« Van kitsenstein | Main | Sport met een Lintje »

Zaterdagmiddag bij UTS

Dit weekend gingen twee projecten in productie. Met name voor het eerste project moest ik enige hand- en spandiensten verlenen. Het meeste kon ik met VPN (Virtual Private Network) vanuit thuis doen. Zaterdagmiddag ging ik toch maar even naar UTS, het was de laatste werkdag van mijn Cubaanse collega Yohanna.

Zondag vertrekt Yohanna weer naar Cuba...Ik nam Luchiano (6) mee. Hij pakte zijn tas in met een extra t-shirt, een wintertrui, een paar dobbelstenen en een Action-Man. In mijn kamer bij UTS is het namelijk altijd steenkoud, Luchiano deed al snel zijn wintertrui aan. Zelf heb ik altijd een warme trui over mijn stoelleuning hangen, voor het geval dat.

Yohanna was inmiddels gearriveerd. We werkten zo'n anderhalf uur en kletsten wat. Ik had haar al gewaarschuwd dat ik de camera mee zou nemen. Ik nam een paar foto's van haar. Het kwam goed uit dat ik Luchiano bij me had, want die kon nu een foto van ons tweeŽn maken. Soms zijn kinderen best nuttig!

Ik vind het erg jammer dat Yohanna teruggaat naar Cuba. Elke ochtend dronken we buiten voor de ingang ons kopje koffie en vaak 's middags ook. Qua werk kan men zich geen betere collega wensen, Yohanna weet bijzonder veel en werkt als een paard. De tijd van haar visum zit er echter op. Zelf zegt zij te vrezen dat ze niet snel opnieuw een visum krijgt. Cuba ziet het niet graag dat Cubanen met plezier naar het buitenland gaan. Yohanna werkt al zo'n vijf jaar (met tussenpozen) bij UTS op Curacao.

Veel mensen in Cuba zijn lid van De Partij. Dat geldt ook voor Yohanna, Reynaldo en Willy. Juist als men lid is van De Partij krijgt men minder snel toestemming om het land te verlaten. Partijleden dienen het goede voorbeeld te geven.

Luchiano geniet van de snelle internetverbindingHoe ging het intussen met Luchiano? Zeer goed! Een kleine quiz ertussendoor. Waarom wilde Luchiano graag met mij mee naar mijn werk? A. Hij houdt zoveel van zijn vader. B. Hij wilde afscheid nemen van Yohanna. C. Op de parkeerplaats mag hij even autorijden.

Neen! Niets van dit alles!

Luchiano zat achter mijn PC en tikte de url van cartoonnetwork in. Vervolgens laadde hij het eerste spel. Verbaasd riep hij uit: "Papa, als niemand dit spel ooit op deze computer heeft gespeeld, hoe kan het dan dat hij zo snel load?" Ik heb hem ooit de beginselen van caching bijgebracht. Waar wij thuis echter met een modem moeten inbellen beschikt UTS over een razendsnelle internetverbinding. Wij zitten direct op de Arcos-kabel die door ons gebouw heenloopt.

In plaats van vijf minuten wachten tot een spelletje geload is kon Luchiano nu naar hartelust spellen uitkiezen. Ze stonden in een mum van tijd klaar.

Het was tijd om naar huis te gaan. We moesten nog naar Punda om een kadootje voor Luchiano's klasgenoot Tariq te kopen die maandag zijn verjaardag viert. We namen afscheid van Yohanna, nou ja, ik nam afscheid van Yohanna. Luchiano was hier te verlegen voor. Zelfs voor een Happy Meal wilde hij haar geen kusje geven!

Thuis vroeg hij of hij maandagmiddag als ik naar mijn werk ga weer met mij mee mag. Men kan wel raden waarom.

Comments

Omdat hij zoveel van je (snelle verbinding) houdt.

Dat zou ik niet uithouden, nog inbellen met een modem. Man, neem ADSL of diezelfde kabelverbinding die je op je werk hebt. Afgezien van je eigen gemak, doe je Luchiano ook een plezier. Ik snap overigens niet dat jij, als je een modem hebt, een weblog er op na kunt houden!!!! En wat betreft Yohanna uit Cuba, als jij een snelle internetverbinding hebt, dan kun je ook frequent met haar mailen. Mooie foto's trouwens!!

Zo mogen er games gespeeld worden op je werk? Ik ken bedrijven die je daarvoor ontslaan.

Wat een Wizz kid heb je toch dat ie dat alleaam begrijpt en kan!

'Leuk' om te lezen over andere culturen en politiek. Leuk tussen aanhalingstekens, het lijkt me bar moeilijk om zo beperkt te zijn in je bewegingsvrijheid zoals Yohanna en de anderen.

Ik vind je weblog zo langzamerhand een online pedagogisch handboek voor vaders. Sympathiek bovendien.

Cinner: er kleven ook nadelen aan ongerichte ,wilde , anarchistische bewegingsvrijheid.
Je zult steeds opnieuw zekerheden op individuele basis (huis,werk,loon, geld, onderwijs, ziektekosten, verzekeringen, gezondheidszorg, ouderen etc.) moeten opbouwen.
Bovendien zijn goedkope en ongeorganiseerde 'import' werkers een obstakel voor de werklozen in het betreffende gastland.
Ze drukken de lonen ,daarom zijn ze gewild en helpen zo mee alle lonen en tevens de welvaart/ consumptie basis voor alle loonwerkers te laten dalen.Dat zijn de meeste werknemers.
De lonen en prijzen worden daardoor verder uit mekaar getrokken, de winstvoet stijgt zonder dat het de grote massa ten deel valt. Onrecht wordt schrijnend , bijna misdadig.

Bij ons op kantoor staat een flipperkast. Zoon wil graag mee.

He luchiano, cartoonnetwork dus! bedankt voor de tip! ;)

@Menno: Ik vrees het ook...
@Cyberjunk: Voor ADSL kunnen wij ons pas sinds heel kort inschrijven. Particulieren op Curacao bellen allemaal nog in. Voor het bijhouden van een weblog is overigens geen snelle verbinding vereist... :-)
@Brillie: Dat is hier zeker niet de bedoeling, maar als mijn zoon van zes dat op een zaterdagmiddag doet terwijl ik overwerk zal niemand bezwaar maken.
@Madelief: Ik denk dat het meer is dat de kinderen van nu technische zaken accepteren zoals ze zijn. Wij zijn nogal geneigd om overal over na te denken en maken het onszelf daar moeilijk mee...
@Cinner: Zo is het maar net, zoveel mensen bevat de eredivisie van de wereldbevolking niet!
@Novecento: Hier sluit ik mij helemaal bij aan. Het zijn de negatieve gevolgen van de globalisering.
@Erwin: Ik dacht dat jij altijd onderweg was... :-) Volgens mij vinden alle kinderen een flipperkast mooi!
@GJ: Namens Luchiano: Geen dank! Maar denk eraan he, maar een (1) uurtje per dag!

Niemand kan zien dat je zoon achter de PC zat... dit is gewoon een montage foto. ;)

hehe, i'll keep that in mind! :)

Casa, waar kunnen we inschrijven voor ASDL??