« Middaggesprekje | Main | Bram en DCA »

Goud voor Santo Domingo

Republica DominicanaWaar het Nederlandse dameshockey-elftal zojuist faalde tegen Duitsland (1-2), maakte Felix Sanchez aka Superman uit de Dominicaanse Republiek zijn al drie jaar durende ongeslagen status waar. O ja, het betreft de 400 meter horden, een schitterend atletieknummer.

GOUD voor Santo Domingo! De winnende tijd voor Felix Sanchez was 47.65. De zilveren medaille ging naar Danny McFarlane (Jamaica) en de bronzen plak was voor Naman Keita (Frankrijk).

Felix Sanchez wint GOUD voor de Dominicaanse Republiek

Felix Sanchez is 26 jaar oud (30.08.1977) en hard bezig in de voetsporen te treden van de legendarische Edwin Moses. Het is de eerste medaille Řberhaupt op deze spelen voor de Dominicaanse Republiek. Misschien zelfs wel de eerste medaille allertijden, maar dat moet ik nog opzoeken. In Los Angeles (1984) won Pedro J. Nolasco een bronzen medaille bij het boksen, het betreft dus de tweede Dominicaanse medaille. Maar wel een gouden!

Overigens is Felix Sanchez in New York geboren, een zogenaamde Dominican York. Nu snel Lucy bellen om haar het goede nieuws te vertellen!

Interessante links:

  • Info over Felix Sanchez
  • Info over medailles Dominicaanse Republiek (en andere landen)

Comments

Hij moet alleen nog iets stoerder leren kijken...

Om te huilen... wat onsportief van de dames. Om zelfs dan nog somber te zijn als het zilver om de nek gehangen wordt.Oke, ze krijgen geen lintje van Bea volgende week. Maar dat maakt toch niets uit?

De Dominicaanse republiek schijnt ooit eerder een medaille in het boksen te hebben gewonnen.

Maar de vierhonderd meter horden is naar mijn eigen ervaring het allerzwaarste atletieknummer dat er bestaat. Al heb ik nooit een marathon gelopen in de Atheense hitte, of 50 kilomter snelgewandeld, dus helemaal vergelijken is me onmogelijk.

De Amerikanen noemen het "the man maker". dat zegt genoeg.

@Theo: Dat gaat dan wel van zijn trainingsarbeid af, is dat wel verstandig?
@Brillie: Ik heb het (nog) niet gezien, misschien vanavond om elf uur.
@IJsbrand: Ik heb de info inmiddels gevonden en de post aangepast. Wat was jouw tijd over de 400 meter horden?

Een bescheiden 54'er. Daarmee doe je net leuk mee, in de vrouwencompetitie alleen.

Vijf minuten geleden heb ik Felix naar z'n gouden medaille zien rennen. De race werd voorafgegaan door een kort fimpje over hem, met zelfs een paar shots van de Dominicaanse Republiek.
De Dominicaanse Republiek staat nu overinges wel 49ste in het medailleklassement, vˇˇr landen als Argentinie (66ste), Colombia (67ste) en Venezuela (68ste)!

De nederlandse dames hebben zich idd laten kennen zeg.
Leuk voor Super Felix.

@IJsbrand: Dat is toevallig, een bescheiden 54'er dat is ook mijn tijd, op de 200 meter (zonder horden)... :-)
@Henk: Voor Argentinie dat is inderdaad knap! Argentinie gaat nu namelijk voor basketbal-goud, ze hebben net het Dreamteam verslagen!
@Joran: Helaas heb ik er niets van gezien, ik begreep dat ze in het Holland House alweer aardig meehosten...

@Casa: Ons Dream Team had niet helemaal begrepen hoe ze invulling moesten geven aan een DREAM Team. Teveel dromen gaat ons medailles kosten...