« Februari 2006 Stelling #1 | Main | De omgekeerde Castelen »

El Sapo El Sapo (20)

1.

Van vrijdagavond tot zaterdagochtend heel vroeg vond op Curacao de finale van het befaamde Tumba Festival plaats. De Rei di Tumba, Koning van de Tumba en het Carnaval van 2006 is Reinier Lijfrock geworden met zijn tumba Mi so˝o ofwel Mijn droom. Hij werd begeleid door de band No Game.

Reinier Lijfrock maakt deel uit van het Orquesta Pegasaya. Pegasaya is kleefkruid of klis. Het orkest speelt diverse stijlen muziek en schijnt een van de meest populaire salsabands van Nederland te zijn.

Het Tumba Festival was integraal op TeleCuracao te volgen, maar vijf Ó zes uur Tumba's aanhoren gaat mij iets te ver.

2.

Zaterdagochtend had Luchiano (8) alweer zijn derde karateles. Er waren ongeveer 18 kinderen en uiteindelijk drie leraren. De gele en oranje banden (Kristi!) werden getraind door Anthony Leito. Hij is erg streng voor de kinderen en dat is goed. Als je iets doet moet je het ook goed doen. Sommige kinderen doen karate alleen op zaterdagmorgen en oefenen thuis niet. Gevolg is dat ze veel dingen vergeten.

Anthony: "Je vergeet toch ook niet hoe te eten? Dit is een school, je zit nu in de tweede klas. De volgende keer moet je weer in de tweede klas zitten of misschien zelfs in de derde. Maar zeker niet terug naar de eerste!" De kinderen moesten dit schoorvoetend beamen.

De middengroep werd getraind door Ivonne Leito-Senff, in 1996 nog wereldkampioene Kumite voor de Nederlandse Antillen. Zij had te kampen met een jongen met ernstige concentratie- en co÷rdinatieproblemen. Hij stond maar wat te ginnegappen en te grijnzen. En iedere keer met het verkeerde been voor.

Luchiano zit in de beginnersgroep. Geen van hen beschikt over een karatepak. Een vrouw met groene band leerde hun de beginselen van goed staan, afweren en aanvallen. Aan het eind van de les mocht Luchiano even sparren met Ivonne. Hij beperkte zich vooral tot blocken. "Die juffrouw is snel!", was Luchiano's commentaar, "Ik had gewoon geen tijd om te attacken."

3.

Zoals bekend is Luchiano geen goede eter. Toen we terugkwamen van de karateles maakte Lucy een boterham met gesmolten kaas voor hem klaar. Hij had hem in een oogwenk op. "Ik wil er nog een, ik heb zo'n honger", zei hij. Ook de tweede boterham was zo op.

Kennelijk is fysieke arbeid beter voor de eetlust dan televisie, gameboy en computer. Maar waarom heb ik dan zo vaak honger?

Comments

1: Gelukkig mag je zelf weten of, en hoelang je iets aan wil horen.

2: Huiswerk vind ik raar, en met vechtsporten helemaal.

3: Ik eet elke dag om zes uur, en dat went.
Wat ik doe, ik heb toch trek.

3. Van het heen en weer lopen tussen tv en koelkast?

Jij bent een volwassen vent en volwassenen hebben eerder en meer trek dan kinderen, ook als je niet zo veel en vaak beweegt op sportief gebied, zeker als het om mannen gaat. Luch moet kennelijk nog wennen aan fysieke arbeid. Ik hoop dat hij karate eenmaal onder knie heeft, dat niet gaat gebruiken om bij ruzies vervelende jongetjes een flinke karateslag te geven. Dat risico zit er volgens mij wel in.

Wat betreft die Tumbamuziek, ik veronderstel dat 3 minuten aanhoren voor mij al 3 minuten teveel zouden zijn, dus als jij het niet lang kunt of wilt aanhoren, dan geef ik je gelijk.

