« Uitslag CNE | Main | Weer gelukt! »

Totolika

Chica de Totolika: Fransisca!De wekelijkse speurtocht naar Chica's de la Semana verloopt de laatste tijd niet zo geweldig. Laten we de oorzaken eens op een rijtje zetten.

Ten eerste moet Lucy nog erg wennen aan ons nieuwe strand, Kontiki Beach. Meestal arriveren we daar om een uur of drie 's middags. Om precies half vijf verkassen we naar het aanpalende Mambo Beach. Vanaf dat tijdstip hoeft daar namelijk geen entree meer te worden betaald. Feitelijk begint het zoeken naar geschikte kandidates pas na half vijf.

Ten tweede is er de vermaledijde Salsa Man. Sinds Lucy ook mannen (brr!) op de foto zet, zoekt zij ook actief naar deze species. Die tijd gaat ten koste van diverse aantrekkelijke vrouwspersonen die Reynaldo, Willy en ik vanaf onze positie in zee duidelijk waarnemen, maar nu aan Lucy's blik ontsnappen.

Ten derde is door het hier gevoerde Sero Toleransha-beleid het aantal illegale vreemdelingen duidelijk aan het afnemen. Helaas geldt dat niet zozeer voor de mannelijke drugscriminelen, maar wel voor leuke dames uit Colombia, Venezuela en de Dominicaanse Republiek. Lucy spreekt nu eenmaal gemakkelijker een Latijns-Amerikaanse dame aan dan een Nederlandse.

Chica de Totolika: Joni!Gelukkig is de toestand nog niet rampzalig. Een week of twee geleden liep Lucy de bevallige Fransisca tegen het lijf. Dit tot enthousiasme van de Cubanen en CasaSpider. Fransisca is een Nederlandse, maar heeft duidelijk een Zuid-Amerikaanse uitstraling.

Fransisca is werkzaam bij Totolika, een in 1973 door acht ouders van verstandelijk gehandicapte kinderen opgerichte vereniging. De vereniging zet zich in om verstandelijk gehandicapten een rechtmatige plaats in de maatschappij te laten innemen. Vorig jaar vierde Totolika haar 30-jarig bestaan. Totolika is overigens een duivensoort.

Het liep al tegen vijven afgelopen zondag en Lucy had nog geen nieuwe Chica. Toen zag zij Fransisca op het strand in een groepje met een paar andere ladies. Lucy's oog viel op Joni, die -heel toevallig- ook werkzaam is bij Totolika. Gelukkig hielp Fransisca haar uit te leggen wat de bedoeling was en even later gingen Lucy en Joni op pad.

Na afloop van de foto-sessie vullen de modellen een formulier in met een aantal vragen over hun hobby's, favoriete man en wat dies meer zij. Op de vraag wat zij in het dagelijks leven deed, antwoordde Joni: "I work with mentally disabled people". De eerste opmerking die mij te binnen schoot was: "Dat doe ik ook!".

Meer foto's en informatie vindt u op LaChicaMerengue. Voor Joni klikt u vervolgens op Chica Semana en Fransisca vindt u hier.

Comments

"Dit tot enthousiasme van de Cubanen en CasaSpider". Hier sluit ik me graag bij aan, maar dat zal je wel niet verbazen...

...Casa kun je mij uitleggen wat Lucy precies doet?... ik lees hier al een tijdje maar begrijp niet zo goed wat de gedachte achter die mooie dames en heren is..... ben aan het zoeken geweest maar de taalbarriere geldt ook voor mij :-)

@Bas: Neen, dat verbaast mij niets!
@Paola: In oktober 2001 kreeg Lucy het idee om een website te beginnen. Zij noemde zichzelf "La Chica Merengue" en ging op zoek naar "Chica's de la Semana" ofwel "Meisje van de Week". Het eerste meisje van de week was mijn zus Margriet, die hier toen met mijn vader op vakantie was. Iedere zondag gaan wij naar Mambo Beach en dan zoekt Lucy een meisje om foto's van haar te maken. Met name de pagina "Chica Archivos" ( http://www.lachicamerengue.com/Chica_Archivos.htm ) is erg populair. Daar hebben we al eens 15.000 hits op een dag mee gehaald. Vorig jaar heb ik de domein-naam lachicamerengue.com geregistreerd.
In de loop der tijd zijn er het "Paartje van de Week" (La Pareja de la Semana) en de "Salsa Man!" bijgekomen. Normaliter update ik de website iedere maandagavond.
Zo genoeg informatie?

dankje Casa..... helemaal goed... hihi.... wat een leuk idee...had wel begrepen wat jullie deden maar niet hoe en waarom en waarvoor en ja ik ben nogal van de nieuwsgierige enzo :)

@Paola: Dat laatste was me inderdaad al opgevallen... :-)
Bij mannen heet het overigens niet 'nieuwsgierig' maar 'geinteresseerd'...

Je zou zeggen dat je Schotsbloed in je had.

Het is vijf voor vijf op Curacao, zie ik net op de world clock hiernaast. Echt commentaar op Totolika heb ik niet. Ik heb het voorgelezen aan Truus en daarbij viel het mij op dat ik de juiste klemtonen zocht van Totolika. Je kunt er heel veel van maken. Toch een commentaartje: de reactie op het eind van Casa "Dat doe ik ook" roept bij mij te veel vragen op. Zo van "Hoe bedoel je". Ik hoor het wel, ga nu eerst een spelletje kaarten met Truus.
CasasPa

Straks met de stropdas ga je nog meer chica's trekken. Vraag Marmod maar of ze wil poseren. :-D