« Complot in het Koningshuis? | Main | Ali Lazrak »

Openhartig kind

Luchiano had ons (Lucy en mij) allebei een keer tuk op het strand. Zaterdag was ik aan de beurt. Wij hebben alle drie een abonnement om onbeperkt gebruik te maken van Mambo Beach. De strandbedjes vallen helaas niet onder dit abonnement en dienen apart te worden afgerekend. Ze kosten vijf gulden (drie US dollar) per stuk.

Nu arriveren wij meestal tussen drie uur en half vier op het strand. Tot half vijf moet er voor de bedjes betaald worden. Tien gulden betalen voor een uurtje liggen vind ik (te) duur. Zeker aangezien ik minstens de helft van die tijd met Luchiano aan het zwemmen ben en Lucy op zoek is naar een Chica de la Semana of Salsa Man.

Het meisje dat het geld voor de bedjes ophaalt, noemen wij La Usurpadora naar de gelijknamige Venezolaanse tele-novela (soap) die hier erg populair was. De hoofdrolspeelster, Gabriela Spanic, speelde een tweeling waarvan de ene helft goed- en de andere kwaadaardig was. De kwaadaardige stond bekend als La Usurpadora, wat zoveel betekent als Uitbuitster.

Hiermee is de link gelegd naar de strandbedjesverhuurster, in onze ogen uiteraard een echte Uitbuitster. Het is een sport om uit haar handen te blijven en aldus vijf of tien gulden uit te sparen. Lucy is in deze even Hollands en fanatiek als ik.

Chica de la Semana: Suzette!Zaterdag verscheen er plotseling een mannelijke Usurpadora, nou daar wilde ik al helemŠŠl niet aan betalen. Tactisch wachtten we tot hij weg was, alvorens onze bedjes in te richten. Na even gezwommen te hebben, ging ik in het zonnetje liggen op mijn bedje. Lucy ligt altijd een meter of vijf achter mij, in de schaduw van een boom. Plotseling stond zij echter naast mij. "Uhm, wilde jij nog betalen vandaag? De Usurpador is al vlakbij!".

Ik schoot overeind en stond binnen een halve seconde naast mijn bed. Lucy wilde net haar ronde gaan doen, ik pakte Luchiano bij de hand en we beenden met zijn drieŽn het strand op. De Usurpador had ons volgens mij wel in de gaten, hij liep vlak naast ons, maar sprak ons niet aan. "Zo!", zei ik tegen niemand in het bijzonder, "Gezellig, samen met mama over het strand lopen!".

"Helemaal niet!", zei Luchiano op luide toon, "jij wilt gewoon niet betalen!". Lucy verslikte zich zowat en ik mag een boon zijn als de Usurpador onze kleine verrader niet gehoord heeft.

Zondag was het Lucy's beurt. Ditmaal was zij op zoek naar een Salsa Man. Lucy vindt het niet echt gemakkelijk om een man te vragen voor haar te poseren. "Voor je het weet denkt hij dat ik verliefd op hem ben", is haar redenatie in deze. Daar komt nog bij dat Lucy niet graag blauwtjes loopt.

In zee zag ze een potentiŽle Salsa Man. Vastberaden stapte ze het water in, Luchiano ging met haar mee. Met enige moeite trok Lucy de stoute schoenen aan en vroeg de man of hij wilde poseren, om wat foto's te maken. "Nee", zei de man, "daar heb ik geen zin in".

"Ha! Zie je nou wel? Ik zei het toch, die man houdt niet van jou!", riep Luchiano tot Lucy's verbijstering uit. Voor zover mogelijk kwam Lucy met een rood hoofd uit het water gelopen. Deze week dus geen Salsa Man.

Ja, zo'n bijdehante kleuter kun je er wel bijhebben. Gelukkig was het niet allemaal kommer en kwel. Dankzij ondergetekende kwam Lucy aan een bijzonder leuke Chica de la Semana. Ze heet Suzette, is tamelijk lang en heeft een zeer expressief gezicht.

Bij haar kon Luchiano gelukkig niets verzinnen om ons in verlegenheid te brengen.

Comments

Dat is geen gekke hobby, dat fotograferen.. En kinderen he, het is een voordeel en een nadeel dat ze nog zo open en eerlijk zijn ;)

Pas maar op dat Lucy jou niet achter de Salsa-mannen aan stuurt met Luchiano.
Wat zou die kleine smurf dan verzinnen...:-)

Alleen een expressief gezicht? :-)

Jammer dat de Salsaman niks werd, ik ben nog steeds in afwachting. Misschien moeten jullie Luchiano daar maar op afsturen :-)

Geweldig! Hahahahaha. Die Luchiano is mijn nieuwste held geworden. Men moest een show over hem maken .... The Luchiano Show. Zal zeker meer sukses hebben dan de Osbornes, Bauers of Patť Poes ... sorry Patty's Posse

Ik geloof dat jullie nog hel wat te wachten staat met Luchiano. Ik heb weer erg gelachen.

Dit smaakt naar een smakelijk vervolg.

onze geneusde vienden verliezen zojuist met 2-1 bij club brugge ...
dat betekent 4e in de poule en einde europees voetbal voor dit seizoen. het was groot feest en nog lang onrustig in de regio rijnmond ...

Ze kosten vijf gulden (drie US dollar) per stuk? Oe, een hele mag dan wel erg veel meer gaan kosten. Trouwens ik ben een Gelderlander, en betaal het graag.