« Leren houden van | Main | Drie voor Taal »

Salsa & Merengue

Curacao Salsa Tour 2004!

Op Curacao wordt veel gedanst. Ook als Makamba ontkom je daar haast niet aan en al helemaal niet als je getrouwd bent met een Dominicaanse. Nu ben ik van nature geen danstype en dus moest ik op les. We gaan terug in de tijd naar... 1997!

Samen met Yvonne schreef ik me in bij dansschool Salsipuedes. De lessen werden gegeven in Hotel Holland, vlakbij luchthaven Hato. En zo leerde ik in les één het zwaartepunt van het ene been naar het andere te verplaatsen, waarbij het de bedoeling is dat de kont wel beweegt, maar de schouders niet. De volgende dag had ik spierpijn.

Desde Colombia: Chica de la Semana Angelica!Bij de tweede en derde les kreeg ik er plezier in. Voor mijn gevoel swingde ik als een tiet, maar toch zei leraar Steven Walroud dat ik nog wat losser in de heupen moest worden. In het begin dansten we slechts de relatief gemakkelijke Merengue. Ik verheugde me al op les acht, waarin de beginselen van de Salsa onderwezen zouden worden.

Mijn werkgever gooide echter roet in het eten. De directie was niet blind en zag ook wel dat er een nieuwe Rudolf Nureyev aan het opstaan was. Daarom stuurden ze mij, na les vier, naar Nederland om een paar maanden in Amsterdam te gaan werken. Dag danscarrière!

Dansleraar Steven Walroud bleef op vele terreinen actief. Ik zag hem zo nu en dan als ik Luchiano bij zijn toenmalige school Chispita ging ophalen. In het jaar 2000 organiseerde Steven de eerste, en tot nu toe enige, Curacao Salsa Tour. Dit jaar, van 2 tot en met 8 augustus, staat de tweede editie in de steigers: de Curacao Salsa Tour 2004. Vandaar de banner bovenaan deze post.

Wie weet worden Salsa-Loggers als Gooly (oranje band) en Amaro (zwarte band) wel op een idee gebracht om hun vakantie in augustus op Curacao door te brengen.

Met Angelica, de nieuwe Chica de la Semana, wil ik graag op de dansvloer oefenen! Dat lijkt me bepaald geen straf. Klik op lachicamerengue en kies voor Chica Semana!

Comments

Waarom heb je je niet opnieuw ingeschreven voor danslessen?

Dat vraag ik mij ook af, Henk. Waarschijnlijk was het iets waarvoor ik al over een drempel moest. Een tweede keer doe je het dan niet meer.
(En dat terwijl ik het leuk vond, kun je nagaan!)

Shit! In mei gaat de Curaçao Salsa Tour nog lang niet van start zeker?

@Ruben: Neen, ik heb het er maar even bijgezet: van 2 tot en met 8 augustus. Welke band heb jij trouwens in Salsa?

123-567-

pompidom...

Go Gooly en Amaro!

Dansles? Ik begin er niet an. Dansen is voor mietjes...

@Brillie: Je hebt groot gelijk. Je kunt inderdaad maar beter als een stijve hark aan de kant staan terwijl die zogenaamde mietjes sensueel met de mooiste vrouwen dansen... ;-)