« Alles went (ik wist het) | Main | Februari 2006 Stelling #1 »

Catch as Catch Can, Voetballen en Diarree

Vroeger keek ik wel eens naar het WWF-Circus met sterworstelaar Hulk Hogan. Gespierde mannen gingen elkaar paarsgewijs te lijf. Het was een groot toneelstuk. Juist vanwege het toneelaspect vinden sommigen het drie keer niks. Deze sommigen ontbreekt het gewoon aan fantasie.

Immers, is niet alles een groot toneelstuk? James Bond komt op het witte doek ook altijd als winnaar uit de strijd. Vroeger bij WWF en nu bij WWE is het niet anders. Er wordt ingespeeld op de smaak van het publiek. Na eerst vernederd te worden door de bad guys slepen de goeden aan het eind de overwinning uit het vuur.

Daar komt bij dat deze vorm van worstelen wel degelijk topsport is. Ooit las ik in de Panorama dat een aantal Nederlandse worstelaars eens mee mocht trainen. Huilend als kleine kinderen zijn ze afgedropen. Het gaat er bijzonder hard aan toe.

Na het eten spelen Luchiano (8) en ik vaak een partijtje voetbal in de woonkamer. Wie het eerst vijf doelpunten maakt heeft gewonnen. Maandag en dinsdag was hij goed op dreef en maakte mij in. Hij begon zowaar al praatjes te krijgen. "Ik ben gewoon de beste! Papa, heb je zin om weer met mij te voetballen? To get defeated, hahaha."

Volgens de wetten van Catch as Catch Can was het tijd dat Luchiano even in een dalletje moest terechtkomen. Bovendien had mijn persoonlijke ego behoefte aan een succesje. Woensdagavond won ik derhalve met 5-1. Luchiano wilde meteen een revanche en had tranen in zijn ogen.

"Je huilt", zei ik tegen hem, "je moet wel tegen je verlies kunnen."
"Ik huil niet, mijn ogen doen vanzelf zo", snikte Luchiano. Hij vertrok naar zijn slaapkamer en trok het laken over zich heen.

Na een minuut of 20 zocht ik hem op en gingen we lezen. Na het lezen volgde het verplichte onderdeel kietelen. Inmiddels was Luchiano er alweer helemaal bovenop. Hij vertelde over zijn belevenissen op school die dag. Ik vroeg hem of Nathan al beter was.

Luchiano: "Ja, hij is weer beter. Hij had salmonella."
CasaSpider: "Salmonella? Dus hij had diarree..."
Luchiano: "Ja, hij moet heel vaak naar de WC."

Om te besluiten met: "Papa, ken jij een jazz-lady die heet Salmonella Fitzgerald?"

Comments

Straks begint hij over Diarree Charles! Wie gaat er zondag winnen?

Heerlijk om de slappe lach te kunnen krijgen van die uitspraken van Luchiano, ik had nu tranen in mijn ogen, maar dan van het lachen. Toch vroeg ik me ook af of Luchiano die uitspraak over die jazzlady echt had gedaan, of dat het een grap van jou was om dat zo op te schrijven. Mijn nichtje kan soms ook van die verhalen schrijven- al is dat de laatste maanden drastisch verminderd, zo niet gestopt- maar zij kon soms dingen schrijven waarvan ik ook dacht, zit ze nou te liegen, te geinen, of schrijft ze de waarheid? Dat heb ik bij jou nu ook, ik kan me namelijk niet indenken dat Luch van jazzmuziek, laat staan van jazzladies gehoord heeft. Bovendien ben zelfs jij te jong om je met die dingen bezig te houden, als jij ooit van Ella Fitzgerald gehoord hebt als jazzlady, dan komt dat voort uit jouw algemene ontwikkeling, je intellect of wat dan ook, maar je bent veel te jong om haar van de radio of zo iets te kennen. Dus volgens mij ben je een toneelspeler van de bovenste plank. Luch leert het nog wel om tegen zijn verlies te kunnen. Ik denk dat jij hem soms ook wel eens laat winnen om zijn ego op peil te houden. Want van zijn sterke papa kan Luch het echt niet winnen als die papa hem geen handje helpt.

