« Twee keer drie nul | Main | Stok (2/3) »

Stok (1/3)

Als een der allerlaatsten van de Nederlandstalige Blogcommunity ben ik getroffen door een stok. De stok was afkomstig van majriM. Als ik zo'n naam lees ga ik meteen alles omdraaien, zo ben ik. Ik begon met stok.

Nu heb ik het inderdaad niet zo op stokken (verkleinwoorden zijn voor baby's en bejaarden) begrepen. Vraag mij bijvoorbeeld niet om een foto van een boekenkast. De stok die nu rondwaart vind ik een van de interessantere, de stok-pitcher verzint zelf drie vragen die voor de stok-catcher in principe drie posts op kunnen leveren. Een klassieke win-win situatie.

Ik begin met vraag twee van majriM en deze luidt als volgt:

2. Welk dier zou je willen zijn? En waarom dat dier?

Ik zou best veel dieren willen zijn. De poedel van Thalia lijkt me wel wat. Even serieus. Het dier dat ik zou willen zijn moet aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Het dier moet sterk zijn. Hiermee vallen kwallen bijvoorbeeld af.
  • Het dier hoeft niet superintelligent te zijn, maar uit zijn ogen moet toch een soort van begrip af te lezen zijn. Geen struisvogel dus.
  • Het dier moet "aanraakbaar" zijn. Dat wordt moeilijk met tijgers en leeuwen.
  • Het dier moet beschikken over humor. Denk aan een pinguin, maar niet aan een haai.
  • Het dier moet buiten leven, bij voorkeur in een warme streek. Dag huisdieren.

Eigenlijk zou ik er een quiz van moeten maken. Volgens mij komt er na bovenstaande filters nog slechts n dier in aanmerking. Zal ik een hint geven? Wel, de meeste van deze dieren heten Skippy.

Ik vind kangoeroes al heel lang ontzettend leuk. Volgens mij kun je ze ontzettend goed omhelzen, zijn hoofd dicht tegen het mijne en onze poten om elkaars schouder. Vaak doe ik daarom of onze honden een kangoeroe zijn.

Eens zag ik op TV een programma van wijlen Boudewijn Bch. Hij bezocht (in Nederland) een man die kangoeroes hield. Het was een forse man en hij hield ervan om met zijn kangoeroes te stoeien. Dat ging er behoorlijk ruig aan toe. Als je niet uitkijkt springt zo'n kangoeroe op, leunt op zijn staart en trapt je met beide poten tegelijk in je kruis. Lekker speels.

Ga ook nooit vlak bij een zwembad staan met je rug naar een kangoeroe. Hij trapt je er zo in. Met kangoeroes kun je lachen! Ook de manier waarop ze hun jongen grootbrengen, in de buidel van de moeder, vind ik heel bijzonder en mooi.

Resumerend is het antwoord op vraag 2 dus: een kangoeroe!

Comments

Ik dach dat Boudewijn Bch vooral van de Dodo was. Ken in elk geval niemand die zo uitgebreid stokjes beantwoord ;)

Om een of andere reden zie ik bij een kangaroe altijd direct een paar bokshandschoenen.

wow, leuk, wat een verhaal :o)

vreemde url bij m'n naam hierboven ;-) haha!

ik had het niet kunnen raden: een kangoeroe. Misschien heeft het iets te maken met jouw voorkeur voor goeroes?
CasasPa

Kies een olifant ! Doe zijn betrouwbaarder dan die springerige heethoofden.