« Curacao Poll | Main | Faluma & Toeval »

Cuckoo

Als kinderen boos zijn, zijn ze vaak op hun leukst. Dat geldt zeker voor Luchiano (6). Het jong is enigszins computer-verslaafd geraakt. Als ik hem van school haal vraagt hij meteen of hij "op de computer" mag. Vervolgens is hij er niet vanaf te slaan.

Op zich vind ik het best, maar zoals iedere vader wil ik ook graag dat hij later een goede weblogger wordt. Daarom probeer ik Luchiano verhaaltjes te laten schrijven. Met pen en papier. Zo traint hij meteen zijn (voor verbetering vatbare) schrijftechniek. Helaas vindt Luchiano schrijven drie keer niks. Ja, met fonts spelen in Notepad, dat vindt hij wel leuk.

Ik maakte de volgende eenzijdige deal met hem: "Jij schrijft een verhaaltje van vier regels met pen en papier en daarna mag je op de computer." Luchiano weigerde halstarrig en was vervolgens woedend op mij. Hij wilde me niet meer horen en niet meer zien en ik hoefde 's avonds ook geen verhaaltjes meer voor te lezen. Mijn reactie dat mij dat eigenlijk best goed uitkwam qua time-management maakte hem alleen maar bozer.

"Straks ga ik jouw hart breken!", zei hij. Dit wilde hij bewerkstelligen door een vaderdag-werkstuk in tweeŽn te scheuren. Op bed lagen we elkaar lekker te bedreigen. Luchiano begon weer over het verhaaltje. Ik probeerde hem te helpen. "Dan schrijf je toch een paar regels over dat je een verhaal moest schrijven en dat je daardoor heel boos op mij werd?"

"Ha! Als ik dat doe dan copieer jij dat en zet het op internet en dan denkt iedereen dat ik cuckoo ben!" Hierbij draaide hij cirkels rond zijn voorhoofd. Even later pakte hij een blad papier en een pen en hoorde ik woorden als "papa", "big" en "knorren". Het zal me een mooi verhaal opleveren!

Comments

>"Straks ga ik jouw hart breken!", zei hij.

Die jongen is een dichter, wat ik je brom.

En hij heeft je al snel door. Is het eigenlijk niet zo dat Luchiano je weblog onderhoudt? Wil je Luchiano vragen het verhaal 'papa', 'big' en 'knorren' ook te publiceren?

ondanks het risico heel erg leedvermakerig genoemd te worden verheug ik me enorm op de inzending :-)

@Cockie: Dan moet hij toch wel eens beginnen met schrijven... :-)
@Piet & Paola: Helaas, dat verhaal is *knor* op mysterieuze *knor knor* wijze verloren gegaan *knor* en de vuilnisman is ook net geweest *knor knor*.

als Luchiano nu een verhaaltje schrijft, krijgt ie voor elke regel (van ons) een leuke online_game terug.. :)

Dwang is geen goede zaak. Dat moet je toch weten.

Het komt vanzelf, of het komt niet. Niks aan te doen. Dwang kan aversie creerenn.

@GJ: Als jij op een verjaardagsfeestje komt neem je zeker ook altijd een online-game mee voor de jarige... ;-)
@Brillie & Renesmurf: Dwang is inderdaad niet goed. Mijn achterliggende gedachte was echter ook dat Luchiano een middagje niet op de computer zou doorbrengen. Die opzet is geslaagd.