« Stemmen als het ertoe doet | Main | D(r)ommelsch! »

Dagje vrij

Als ik een dagje vrij wil nemen heeft dat heel wat voeten in de aarde. Allereerst moet het kunnen, bij de klant waar ik gedetacheerd ben, vervolgens moet ik min of meer voor een vervanger c.q. overdracht zorgen en tenslotte ook nog een formulier invullen voor mijn werkgever. Een heel gedoe!

Vanmorgen belde Lucy mij. Ze nam een dagje vrij. Ja, zo gemakkelijk gaat dat als je de baas bent. Nadat ik Luchiano (6) van school gehaald had moest ik bij gebrek aan moeder zijn eten maken. Ik smeerde twee bruine boterhammen en belegde ze met kaas. Twee eitjes in de pan. Luchiano keek toe: "Papa, is dat het enige wat jij kan, een ei bakken?" Verontwaardigd antwoordde ik dat ik ook Chili con Carne klaar kan maken. "Neen, ik bedoel wat lekker is".

Binnenkort gaat Luchiano mij leren hoe een Johnny Cake, uitgesproken als Zjenniekeehkeh te bereiden. Na het eten mocht moest de kleine man naar de kleuteropvang Ienemienemutte. Voor tien gulden is hij daar een middag onder de pannen.

Als ik Luchiano vroeger, toen hij drie jaar was, mededeelde dat we naar Ienemienemutte gingen, barstte hij altijd in tranen uit. Met vier jaar gebeurde dat ook nog, met vijf begon hij hevig te mopperen en nu nam hij de zaak gelaten op. Er zit kennelijk vooruitgang in.

"Maar dat zijn allemaal kleine kinderen", was zijn enige verweer.
- "Ja, dan kun je met een meisje van vijf spelen, dat is leuk!"
"Hmm, dat is niet leuk, ik ben al zes."

Inmiddels weet ik dat als ik Luchiano straks om kwart over vijf ophaal hij zich hoogstwaarschijnlijk uitstekend vermaakt heeft. Beter zo dan andersom zullen we maar zeggen.

Al met al kost zo'n dagje vrij van de baas mij nog een hoop geregel!

Comments

Gelukkig ben ik ook mijn eigen baas. Nou ja. Ik doe nog wel veel wat mijn vrouw wilt.