« Vi | Main | Dolfijnen rijden klem »

Nieuwe oude auto's

Zoals eerder gemeld was het maandag raak bij mij. Een lelijke grijze bus ramde mijn prachtige donkerblauwe Toyota Corolla (met moon-/sunroof). Nu rij ik in een oude groene Suzuki Baleno Stationwagon met meer dan 90.000 kilometer op de teller. Het is even afzien. En wat is het donker in een auto zonder moon-/sunroof!

Cubaanse collega Reynaldo reed tot vandaag in een Daewoo Nubira. Dat vond hij drie keer niks en ik was het volledig met hem eens. Na lang wachten is Reynaldo nu ge-upgrade naar een Kia Sportage Diesel 4WD Turbo Intercooler! Hij is lyrisch over de trekkracht van het apparaat. De 88.000 kilometer op de teller deren hem niet.

Reynaldo is apetrots op zijn nieuwe oude Kia Sportage Diesel 4WD Turbo Intercooler!Vanmorgen vroeg Reynaldo mij om 's middags de camera mee te nemen, om wat foto's voor het thuisfront in Cuba te maken. Zo kunt ook u meegenieten van zijn nieuwe automobiel. De auto moest alleen nog even verplaatst worden voor de foto's. Reynaldo startte hem en ik stikte zowat in de rook die er achteruit kwam. Het leek wel een oude bus!

Reynaldo vond dat maar niets, maar ik stelde hem gerust door te zeggen dat hij er in ieder geval zelf niets van rook. Weet er trouwens iemand hoe men het pookje van de 4WD in de 2WD-stand krijgt? Er is namelijk geen beweging in te krijgen.

Nog even over de Suzuki Baleno. Die is oud en versleten, zelfs de radio doet het niet meer goed. Geluid is er alleen aan de rechterkant en een andere zender opzoeken is een heidens karwei. Voordeel hiervan is dat ik voor het eerst (gedwongen) kennis heb gemaakt met Radio Dolfijn. Is weer eens wat anders dan Radio Hoyer-2. Ze hebben zelfs een weblog!

Wakker worden doen we dus tegenwoordig met Jules van Hest. Dat is nog even wennen, want de man heeft een bijzonder gevoel voor humor. Een hoog pies- en poepgehalte zeg maar. Maar als de grappen zo slecht blijven als gisteren, dan wordt het vanzelf weer leuk.

Bij Radio Dolfijn zijn vaak prijzen te winnen, gisteren hoorde ik Sam Pieter van Curanet (de makers van de Dolfijn website, toeval?) nog op de zender. Hij had voor 500 gulden bonnen bij Kooijman gewonnen. Diverse collega's en bekenden van mij hebben er ook al aardige prijzen weggesleept. Voor de zekerheid heb ik het telefoonnummer van Dolfijn alvast in mijn cellular geprogrammeerd.

Zo ziet u, veranderingen zijn niet altijd een verbetering, maar ze brengen wel leven in de brouwerij!

Comments

Waf woef

~Waf woef~ ???
Is de klap toch harder aangekomen dan zich aanvankelijk deed aanzien? Misschien toch even ter controle onder de MRI-scan gaan? (Op het vliegveld staat er toch ééntje ;-)

Hoe lang zouden ze erover hebben gedaan om die 90.000 kilometers op de teller te krijgen? Of zou het toch een geimporteerde 2de hands zijn?

Ach Carin, ik blaf al jaren, heeft niets met de Toyota te maken hoor...
En Eric, eveel mensen staan verbaasd hoeveel er op zo'n klein eiland wordt rondgereden. Ik haal met gemak 18.000 kilometer per jaar.
Hoe dat komt? We doen ALLES met de auto... :-)

Vanochtend moest m'n auto (een Ford Windstar) voor een servicebeurt naar de garage. Bellen die eikels me 's middags om 3:00 PM op dat de auto klaar is maar dat ze de sleutel kwijt zijn! Wat een gladiolen! Ze hadden al een uur(!) gezocht in m'n auto, in andere auto's, de garage, het kantoor de WC's, broekzakken van alle werknemers, etc. maar ze konden 'm nergens vinden. Of ik wellicht een reservesleutel bij me had? Nee, natuurlijk had ik die niet bij me. Ella heeft een reservesleutel van mijn auto aan haar sleutlebos, maar die was op dat moment met Nathalie naar de ogendokter.
The Ford dealer zou me daarom op komen halen met de shuttle (zoals gebruikelijk) en me vervolgens een tijdelijke auto meegeven.
Als loaner kreeg ik een Ford Taurus mee met...een door Spider zo bezongen ruimbemeten sunroof.
Dit was de eerste keer dat ik in een auto met een sunroof reed, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het maar niks vind hoor. Vooral als je onder bomen doorrijdt leidt dat vreselijk af.
Toen ik vanavond na een volleybal wedstijd naar huis reed sneeuwde het, en ook dat leidt ontzettend af met zo'n sunroof (ik bleef maar met een schuin oog naar boven gluren).
Misschien moet ik er gewoon aan wennen...

off topic > Spider, ik kan je melden dat de bloemetjes van www.antillianflowers.com keurig worden bezorgd.

doe daar je voordeel mee ofzo ...

Reynaldo,
probeer eens bij meer dan 20 km/uur te schakelen van 4WD naar 2WD (wel koppelen natuurlijk). Lukt dat niet dan WD40 :)

@Henk: zo'n Windstar is ook wel een erg grote auto, dan kun je lang zoeken naar je sleutels. Van een moon-/sunroof moet je genieten, een pak sneeuw erop lijkt mij ook niet ideaal. Maar langzaam rijdend op een boulevard, onder de sterrenhemel... kun je je daar iets bij voorstellen?
@Marco: het schakelen is inmiddels gelukt, de motor moet UIT staan en je moet erg veel kracht gebruiken.
@Pablow: goede tip, was de kwaliteit van de bloemen ook goed?

ja perfect, hele mooie bos gele en oranje bloemen,
zonnebloemen erbij met van die sprieten, ik zeg met die mannen kun je prima zaken doen ...

goeie site als je inf.hebt over renaut ma je die alty geven grtz saar