :-)
(En de tegenstanders kunnen er ook wat van)

ja er zijn voor jou op dit moment heel wat uitdagingen die je moet aangaan. Misschien heeft Luchiano wel goei ideeŽn om je te helpen. CasasPa

Om helemaal gek van te worden, wat kunnen mensen het elkaar toch moeilijk maken. Nou maar hopen dat neefje of nichtje??? zo snel mogelijk komt.

't lijkt wel iets van een game of een tekenfilm .. de ene muur is neer .. en de volgende floept spontaan te voorschijn .. ik duim in ieder geval voor jullie ..

Ik verf alles wat mijn werkgever wil dat ik verf.

Vergunningen aanvragen om zwanger te zijn. Tja, dat zouden ze gelijk moeten invoeren.

Immers, strak is dit log vergeven van de baby fotos....

mmmmtja..

@CasasPa: Geen slecht idee om Luchiano naar een goed idee te vragen!
@Margriet: Inderdaad, het neefje of nichtje mag zo snel mogelijk komen nu. Op hobbelige wegen rijd ik daarom iets harder... ;-)
@Henk: Zijn we met zijn allen op deze wereld niet acteurs in een grote tekenfilm? Ik hoop dat je een goede duim hebt!
@Renesmurf: Befehl ist Befehl! Ik zou de neiging niet kunnen onderdrukken af en toe een 'handtekening' te zetten...
@Brillie: Ja, dat zeg je nu, nu je kinderen al groot zijn. Dat is niet eerlijk...
@Pascal: Is dat een Boedhistische mantra?

en? heb je nog nagels? vingers?

Hoe heeft zo'n ding ook alweer waarmee je door een muur kunt?

Ik werd laatst op Centraal Station Amsterdam aangehouden omdat ik een breekijzer met me meedroeg. Ik ging namelijk bij een vriendin een tussenmuurtje wegslopen. En nu ga ik toevallig over anderhalve week naar Curacao (leuk! Nooit geweest! Zin in!), en misschien dat douane Schiphol wat makkelijker gaat. Dan mag je 'm lenen!

@Lijn: Nog steeds! Ook de andere lichaamsdelen zitten er nog aan...
@Dejongones: In het geval van Immigratie heet dat geloof ik 'loket'...
@Helena: Misschien dat Pieter Storms in die rol iets kan betekenen. Leuk dat je naar Curacao komt, wie weet komen we elkaar nog wel tegen bij Pleincafe Wilhelmina...

Doet me denken aan mij stage in Colombia. Uiteindelijk ben ik de grens over gevlogen en opnieuw teruggekomen. Kostbaar maar de enige mogelijkheid die ik zag.

Ik probeer dadelijk kaartjes te kopen voor FCGroningen - Ajax volgende week woensdag.
Hoop niet dat ik in een rij kom te staan. :-)

@Casa:
Een soort uiting van onmacht en medeleven en niet precies weten wat er nog aan toetevoegen. Ik ben 'm nu, na jouw idee, aan het oefenen als mantra, misschien werkt het :-)

Met het risico dat je vindt dat ik makkelijk praten heb ga ik jullie toch een advies geven, misschien wil je er niet aan, maar ik doe het toch. Stop met jullie pogingen om Sugey langer bij jullie te houden. Besteed de tijd die jullie toch samen hebben aan ontspanning. Haal uit de tijd die jullie nog rest alleen de leuke dingen. Want de pogingen om Sugey langer te laten blijven, wat leveren die jullie op? Stress en teleurstelling en machteloosheid over de bureaucratie. Leg je erbij neer en geniet van de aanwezigheid van Sugey. Gezien de berekeningen kan Sugey de bevalling meemaken en er nog een tijd bij zijn. Als jullie het los kunnen laten en je erbij neer kunt leggen dat het niet langer dan een maand duurt- het is al meer dan jullie ooit hadden kunnen dromen- dan hebben jullie met elkaar een wereldtijd. Als jullie blijven stressen, wat halen jullie er dan uit? Vooral Lucy? Ik begrijp haar ECHT WEL!! Maar toch lijkt me dit het allerbeste. Of redeneer ik nu echt te makkelijk? Ik weet het niet, maar ik weet wel dat ik met jullie meeleef en juist daarom met jullie meedenk.

