« Wat bevreemdt u meer? | Main | Voor de dames... »

Gedachtensprongen

Waar mensen bij het ouder worden dingen gaan vergeten, zoals bijvoorbeeld de verleden tijd van bevreemden, leren jonge kinderen dagelijks dingen bij. Soms gaat dat ongemerkt, maar vaak denkt men: "H, zo heb ik hem nog niet uit de hoek zien komen". Hem is in mijn geval Luchiano. Dat had u wellicht al begrepen, want zo oud bent u niet!

Zelfs op Curacao regent het wel eens. Dat gebeurt met name in de regentijd, die globaal van augustus tot en met november duurt. Een grappig facet is dat het hier heel plaatselijk kan regenen. Zeg maar dat men zo van de regen de droogte in kan lopen. En dan bedoel ik niet dat men onder een afdakje gaat staan.

Erwin Kroll vindt zichzelf nogal grappig. Als hij het weer in de Cariben bespreekt, maakt hij vaak de volgende grap: "In de Cariben schijnt de zon en is het warm. Tuurlijk vallen er ook wel wat buien, maar ik weet niet of de buien net p de eilandjes vallen, of net ernaast, ha ha".

Ok, ik geef het toe, ik moest er af en toe wel om lachen. Vanmorgen reden Luchiano en ik naar de Marnix school. Thuis was het kurkdroog, maar na kruispunt Biesheuvel bleek de Schottegatweg plotseling kletsnat te zijn. Natte wegen zijn vaak spiegelglad hier, niet te hard rijden dus!

Ik liet het gas los en zei: "H, het heeft geregend!". Normaliter zegt Luchiano niks op zo'n algemene opmerking, of op zijn hoogst: "Ja papa, het heeft geregend". Vandaag nam ik voor het eerst bewust een gedachtensprong van zijn kant waar.

Met een overdreven zware en harde stem antwoordde Luchiano: "Ja, wil je soms dat de planten doodgaan!".

Tja, wie wil dat nou?

Comments

inderdaad hadden we iets regen.... echter het weekend moest ons zwembadje leeg gepompt worden en dat gaf wel iets overlast tot in de verre omgeving.
De conclusie van regen kan dus ook anders uitvallen :)

Luchiano is gewoon bijna net zo leuk als Erwin Krol! enne als je toevallig verlangt naar regenbuien die niet alleen plaatselijk vallen, kom dan gerust weer eens naar nederland.

Kijk, slim kind. Dat merk je nu al goed. Die gaat later veel filosoferen en wie weet, een weblog bij houden ;)

Tja, planten leven ook.