« Antennes reinigen | Main | Rangorde »

Rasta Rish

Vooroordelen zijn nooit goed. Gelukkig heb ik er geen last van. Op Curacao lopen best veel Rastamannen rond, het is algemeen bekend dat die allemaal aan de marihuana zijn. Dat is geen vooroordeel, want het roken van marihuana maakt deel uit van hun geloof. Rastamannen geloven met overtuiging.

Rasta Rish, woensdag gearresteerd, samen met SjaakBij de botica (apotheek/drogist) in de Madurostraat te Punda staat sinds jaar en dag Rasta Rish relaxed tegen de muur geleund. Het zou bijna een standbeeld kunnen zijn, want ten eerste beweegt hij nauwelijks en ten tweede staat hij er altijd. In zijn mond bungelt een sigaar, volgens mij een Velasquez. In zijn linkerhand houdt hij een plastic cup, gevuld met Guinness.

De man doet geen vlieg kwaad en hoort bij ons stadsbeeld. Woensdag is Rasta Rish, samen met nog een paar rasta's gearresteerd door het team van Sero Toleransha. Op Brakkeput Meimei werden meer dan 1000 marihuana-plantjes aangetroffen. Dat was niet voor het eerst. Vorig jaar gebeurde namelijk hetzelfde. De plantjes zijn inmiddels vernietigd.

Lucy was gisteren even in Punda en het was haar ook al opgevallen: Rasta Rish stond er niet meer, daar bij de botica in de Madurostraat te Punda.

De foto heb ik gevonden op Sjakie's Weblog (nsfw!). Sjakie bezocht Curacao in de zomer van 2003. Overigens bestaat er nóg een beroemde Rastaman op Curacao: Rasta Mozes. Deze man is altijd in het zwart gekleed en fietst rond in Punda. Tot mijn grote spijt heb ik Rasta Mozes echter nooit bewust waargenomen.

Comments

Is ondertussen ook opgepakt?

Ik wel!!! Die vent is gek! Het is snikheet en hij is gekleed helemaal in het zwart. Maar goed....iedereen moet het voor zich zelf weten.

Dat is echt erg!!! Pober, Ras Rish
Ras Mozes zag ik vroeger altijd in de bieb (we gingen namelijk op dezelfde dagen....dinsdag en donderdag) en ik woon aan de Caracasbaai weg, dus ik zag hem ook vaak langsfietsen....
Een andere bekende Rastaman op Curacao is Ras Elijah (http://ziongate.xs4all.nl/ELIJAH.nsf/E-open?OpenNavigator).

Wel een mooi overtuigend geloof.

@Stacy: Bedankt voor de link. Ras Elijah kende ik ook al niet, maar nu dus wel een beetje. Mooie website!

Die gasten heb je werkelijk overal, maar daar natuurlijk zeker.

Update: Gisteren (zaterdag) stond Ras Rish gelukkig weer op zijn oude, vertrouwde stekkie. Met sigaar en Guinness...

van blanke rasta's heb je er ook veel, tegenwoordig. maar die durven vast niet naar curacao ;-)

De man op de foto is niet Rasta Rish, maar Power! Maar ze zijn wel vrienden, heb ik me laten vertellen. Goed te weten dat hij weer gewoon op zijn plek staat!

Erica

hey dat is rasta rich niet.

Rasta Rich rijd in een zilveren golf en verkoopt skunk in montana abou.