Deze pogingen hebben natuurlijk als gevolg dat als die dame in Santo Domingo dit ooit hoort, ze nooit meer zo coulant is met haar visum-verstrekking. Dat geldt voor jou en ook voor anderen. Onderschat de impact van je handelen niet.

Tja, moeilijke zaak, ik geef Cyberjunk ergens wel gelijk maar denk dat jullie dat zelf het beste kunnen beoordelen. Het lijkt me voor de Casahaan ook niet zo makkelijk om drie maanden in een kippenhok te moeten leven of zie ik dat verkeerd? Erik vindt het leuk als er vrouwen komen logeren maar is vaak ook erg blij als ze weer vertrekken omdat hij al dat gekakel wel eens moe wordt.
Maar een keizersnee is ook geen feest en dan is het voor Lucy natuurlijk wel heel fijn als ze wat langer steun aan haar nichtje heeft.

@Petra: Een bekende procedure, maar dat werkt in dit geval niet. Als Sugey Curacao verlaat dient zij weer door de hele visumprocedure heen te gaan. Nederlanders mogen vaak drie maanden in een willekeurig land verblijven en dan is het wel voldoende als ze even het betreffende land verlaten...
@GJ: Als je vroeg genoeg je bed uitkomt moet het lukken. Heb je er nog een beetje vertrouwen in? Met de magie van de Groene Kathedraal weet je het nooit...
@Pascal: Het klinkt in ieder geval erg goed, vooral het zoemende 'mmm' gedeelte...
@Cyberjunk: Allereerst bedankt voor je meedenken. Voor een gedeelte heb je ook zeker gelijk. Met die maand zijn wij erg blij. Zoveel stress kost het ons verder nu ook weer niet, ik schrijf nog een brief aan de Gezaghebber en die uitslag wachten we af. Lukt het niet dan hebben we pech gehad.
@Niek: Ben ik niet met je eens. Wij bewandelen de legale weg. Het visum is afgegeven door de Nederlandse Ambassade in Santo Domingo. Zij kunnen geen visum voor een langere periode afgeven. Het staat personen vrij om verlenging of zelfs een verblijfsvergunning op Curacao aan te vragen, daar is helemaal niets mis mee. Het enige dat men niet mag doen is illegaal op het eiland verblijven.
@Carin: Eerlijk gezegd ben ik al aardig gewend aan mijn rol als CasaHaan, Sugey is werkelijk geweldig. Ik hoef geeneens meer koffie te zetten. En het gekakel vind ik juist erg gezellig, het doet Lucy ook duidelijk goed. Eigenlijk ben ik nog op zoek naar een kipje erbij wat zeg nou zelf, een haan met twee kippen is toch geen echte haan?

Ik wacht op het volgende onderwerp, ik kan er niets meer aan toevoegen. CasasPa

@Casa, het zou een mooie stunt zijn. Maar eerlijk gezegd geloof ik er niet meer in. Derhalve ben ik zeer tevreden met een meer dan prima seizoen voor FCGroningen.

Casa krijgt Anton Heijboer neigingen, da's duidelijk. Misschien moet je deze vakantie maar eens een verfdoos gaan kopen en een woeste baard kweken. Het schijnt hem in ieder geval geen windeieren gelegd te hebben :-)

@CasasPa: Je bent net 5 minuten te vroeg! De nieuwe post staat er net... :-)
@GJ: Zo is het maar net. En Ron Jans is 1653 maal sympathieker dan Louis van Gaal...
@Carin: Een verfdoos, ik weet niet of dat een goed idee is. Zie mijn eerdere werkstukken: http://live.casaspider.com/data/pics/LeChien1.jpg en http://live.casaspider.com/data/pics/LeChien2.jpg
En als ik een baard kweek loopt Lucy hard weg... :-)