En even off topic, doordat ik er twee weken uit ben geweest, weet ik niet of je in het Casalog v2 al movies hebt gemaakt, dat zal vast nog wel kunnen. Ik heb ze ook niet opgezocht, maar even een vraagje, dat ik uit pure nieuwsgierigheid stel, zijn Casamovies in de nieuwe blogversie ook uitsluitend goed zichtbaar voor mensen die een hoge schermresolutie hebben ingesteld?

Casa das geen honger .... gewoon trek of zin ..... noemen ze dat

@Renesmurf: Als je iets goed wilt kunnen is het toch logisch dat je moet oefenen/trainen?
@Piet: Hier spreekt een kenner! Ons huis is echter niet zo groot. En bovendien heb ik Luchiano om de blikjes bier aan te slepen... :-)
@Cyberjunk: De functie van karate is eerder het zelfvertrouwen vergroten. Daardoor kom je vanzelf al minder snel in probleemsituaties. De CasaMovies openen in Windows Media Player, daar heb ik verder geen invloed op. Voor het hele overzicht zie: http://live.casaspider.com/data/CasaMpegListFull.html
@Henk: Hier vergis je je. Als ik honger heb verslind ik twee grote pizza-borden vol met nasi (of iets anders). Zelfs een koe is op dat moment niet veilig. Trek is als ik een kwartier na de nasi een schaaltje chips opknabbel...

@Casa: Als jij een kwartier na een warme maaltijd een zakje chips opknabbelt, dan kun je spreken van lekkere trek. Henk bedoelt waarschijnlijk dat honger niet bestaat als je in principe dagelijks voldoende te eten kunt krijgen. Als ik roep dat ik honger heb, dan word ik door de meeste mensen acuut doorverwezen naar Derde Wereldlanden, daar spreekt men van honger omdat men niet voldoende te eten heeft en dan echt honger lijdt. Wij hebben trek, zo wordt het verschil tegenover mij altijd aangeduid. Lekkere trek, zoals een kwartier na een warme maaltijd chips eten mag jij alleen doen als je dat Luchiano dan ook toestaat. Als je hem dat zou verbieden, dan dien jij een goed voorbeeld te geven.

PS O ja, je movies werken nog als vanouds goed heb ik gemerkt.

De zwarte band bij Judo was mijn doel ooit. Kwam niet verder dan groen.

Honger??!! Honger??!! In de oorlog, toen hadden we pas honger!!!

*hoorde CeeBee haar hele jeugd, omdat ze altijd honger had. En dat kwam nou niet van de beweging*

@Cyberjunk: Geloof mij maar, als ik honger heb dan heb ik HONGER. En Luchiano mag lang niet alles wat ik mag, het zou een mooie boel worden... :-)
@Brillie: Groen is niet slecht. En het is nooit te laat om voor blauw te gaan...
@CeeBee: Grote onzin, ik blaf soms van de honger dus dat is wel het bewijs... ;-)

Kijken naar karate maakt ook hongerig !

oooooooooh het is weer carnaval. Damn heeft niemand even een tijdelijk baantje voor me op de antillen of aruba :(

twee grote pizza borden vol met nasi is geen honger meer Casa, das ...... schransen

Heb je wel gehoord van de holle bolle wagen
Waar die Holle Bolle Gijs op zat?
Hij kon schrokken, grote brokken
Een koe en een kalf en een heel paard half
Een os en een stier en zeven tonnen bier
Een schip vol schapen en een kerk vol rapen
En nog kon Gijs van de honger niet slapen!

(Het is maar goed dat jij niet op karate zit.)

@Bodo: Klopt, maar karate is alleen op zaterdag. Hoe zit dat dan met de andere dagen?
@Xaviera: Maar het is toch helemaal niet leuk om met carnaval te moeten werken... ;-)
@Henk: Neen, ik heb gewoon een groot lichaam!
@Pascal: Denk je dat mijn honger daar nog groter van wordt? Het zou zomaar kunnen... :-)