« Ergilio Hato (3) | Main | Visie »

De aandachttrekkende herder

We waren iets vroeger naar het strand gegaan en dat was best lekker. Na het zwemmen met Luchiano (6) had ik nu tijd om wat zon te pakken op Kontiki Beach. Iets voor half vijf, de tijd dat wij naar Mambo Beach verkassen, schoot mij ineens te binnen dat ik vergeten was de video te programmeren voor Studio Sport. Dat begint bij ons om vijf uur.

Juist deze uitzending wilde ik niet missen, zo vaak gebeurt het niet dat Ajax tegen ADO een 0-3 voorsprong uit handen geeft en Feyenoord tegelijkertijd van FC Twente wint. Terwijl Lucy en Luchiano naar Mambo wandelden, racete ik naar huis. Precies bij het begin van het Happy Hour arriveerde ik op Mambo. "Da's handig!", vond ik zelf want nu kon ik meteen vier blikjes Amstel kopen. Nog handiger en vooral goedkoper was het geweest als ik vier koude blikjes Polar van thuis had meegenomen.

We dronken een biertje en Lucy ging op zoek naar een Chica de la Semana. Luchiano vermaakte zich uitstekend in zee. Tegen kwart voor zes kwam hij uit het water en ging lusteloos op een strandstoel zitten. "Wat is er?", vroeg ik bezorgd. "Niks", antwoordde Luchiano.

Toen Lucy terugkeerde van haar vergeefse speurtocht zag zij ook meteen dat er iets met Luchiano aan de hand was. Nu zei hij dat hij hoofdpijn had en zat erbij als een natte dweil. Wel kon hij nog uitbrengen graag bij McDonalds te gaan eten om een nieuwe Hot Wheels auto te krijgen. Het tweede Happy Hour bij Wet&Wild trok hij echter niet meer naar eigen zeggen.

Even later stonden we bij Wet&Wild. Luchiano lag voor pampus op een strandstoel, een meter of 30 van ons vandaan. Lucy ging af en toe bij hem kijken. "Nee, hij voelt zich echt niet goed. Laten we maar naar huis gaan." We gingen naar huis. Ik vroeg wat ik te eten moest halen. Luchiano wilde persť mee naar McDonalds. Ik was wat argwanend, maar vooruit dan maar.

Helaas was de Hot Wheels actie afgelopen. Net als vorige week reden we door naar KFC. Thuisgekomen zette Luchiano meteen de televisie aan: America's Funniest Home Videos! Terwijl ik zat te eten bekeek ik de wonderbaarlijke genezing eens rustig. Inmiddels stond Luchiano namelijk te schreeuwen en te springen. Hij vindt America's Funniest Home Videos leuk.

Toen het bedtijd was liet ik hem een verhaaltje uit de Donald Duck voorlezen. Wel zo gemakkelijk voor mij. Toen het verhaal uit was zei ik: "Nu zal ik jou een verhaaltje vertellen. Het gaat over een herder."

"Ja! Dat verhaal ken ik! De herder en de heks!", riep Luchiano enthousiast.
"Neen, neen, dit verhaal gaat over een herder en een wolf", zei ik.
Luchiano: "Ja, ja! Die ken ik ook!"
CasaSpider: "O ja? Nou, vertel dat verhaal dan maar eens aan mij!"

Luchiano vertelde zeer enthousiast het verhaal van de herder die zich wat verveelde en toen riep: "Help! Help! Een wolf! Help!" De dorpsbewoners schoten van alle kanten te hulp. Ze keken echter lelijk op hun neus toen de herder hen uitlachte. Er was helemaal geen wolf. Een paar dagen later kwam er een echte wolf die al twee schapen had gedood. Wederom riep de herder om hulp: "Help! Een wolf, help!" Ditmaal kwam er echter niemand van de dorpelingen opdagen.

Na een subtiele hint van mij zag Luchiano de analogie met zijn eigen gedrag. "Ik zal het niet meer doen, papa", zei hij tenslotte.

Comments

papa heeft het zeer pedagogisch aangepakt..... :-)

Jong doch geraffineerd. Een mooi staaltje opvoeding.

Klasse Pedro! (Wat niet gezegd kan worden van mijn Godenzonen.)

Okay, ze hebben het weggegeven, maar kan iemand die scheidsrechter naar de amateurs degraderen?

Even off topic, niet dat ik wil dat je stopt, maar ik zou dit toch even lezen:

http://nu.nl/news.jsp?n=407567&c=50

@Paola, Irene & Piet: Volgens Luchiano ben ik een naar betwetertje.
@CuraKora: Ik vond het een vermakelijk schouwspel, behoudens de spreekkoren dan. Koeman heeft gelijk: "Wij zijn verrot". Dat stukje over loggen staat al op 300 weblogs. Voel jij je beter sinds je gestopt bent... ;-)

Ai ai ai.......
http://nu.nl/news.jsp?n=407567&c=50

Heeft het daar mee te maken????? Is het besmettelijk???

Weer een goede les geleerd.

Twee opmerkingen:
1)die SPider heeft toch wel een goede ontwikkeling meegekregen
2)ADO-Ajax: ik vind dat Jan Peter Balkenende voor iedere wedstrijd de normen en waarden moet voorlezen.
CasasPa

Curakora: het schrijven is voor de webloggers niet het probleem, maar de bekomende eet- en drinkgewoonten: Amsteltje, Tequila, gebraden kippetje, spareribs, nootjes, enzovoort. CasasPa.

leuk he dat je verhaaltjes kunt gebruiken om van alles te zeggen tegen kinderen. Ik moet hier ook maar eens een logje over maken

Ik ben vooral onder de indruk van de acteerprestaties van Luchiano; dat hij jullie de hele middag de indruk geeft dat er echt iets aan de hand is. Volgens mij zou ik dat niet volhouden, zeker niet als ik op Mambo beach lag.

@CasasPa: Haha, ik dacht altijd dat ik een auto-didact was... ;-) Wat betreft die eet- en drinkgewoontes: toen ik nog iedere maandagavond nijhuis.net bijwerkte had ik Tequila en Gevulde Eieren nodig. Het bijhouden van een weblog is zo gemakkelijk, dat doe ik er even tussendoor. Een stuk gezonder dus!
@Michel: Ik heb de indruk dat jij je hele log wel met jouw verhaaltjes kunt vullen! Zo ver ben ik nog niet...
@Pascale: Het was maar een uurtje (17:30 - 18:30), maar inderdaad wel knap. Een Oscar geef ik hem echter voorlopig maar niet hiervoor... :-)