« Borriquito | Main | Ontmoeting bij Pleincafé »

El Sapo El Sapo (12)

1.

Met onze nieuwe huisgenoten, de twee suikerdiefjes, gaat het niet zo goed. Het probleem is dat ze allebei net zo handig zijn als ik. Dieren hebben weliswaar instinct, maar dat betekent niet automatisch dat alle vogels even goed een nest kunnen bouwen. Er zijn er die de meest prachtige bouwwerken construeren, met balkons enzo. De onze zijn nu al dagen in de weer met takjes, pluisjes en andere zaken, maar het spotje oogt van binnen nog steeds als een complete chaos.

De druk op de eileiders van het vrouwtje neemt duidelijk toe, want beide vogels zijn paniekerig op zoek naar een alternatieve plaats voor hun nest. Waarschijnlijk zijn zij beter in automatiseren.

2.

Waar het met de vogels niet zo goed gaat, gaat het met Roland gelukkig een stuk beter, zo constateerden Luchiano (7) en ik vrijdagavond. Hij ligt nu zo'n vier weken in het ziekenhuis met het Guillain-Barré Syndroom (GBS) en heeft nog steeds geen controle over armen en benen. Toch is er vooruitgang. Deze week heeft hij achtereenvolgens voor het eerst op de rand van zijn bed gezeten en daarna zelfs in een stoel.

Toen de fysiotherapeut dat hoorde vroeg hij aan Roland of hij zin had om te douchen. Daar had hij wel oren naar. Weliswaar wordt zijn lichaam dagelijks gewassen, maar zijn haar was na vier weken toch wat vettig geworden. Het douchen ging goed en dat was een enorme overwinning. Woensdag gingen zijn ouders terug naar Nederland. Tot verbazing van het verplegend personeel zat Roland echter in zijn bed te glunderen. Puur door het feit dat hij gedouched had.

Aanstaande maandag verhuist Roland naar het Monseigneur Verriet instituut. Daar wordt een start gemaakt met de revalidatie.

3.

Boy Thode treedt op 7 mei op in het Festival Center CuracaoEr ligt alweer een nieuwe CasaMovie klaar op de plank. Het is er wederom een voor de Luchiano-fans. Ditmaal schittert hij in de hoedanigheid van kok. De Gran Premiere vindt plaats op maandag 9 mei 2005. Kaarten zijn nog volop beschikbaar.

Datzelfde geldt overigens voor het concert van Boy Thode in het Festival Center vanavond. Boy Thode is een lokale artiest waarvoor in de Vigilante de afgelopen tijd absurd veel reclame is gemaakt.

Iedere dag zo'n twee pagina's met artikelen hoe goed de kaartverkoop wel niet loopt, ja, ja... Overigens gunnen wij Boy Thode alle succes, het is de reclamecampagne van Vigilante die ietwat vreemd overkomt. Lucy en ik maken er al grappen over en overwogen zelfs (heel even) om naar het concert te gaan.

Toch maar niet.

Comments

1 Waarom toch maar niet naar het concert? Ik ken de muziek van Boy Thode niet, dus ik weet niet hoe het is. Maar waarom niet lekker een avond uitgaan?

2 Geweldig dat Roland weer zo opknapt. Dat gaat gelukkig lekker snel.

3 Kijk jij zo vaak naar vogelnestjes dat jij daar zoveel verstand van lijkt te hebben? Zelf weet ik er niet zoveel van. Ik weet alleen dat in het laatste huis waar mijn ouders nog samen hebben gewoond in de schoorsteen vlakbij een open haard een nest duiven heeft gezeten. Dat was te horen aan het regelmatige gekoer van die duiven. Hoe dat is afgelopen weet ik niet, ik woonde toen allang niet meer thuis. Herken jij trouwens ook vogels aan het geluid dat ze maken, dus dat je ook weet welke vogel je hoort? Op 28 mei ga ik met een aantal visueel gehandicapte lotgenoten van me een excursie maken waarbij het luisteren naar vogels centraal staat.

Het klinkt toch echt als een doorsnee automatiserings-project !

O ja, voordat ik het vergeet te vragen, kunnen we binnenkort weer eens een nieuwe poll van jou tegemoetzien?

1 zorg dan ook dat er wat spulletjes om mee te klussen liggen... enig aandacht is wel gewenst... beetje ramptoeristisch in de berm hangen hoe de buren hun tent opzetten met veel ruzie is niet aardig!! ;-)
2 Hoera voor Roland, heerlijk weer kunnen douchen, ook al word je goed gewassen, onder de douche staan is zooooo zalig als je dat een tijdje niet kunt...
3Hoera ik ben fan van Luchiano!! die heeft die reclame helemaal niet nodig....

@Cyberjunk: Het is niet helemaal mijn muziek en al helemaal niet in het Festival Center, waar plaats is voor 10.000 man... Roland knapt weliswaar iets op, maar is nog steeds verlamd. Het gaat nog wel een tijdje duren dus... Ik heb absoluut geen verstand van vogels, maar het is niet moeilijk te zien dat hoe de twee suikerdiefjes het doen toch echt niet de juiste methode is... Over de Mei-poll wordt (hard) nagedacht, even geduld...
@Bodo: Precies! In het geval van de suikerdiefjes betekent dit dat het nest zes maanden te laat klaar is, de kosten de pan uitswingen, de afvoer ontbreekt en het dak lekt... :-)
@Paola: Hallo, we hebben zelfs een stoel onder het spotje gezet waar nu allerlei pluisjes en takjes op liggen, alsmede een schoteltje met suiker (suikerdiefjes)... Roland heeft wel gedouched maar kan nog (lang) niet staan. Zittend op een stoel was het al heel wat voor hem... Wellicht maakt Luchiano nog eens een genummerd exemplaar van een movie. Speciaal voor alle fans. Jij krijgt dan nummer 1 dat spreekt voor zich... ;-)

Weet je zeker dat de stroom eraf is?

Je hebt straks nog een filmmuziekschrijver nodig.

Jullie zijn niet de enigsten die zich zorgen maken over de voortplaningszin en nesteldrang van rond het huis vookomende vogeltjes: http://rookusa.blogspot.com/2005/05/luistervinkjes.html

kom maar op met die Luchiano movie! als echte fan lig ik al de hele nacht voor de pc te wachten...

ja sukkelig van me, dat weet ik ook wel...maar het is zo'n uitdrukking merk ik nu..onder de douche staan.... sorry beetje ondoordacht van me!

@Helffer: Ja, de suikerdiefjes lopen geen gevaar gecarameliseerd te worden...
@Brillie: Ennio Moricone, leeft die nog?
@Henk(USA): Ik heb het gelezen. Jullie huisvinken zijn echter een stuk slagvaardiger dan onze suffe suikerdieven...
@Pascale: Hij staat online!
@Paola: Geeft niks, hoe vaak zeg je niet tegen een blinde: "Kijk toch eens uit je doppen!"... ;-)

Gaan jullie suikerdiefjes soms voor het eerst samenwonen???