« Sport met een Lintje | Main | Uitslag Curacao Poll »

De ideale fan

Wanneer is iemand een ideale fan? Een moeilijke vraag waar men boeken over vol kan schrijven. De relatie fan/fan-object lijkt in veel opzichten op een huwelijk. De fan kiest zijn object op basis van uiteenlopende motieven. Als ik mij hier even beperk tot het object sportclub dan kan dat zijn geboorteplaats, invloed van ouders en vrienden of omdat de betreffende club de beste is.

Zo kom ik uit Rotterdam, is mijn vader Feyenoord-supporter en is Feyenoord (soms) de beste. Logisch dat ik Feyenoord-fan ben. Luchiano (6) zag laatst een shirtje in mijn klerenkast hangen en vroeg wat voor shirtje dat was. Ik antwoordde hem dat het een shirtje van AC Milan betrof. Na Feyenoord is AC Milan namelijk mijn favoriete voetbalclub.

We praatten wat over clubliefde en met name over het feit dat een goede fan nooit van club wisselt, ook niet in slechte tijden. Luchiano stelde een heleboel vragen over de kracht van diverse clubs. Uiteindelijk zei hij: "Ik denk dat ik toch maar fan word van AC Milan." Na Macedonie-Nederland wellicht geen slechte optie. Alhoewel... Italie heeft zaterdag nog met 1-0 van Slovenie verloren.

Desde Rotterdam, Holanda: Chica de la Semana Valerie!Gisteren was ik uitermate ontstemd over mijn fan-object Atlanta Braves. De Braves speelden de beslissende vijfde wedstrijd in de Division Series tegen de Houston Astros. In Atlanta nog wel. Mijn gedeelte van de deal heb ik volbracht: diverse biertjes en een buis Pringles zijn er doorheen gegaan.

De Braves lieten het echter flink afweten. In plaats van op zijn minst voor een spannende wedstrijd te zorgen lieten zij zich als makke schapen met 3-12 wegvagen. Een blamage!

Ik was zó kwaad dat ik mijn fan-maatschap tijdelijk heb opgezegd. Inmiddels ben ik weer bij zinnen en blijf de Atlanta Braves toch maar trouw. Het is net als een huwelijk. Men mag best eens goed kwaad zijn op zijn partner, maar dient vervolgens wel bij zinnen te komen!

Zondagmiddag op Mambo Beach sprak Lucy de dame aan die hier op de foto prijkt. Zij heet Valerie en is geboren in Rotterdam. Geen wonder dat ik op slag fan van dit object was! Valerie kende de lachicamerengue website niet, maar haar vrienden volgens ons wel. Na het beantwoorden van de vragenlijst kwam zij vragen of het "die site is waar je kunt stemmen op het leukste meisje".

Ik vertelde haar over de Chica del Año verkiezing. Valerie was meteen enthousiast: "O wat leuk! En kun je daar ook nog iets mee winnen?" "Ja, een etentje met mij!", kon ik nog net uitbrengen voordat Lucy me hard op mijn rug sloeg. Lucy was tijdelijk even geen fan van mij, maar kon er toch om lachen.

Wie wordt vanavond mijn fan-object, de Boston Red Sox of de New York Yankees? Ik laat het afhangen van het moment, de gebeurtenissen en het publiek. Het zou nog wel eens vechten kunnen worden!

Comments

ik ben fan van Valerie..

vanwege de naam..
vanwege haar herkomst (rotterdam)..
en..
vanwege dat broekje!

Fan??? Ik weet echt niet wat dat is. Nog nooit heb ik me aan een club, mens, popgroep of wat dan ook verslingerd gevoeld. Mooie dame dat dan weer wel, ga toch maar weer eens aan mijn avalrace denken.........

Fan van een club is het ergste wat er is. Het lijden. Mijn hele leven ben ik een Feyenoord fan.
Met alle ups en downs. Kijken op televisie kan ik bijna niet, wel naar andere clubs. De uitslag is voldoende. Het FAN zijn.!!!

@GJ: Dat zijn drie valide argumenten!
@Madlief: Zouden het dan vooral mannen zijn die ware clubliefde kennen? Voor het overige lijkt het mij verstandig om je laatste woord te vervangen door 'doen'... ;-)
@Hans: Ik weet er alles van, het leven van een Feyenoord-fan gaat bepaald niet over rozen. Maar ja, als we dan die Uefa-cup pakken (met dank aan Pierre)... dat maakt toch wel veel goed, vind je niet?

Ik heb zelf heel wat fans. Die kan je terug vinden op mijn log, via het menu.

da's een mooie dame met een gezond onderstel!

ja dat is waar.

@Brillie: Je bent al bijna een idool... :-) Het voordeel van idolen als popmusici en acteurs ten opzichte van sportclubs is dat de fans niet zo snel in een diep dal terechtkomen omdat hun idool 'verliest'...
@Bareuh & Hans: Ik kan dit alleen maar beamen...

Mooi rond topic, ik leer steeds meer bij al wordt ik noet zo goed als Casa , nou ja, tant-pis.
Hoewel, webschrijven, dat wil ik heus wel met Valerie oefenen, haha..enzo .

Lijkt me simpel: New York staat tot Amsterdam als Boston staat tot Rotterdam...

@Novecento: Doe jezelf niet te kort! Als je maar lang genoeg naar Valerie kijkt, krijg je al genoeg inspiratie... ;-)
@Coert: Objection! Amsterdam mocht willen dat het de grootste haven van het land had... :-)

Ik denk niet dat we als Amsterdam zo'n gote stinkhaven zpouden willen, ik niet tenminste. Bah ;-)

ik ken het wel hoor...fan zijn van iemand :-)

@Theo: Hehe, ik hoop op een flinke zuidenwind... :-)
@Paola: Zou jij mij eens een lijst kunnen sturen van aantrekkelijke mannen waar jij GEEN fan van bent... ;-)

jawel hoor....komt in orde :-)

Ze heeft, voor zover ik het kan inschatten, een heel lieve, prachtige zachte en alerte blik. Valerie, Valerie, een bloem zal ik naar je vernoemen.
He, het werkt ..:)

@Paola: Ja, het zal wel een kort briefje worden... :-)
@Novecento: Zei ik het niet? Een bloem! Je bent romantischer dan ik dacht!

Casa, zonder Valerie en haars gelijken lukt dat niet, geef haar al mijn complimenten. Meisjes zijn toch de Bloemen waar wij het Zout zijn ?