« SQL Pagara 2004 | Main | La Chica Merengue bailando »

Vuilnisbakdag

Mensen leven het leven in fases. Bij kinderen gaat dat sneller dan bij volwassenen en daar is natuurlijk een reden voor. Luchiano (7) is druk bezig zijn gevoel voor humor te ontwikkelen. Toen hij vier jaar was lazen wij elke avond een verhaaltje uit het Rode Boek. Daar stonden verhaaltjes, liedjes en moppen in.

Vaak vroeg Luchiano mij om een mopje voor te lezen. Ik antwoordde dan dat hij daar nog te jong voor was. Na lang aandringen las ik dan toch maar zo'n mop voor, om van het gezeur af te zijn. Luchiano snapte er niks van maar wist wel dat er om grappen gelachen werd. "Hahahahaha!", lachtte hij dan na afloop van de mop.

Inmiddels is dat wel veranderd. Het enige dat mij enigszins zorgen baart is dat Luchiano vooral van pesterige humor houdt, van wie zou hij dat hebben.

Op Oudjaarsavond of Nieuwjaarsdag zaten Luchiano en ik wat te kletsen. Dat het nu voorlopig afgelopen was met de feesten. "Ja, het volgende feest is op 7 januari", zei ik tegen hem. Lucy spitste haar oren. Wij weten alledrie drommels goed dat Lucy op 7 januari jarig is.

"Wat is er dan op 7 januari?", vroeg Luchiano aan mij terwijl hij sardonisch lachend naar zijn moeder keek. "Geen idee!", zei ik. Lucy voelde dat zij in moest grijpen: "Hé, 7 januari is mijn dag!"

Luchiano: "Mijn dag? Op 7 januari is het vuilnisbakdag! Hehehe!"

Lucy zat er niet zo mee, zolang er maar genoeg kado's in de vuilnisbak terechtkomen.

Comments

Zo vader zo zoon ;) Nou niet voor de lol een vuilnisbak geven hee ..

Goeie maand januari, ik zou der maar lekker verwennen als ik jullie was.

Ik houd ook van pesterijge humor. Gelukkig nieuwjaar.

Ik denk dat als je Luchiano de proost-foto van je vorige post ( http://blog.lachicamerengue.com/pics/CasaProost20041231.jpg ) voorhoudt, hij vast ook wel wat pesterige grapjes kan verzinnen...

@Cinner: Neen, mijn leven is me te lief... :-)
@Henk(ES): Wij doen ons best!
@Henriette: Zeg maar wanneer je jarig bent... ;-)
@Henk(USA): En niet alleen hij, grrr...

ALs het maar een gezellig feestje wordt.

Ik snap niet waarom Luchiano 7 januari vuilnisbakkendag noemt. Wat heeft zoiets nou met een verjaardag te maken? Of ben ik nou zo dom dat ik het verband niet zie?

*grin*... daar kan geen spinaziebalgrapje tegenop he....ik denk dat ie nog veel meer heeft where that came from... :-) sterkte pap!

@Renesmurf: Daar zorg ik hoogstpersoonlijk voor!
@Cyberjunk: Ahum. Vuilnisbakdag heeft op zich helemaal niets met een verjaardag te maken, dit was slechts een grapje van Luchiano om zijn moeder te pesten. Ik geloof zelfs niet dat Vuilnisbakdag echt bestaat... ;-)
@Paola: Bedankt voor de riem onder het hart!

Een mooi verjaardagskado voor Lucy is al binnen. Nu moeten Casa en Luchiano op 7 jan. maar voor Lucy het volkslied zingen.
Ook aan de Spider family de allerbeste wensen voor het begonnen jaar 29005. Jammer: de e-card van Luchiano gaat niet open bij mij. CasasPa

hola, mijn toetsenbord is zijn tijd ver vooruit: 29005, het mag ook zonder de 9. CasasPa

'... zolang er maar genoeg kado's in de vuilnisbak terechtkomen' .... hhhmmmm ... en Lucy zou daar niet mee zitten?? En jij ook niet?

Had ik het geweten dan had je bij Willisha een speciale kado voor Lucy kunnen bestellen. (Ik weet dat reclame links niet is toegestaan ... dus laat ik aan jou over om het te vinden op haar weblog)

Bon aña nobo

Casa, wat aan de late kant maar;
********************************
***** DE BESTE WENSEN VOOR *****
***** 2005 *****
***** gewenst aan *****
***** LUCY *****
***** LUCHIANO *****
***** SPIDER HIMSELF *****
********************************

Leuke foto in je vorige post, mooi glas!