« Terug naar Nederland | Main | Ino & Bente: De Rectificatie »

BBQ "Chandra"

Geert den Ouden Sjaak Polak hebben mijn zondag slecht laten beginnen. Dank u wel heren! Het leven van een Feyenoord-supporter gaat bepaald niet over rozen...

Zaterdag was aanzienlijk leuker. Omdat het de laatste dag was dat Walter en Chandra op het eiland waren had organisatie-deskundige Natascha een barbecue georganiseerd. De locatie was, uiteraard, Daaibooibaai. Volgens mij heb ik zo'n 22.000 foto's van BBQ's op Daaibooibaai. Na gisteren staat de teller op 22.039.

Natascha had aan diverse mensen gevraagd om wat boodschappen te doen. Nadeel van deze approach was dat de spullen gefaseerd aankwamen. Zo beschikten we om half vijf over vele treetjes bier, maar hadden we geen ijs om de blikjes in te koelen. Gelukkig duurde het niet (al) te lang voordat Benno met het ijs aan kwam zetten.

BBQ Daaibooibaai met Chandra en WalterVoor de rest was alles perfect in orde. Vlees, salades, stokbrood, sauzen (sateh en knoflook), drank, knakworsten voor de kinderen, fakkels noem het maar op en het was er. Zelfs het budget werd niet overschreden!

's Middags kwamen Luchiano (7) en ik Walter en Chandra tegen bij Centrum Supermarkt. Op eigen gelegenheid vroeg Luchiano aan Walter of deze wel zijn gitaar zou meenemen. Luchiano is dol op gitaren. Walter nam de gitaar mee. Wij kletsen wat, wij dronken wat en de kinderen vermaakten zichzelf met elkaar.

Het allerlaatst kwamen Roland en Mark binnen. Dat is op zich niet zo vreemd, want zij kwamen per mountain-bike. Toch een ritje over geaccidenteerd terrein van ruim 30 kilometer. Tot overmaat van ramp brak de derailleur van Marks fiets. Hierdoor moest de een de ander ook nog eens op sleeptouw nemen. Het eerste koude biertje smaakt de heren hierdoor wel des te beter.

's Avonds laat bracht Walter traditiegetrouw enige liederen ten gehore onder begeleiding van zijn gitaar. Het was een ouderwetse BBQ. Om iets na tienen hielden wij het voor gezien. De volledige fotoserie BBQ Daaibooi "Chandra" bevat 39 foto's.

De mannen uit Groningen hebben mijn zondag er niet beter op gemaakt. Die taak is dan maar voorbehouden aan het Happy Hour later vandaag.

Comments

Sorry, als Hagenees kan ik een licht 'chauvinisme' niet onderdrukken.
Maar eten is natuurlijk veel belangrijker. Hmmm en gezellig ziet het er weer uit.
Ik schrijf nu wel hmmm, maar bij het nader bekijken van de foto's zie ik dat er zich vooral een plaatje met kleur en geur in mijn hoofd had gemaakt.
De heren van het fietsen hadden natuurlijk een goed verhaal. Ik ken dat: hoe meer ellende en tegenslag hoe beter en zoveel mogelijk afzien.

Dochter van Richard heet Victoria.

ach troost je Casa...je kan ook in Doetinchem wonen..... het went, het went ;-)
verder vast een heerlijke middag zo te zien :-)

@Pascal: Die tegenslag is echter pas achteraf leuk. Op het moment zelf valt er meestal niet zoveel te genieten... Gefeliciteerd met ADO!
@Ino: Ik hoopte je vanmorgen op MSN te zien, dan had ik "Victoria" nog mee kunnen nemen. Heb wat problemen met uploaden... :-(
@Paola: Daar heb je gelijk in. Als De Graafschapfan of Superboer heb je het tegenwoordig ook niet gemakkelijk... :-)

"Gefeliciteerd met ADO!": hoor ik hier ironie? :-)

Laatst een Feyenoord clubdas gekocht. Ik zou hem nu wel kunnen opvreten. Grote blamage.

De Daaibooifotoserie doet bij mij 22.000 goede herinneringen op borrelen. We hebben heel wat zaterdagen scubaduikend, zwemmend, converserend, drinkend (Amstel uit glazen flesjes) en BBQend doorgebracht aan het strand van Daaibooi.
Bladerend door de 39 foto's voel ik de warmte van het zand, zie ik een prachtige heldere sterrenhemel voor me, hoor ik het ruizen van stukjes dood koraal in de golven, ruik ik de BBQ, en voel ijskoud Amstelbier mijn mond binnen stromen.
Kan iemand me nog een keertje uitleggen waarom ik ook al weer naar Iowa ben verhuisd, waar het vanochtend 18 graden vroor en het nu nog steeds niet warmer is dat -13 Celsius?

@Pascal: Helemaal niet! Ik gun het ADO van harte, ben voornamelijk (bijzonder) boos op Feyenoord!
@Hans: Bewaar hem maar. Ooit komt onze tijd weer...
@Henk(USA): Neen, dat kan ik jou niet uitleggen... :-) Bij ons is het Amstelbier inmiddels wel vervangen door Polar. Even lekker maar een stuk goedkoper. Zo'n BBQ is ook erg leuk voor de kinderen, waar er steeds meer van lijken te komen. Luchiano verheugt zich altijd bijzonder op een BBQ op Daaibooibaai.
P.s. Heb je de site van Paul de Jong al gezien? http://www.dejongones.net

Ach ja, voetbal en humeur, altijd wat.
Zaterdag was een leukere dag, met prima foto`s trouwens.

Feyenoord? Ooo, voetbal. Tja... maar ik ben bang dat ik St. Maarten door het klote ongeval dit jaar niet zal zien. Het is nu regelwerk. En ik had in het vliegtuig willen zitten met Linda. Maar ja... leven is niet altijd even leuk. Zeker niet als Feyenoord verliest.

'De mannen uit Groningen hebben mijn zondag er niet beter op gemaakt'..

Tsja.. de mijne ook niet hoor! :)

@Renesmurf: Dank je! Een vraag: de hoofdprijs van de Postcode Loterij is gevallen op een adres in Winschoten. Heb jij hem gewonnen?
@Brillie: Het verlies van Feyenoord valt in het niet bij een ongeval als dat van Linda. Ik hoop dat ze snel weer rustig slaapt. Sterkte!
@GJ: En toch heeft het er even ingezeten, na die prachtige stiftbal van Buis... Nou ja, we nemen er eentje op en na de winterpauze gaat het vast beter!

Er gaat niets boven Groningen!!!!
Nog maar 5 puntjes achterstand...:-)

Bedankt