« 2004 | Main | Exit Mambo Beach »

Rommel

Op de eerste dag van het nieuwe jaar 2004 moest Luchiano (6) zijn rommel in de woonkamer opruimen. Troep maken doet hij vele malen sneller en efficiŽnter dan opruimen.

Om de minuut vroeg hij aan mij: "Papi, ben ik nu klaar?". Ik keek dan eens naar rechts en zag nog onthutsende hoeveelheden speelgoed. "Man, hoe kun je nou zeggen dat het klaar is, ik zie nog honderden stukken speelgoed, papiertjes en andere troep liggen!". Luchiano raapte dan weer een dingetje op en stelde dezelfde vraag.

Na een tijdje ben ik hem maar gaan helpen om het opruimen wat gestructureerder aan te pakken. Het leuke is dat als er vaart in komt, Luchiano het ook leuker vindt om zelf iets te doen. Hij was lekker bezig en op een bepaald moment leek het wel opgeruimd. Ik ging controleren en zag nog een stuk of zes papiertjes op de vloerbedekking liggen.

Demonstratief zette ik mijn bril af, ik heb -6 aan beide ogen, en wees op de papiertjes. "Hier, ik ben bijna blind en zelfs ik zie nog troep liggen! Jouw ogen zijn goed en jij ziet die papiertjes niet, hoe kan dat nou? Ik wil dat alle rommel zometeen weg is!". Luchiano begon aan mijn been te trekken. "Wat doe je nou?", vroeg ik. "O, je zei toch dat ik alle rommel moest weggooien?", antwoordde Luchiano.

Comments

Misschien is het handig om van te voren af te spreken wat precies rommel is.

Wat een huishouden.

Iemand met zulke slechte ogen, ja, dan moeten ze je wel wegdoen. ;)

Luchiano heeft een aardige kijk op het begrip 'rommel'. Dat kan nog wat worden als je tzt hulpbehoevend bent en door je kroost verzorgd moet worden. Als je dan al niet opgeruimd bent.

Als je het goed bekijkt (met bril) kun je met die opmerking van Luchiano meerdere kanten op. Maar leuk is 't ie wel.
Casaspa

Hahaha! Het zit er al vroeg in! ;)