« Waar heb ik het gejat vandaan? | Main | Dingen die ik niet begrijp (5) »

Ik ben heet!

Wat zijn vrije dagen toch lekker, dit is nu nummer vier en ik voel me uitgerust. Vandaag, tweede Paasdag, zijn we thuisgebleven om nog wat meer uit te rusten. Heerlijk is dat, uitrusten! Er is maar één klein probleempje: Luchiano. Een kind van zes houdt niet van uitrusten, die wil spelen.

Desde Cali, Colombia: Chica de la Semana Mayra!Lucy keek naar de televisie, ik hield mij bezig met Mi Mujer (mijn vrouw) zoals Lucy de computer noemt. Tijd om aandacht aan de kleine man te besteden. "Luchiano, zullen we even gaan voetballen?", offerde ik mijzelf op. "Dat is goed, papa. Alleen één vraag. Waaróm?" Tja, bij het wijzer worden komen ook negatieve, maar noodzakelijke eigenschappen als achterdocht tot ontwikkeling. Mijn antwoord dat ik het voor hem deed was bevredigend.

Wat later in de middag wilde Luchiano Paasverstoppertje spelen. In plaats van een ei verstopten we om beurten een mandarijn, vanwege de (on)breekbaarheid. Ik verstopte de mandarijn in een la. Luchiano zocht ongestructureerd en was al even bezig. Ik besloot hem te helpen met het koud-warm-heet-concept. Het ging wat stuntelig, maar hij kwam eruit.

Luchiano verstopte de mandarijn. Toen ik twee stappen had gezet begon hij al warm te roepen. Nu hebben wij een hele grote la (eentje maar hoor) vol met troep. Daar moest de mandarijn ergens tussen liggen, maar ik had geen zin om hem eruit te halen. "Ga jij hem zelf maar halen, ik weet dat hij in die la ligt", zei ik tegen Luchiano. Terwijl hij naar de la liep schreeuwde Luchiano: "Ik ben heet!". Dat was wel koddig.

De titel sloeg ditmaal dus niet op het plaatje. Zondag zag het er wederom somber uit qua nieuwe aanvoer van een Chica de la Semana. Om 17:15 ontdekte Lucy echter een potentiële kandidate en ik had er zelf ook een op de korrel. Lucy's chica moest echter toestemming aan haar vader vragen en de mijne was aan het zwemmen. Toen zij eindelijk uit het water kwam, vroeg ze bedenktijd.

Uiteindelijk is het allemaal goedgekomen en heeft Lucy beide dames op de foto gezet. Deze week kunt u op LaChicaMerengue genieten van Mayra, afkomstig uit Cali, Colombia.

Comments

Mandarijnen voor de breekbaarheid? Wij koken die eitjes eerst, dat verft makkelijker, en ze breken ook minder snel :-P Bij het zoeken hebben we de regel dat je de eieren zonder dingen te verplaatsen moet kunnen zien. In de suikerpot, nog een vierkante millimeter zichtbaar, is een geheide klassieker.