« De gravin met de lange benen | Main | Blablabla »

Chocolate con Pimienta

Over ruim een uur begint de zoveelste aflevering van de Braziliaanse, Spaans nagesynchroniseerde soap-serie Chocolate con Pimienta. Chocolate betekent chocola en pimienta peper. Een merkwaardige combinatie, maar Lucy en ik zijn fan.

Fúlvio Stefanini, Braziliaanse dubbelganger van CasaSpider?Het is het verhaal over een chocoladefabriek in het Braziliaanse dorpje Ventura en speelt in de jaren '20 van de vorige eeuw. Over het algemeen ben ik niet dol op films uit die tijd vanwege de nogal truttige kleding die de dames dragen. De karakters van de dorpsbewoners zijn echter op aardige wijze uitgediept en zorgen ervoor dat wij meeleven. Iedere avond weer.

Het leukste vindt Lucy de figuur Vivaldo Albuquerque. Hij is burgemeester van Ventura en ongelukkig getrouwd met Barbara. Tijdens een feestje leert hij de jonge Marcia kennen die een schoonheidssalon heeft. Ze flirten en Vivaldo gebruikt als aanknopingspunt zijn ingegroeide teennagel.

Okay, in het Nederlands klinkt dat niet bijster romantisch, ingegroeide teennagel. Dan doet het Spaanse uña enterrada toch heel wat zinnelijker aan. Uiteindelijk spreken ze af dat Marcia Vivaldo in zijn kantoor bezoekt. Daar friemelt zij aan zijn teen.

In de weken erna volgen vele afspraakjes waarbij Vivaldo's uña enterrada centraal staat. Zijn vrouw Barbara zit thuis en vermoedt het een en ander, hetgeen tot enkele schandalen leidt in het hotel waar Vivaldo en Marcia met de ingegroeide teennagel in de weer zijn.

Tussendoor flirt levensgenieter Vivaldo met diverse andere vrouwen. Waarom schrijf ik dit allemaal? Lucy vindt dat Vivaldo en ik sprekend op elkaar lijken! Qua uiterlijk, qua bewegingen en qua manier van doen. Zij is ervan overtuigd dat de acteur Fúlvio Stefanini wel mijn echte vader moet zijn.

Op zich doet haar theorie mij niet zoveel, vervelend is alleen dat iedere keer als Vivaldo een scheve schaats rijdt ik daar nu op aangekeken word. Wel de lasten, niet de lusten.

Vivaldo's vrouw Barbara is er op dit moment overigens vandoor met een rondtrekkend circus, ze is verliefd geworden op een trapeze-artiest. Gelukkig is dat niets voor Lucy.

Comments

Hahahaha, arme jij, ik zou haast medelijden krijgen :-)

Het verschil tussen het huwelijk van die acteur en dat vam jou is dat jullie gelukkig zijn. Het tweede, nog veel belangrijkere verschil is dat jullie verhaal echt is en dat andere verhaal verzonnen. Verder moet Lucy oppassen met wat ze zegt als ze beweert dat die acteur wel jouw echte vader zal zijn. En als laatste opmerking, ik ben uitermate verbaasd dat er in de twintiger jaren van de vorige eeuw al schoonheidssalons waren. Ik dacht dat die dateerden uit de vijftiger jaren van de vorige eeuw.

Och arme ;-)

Zoiets verzin je toch niet... haha, het zal toch eens zo zijn


(grapje)

Ten eerste: Heb jij een bolhoed? (Die grijns heb je, dat weet ik al.)

Klopt Lucy heeft gelijk! Toen ik die man zag, was het eerste wat bij mij opkwam van; wat is Casa toch oud geworden. Zonder geintjes, hij lijkt veel op jou. Zo hebben we allemaal een of meerdere dubbelgangers op deze aarde.

kheb met je te doen ..

@Willisha: Dank je voor je support, alleen dat woordje 'haast' begrijp ik niet helemaal...
@Cyberjunk: Een correcte analyse. Vergeet daarbij niet dat Lucy ook wel eens een grapje maakt. Schoonheidssalons bestonden volgens mij al bij de oude Romeinen en Grieken. En wie weet ook wel bij de Egyptenaren en Chinezen...
@Jannie: Ja he, ik heb het zwaar... ;-)
@Neneh: Ik kan het in ieder geval niet verzinnen. Vaak zeg ik dit: "De werkelijkheid is vaak nog gekker dan de fantasie." Ook zeg ik vaak zeg nooit nooit...
@Cockie: Ik ben niet echt een hoedenman, maar Vivaldo heeft hem meestal ook niet op. Wij grijnzen inderdaad overeenkomstig... ;-)
@Boutie: Nu ben ik wel benieuwd naar jouw dubbelganger! (Als het een bekende persoon is)
@Henk: Dank je, alle steun is welkom!

Heb je ook een foto "de jonge Marcia"?
Ik ben erg benieuwd met wie je "het" in de soap doet.

ik lijk op Halle berry...maar dat weet niemand :-)

zo volgen wij het geweldige van jonge luu en oale grond...we zijn zo fan.... gelukkig vind mijn lief me niet lijken op het wicht wat in de stront is pleert :-)

Moet ik wel op reageren. Die Fulvio Stefanini is NIET jouw vader, zeg dat maar aan Lucy. CasasPa

@Cerito: In de post zijn nu twee foto's toegevoegd met Marcia erop. Ze zijn groen underlined. Marcia wordt gespeeld door Drica Moraes.
@Paola: Heb ik altijd al gedacht, Halle Berry als ze incognito is, toch?
Dat in de stront pleer'n zou anders wel typisch iets voor jou zijn... ;-)
@CasasPa: Gezien mijn voetbalcapaciteiten heb ik lange tijd gedacht Braziliaans bloed te hebben. Ondanks dat Casa Stefanini niet slecht klinkt ben ik zeer tevreden met een vader uit Raalte... ;-)

Het zal allemaal wel weer goed komen, zo gaat dat meestal.

Als je nu de lasten al hebt, is het een idee om de lusten er ook bij te nemen. :)

ja dat moet hard zijn voor je geen lusten wel lasten I feel sorry for you , maar je kunt toch de tv uit doen

Count your blessings.Je vrouw houdt niet van circus, lees ik net...:)

Ach....tis toch allemaal fictie? Zucht ik mis de telenovelas hier. GTST is er niks bij. Latijns Amerikaanse soaps zijn veel heftiger (in gezicht slaan, passie, mooie intro muziek)

@Renesmurf: Klopt, maar dat kan bij sommige soaps heel lang duren...
@Niek: Op zich een aardig idee, alleen denk ik dat mijn lasten vervolgens alleen maar zwaarder worden... :-)
@Michel: Neen, de tv uitdoen is geen optie. We zijn namelijk verslaafd aan Chocolate con Pimienta...
@Champagne Columns: Zo zie je maar, er zit altijd wel iets positiefs aan. Zo vaak komt er trouwens geen circus op Curacao...
@Tashita: Vergeet ook de humor niet! Overigens is de soap "Betty la Fea" kennelijk in het Nederlands vertaald, heb je die wel eens gezien?

Vader? Ik dacht meer aan jongere broer.