Hihi. Luchiano is ghoed, maar Piet doet ook lekker mee! :-)
Ik prakkezeer even of ik er ook een weet.... nee, er komt niks :-)

@Piet: Dan grijp ik in. Wie er zondag gaat winnen hangt af van Heerenveen-Ajax vanavond. Als Heerenveen dik wint, wint Ajax van Feyenoord. Als Ajax de sterren van de hemel speelt maken 'wij' een goede kans.
@Cyberjunk: Op het CasaLog staat altijd de waarheid. De reden daarvoor is dat ik nu dingen opschrijf om later weer eens terug te lezen. Zo kan ik achteraf bijvoorbeeld Luchiano's ontwikkeling volgen. Dan is het niet erg handig als ik er spreuken tussendoor verzin. Luchiano kent Ella Fitzgerald niet, maar naar aanleiding van de salmonella-kwestie van Nathan kende een van de jongens kennelijk dit grapje. Luchiano dacht dat ze echt Salmonella Fitzgerald heet namelijk...
@Cockie: Iemand met een naam als de jouwe, en dan nog nergens opkomen... ;-)
Denk nog maar even rustig na...

Verliezen hoort er bij, en dat mag rustig pijn doen.
Als het gesip maar niet te lang duurt, en dat deed het dus ook niet.

Die panorama geloof ik trouwens niet, allemaal kolder.

@Casa:
Ik heb een naam hoog te houden
ja, wat fijn dat jij me er weer even aan herinnert.

Ik kan niet anders zeggen, een heerlijk stukje.
trouwens het staat nu 1-0 voor ajax ;-)

@Renesmurf: Alles was in balans, ook het gesip. Dat jij het niet gelooft van de Panorama vind ik wel een gezonde levenshouding. De enige waarheid is het zelf ondervinden. Maar dat doet soms wel pijn... ;-)
@Cockie: Je doet hem weer eer aan!
@Beeobee: Dank je! Het is 0-3 geworden en eigenlijk ben ik daar wel blij om. Immers, nu kan Feyenoord met goed fatsoen Ajax niet onderschatten aanstaande zondag. Het zou namelijk niet de eerste keer zijn dat 'wij' ze weer in het zadel helpen!
(Wel sneu voor Heerenveen overigens)

3-0 voor Luchiano en 3-1 voor ons (die ene is voor Huntelaar want hij heeft de smaak te pakken). CasasPa

Weer helemaal met beide benen op de grond ..... af en toe zijn inderdaad die Catch as Catch Can wetten nodig .... zonde van Ella maar wel een giller ....

Ik kan ook niet tegen mn verlies. Daardoor wil ook niemand meer iets met mij doen. Spelletjes zitten er voor mij niet meer in.
Ja behalve dobbelen in de kroeg, dat gaat ook ergens om. Gelukkig verlies ik zelden.

Oh, zelfs T. moest het laatst ondervinden tijdens een spelletje monopolie in het bos. Ik werd een totaal ander mens op het moment dat ze de huizen weer verkochten aan de bank voor dezelfde prijs! Logisch dat ik het daar niet mee eens was. Tsssk!

En ja, erger nog, een van de kids van mn zus was dolbij dat hij kon dammen. Ik moest verplicht van mn zus een portje dammen met 'm. Ik heb hem echt wel ingemaakt! haha.


Die jongen moet ik ontmoeten...... dat kan niet anders. Op mijn log staat wanneer ik op Curaçao ben (lang leve de KLM e-bookings tool)

Pleincafé Wilhelmina, here we come :)

@CasasPa: Als het 3-1 wordt gun ik Huntelaar zijn goal. Dat zou een hele mooie zondagochtend zijn!
@Henk: Zo is het. Gisteren lachte Luchiano al weer, hij won met 5-3. ("Hey daddy, where's that smile on your face?")
@GJ: Ik herken daar wel iets van ja. Gelukkig zijn er ook spelletjes waar je allebei bij wint... ;-)
@Roos: Of Luchiano daar ook zo spraakzaam is betwijfel ik. Maar een ontmoeting zit er natuurlijk altijd in...

prachtig!!! Zo dacht ik altijd dat de lies de liestaken heten...omdat mijn tante dat altijd zo noemde...bleek iemand in de buurt zo te heten....ik heb jaren geroepen dat ik zo'n pijn aan mijn liesstaken had.... ;-)