« Foto's SQL 11 jaar | Main | Radio Hoyer 2 »

Lisbeth Desiree

Gisteren is La Chica Merengue ge-update met een nieuwe Chica de la Semana. Ditmaal is Lisbeth Desiree de gelukkige. Maar evengoed kan men stellen dat wij de gelukkigen zijn.

Lucy vraagt de Chica's altijd naar een message. Wel, de message van Lisbeth Desiree luidt: 'Zeg NEE tegen drugs en geniet van je jeugd', wijze woorden.

Desde Santo Domingo: Lisbeth Desiree!Minister Ben Komproe van Justitie wil de bodyscan terugsturen naar Nederland. Zijn motivatie is dat hij het niet fair vindt dat zo'n apparaat alleen op Curacao staat. De reactie van zijn collega-minister Donner in Nederland was verrassend mild. Zou hij dan toch geleerd hebben van zijn onhandige opmerking met betrekking tot het verbieden van vliegverbindingen?

Op Curacao heerst verdeeldheid aangaande dit onderwerp. Ik heb het al eerder gezegd, de Bandbreedte is wat betreft integratie van de drugswereld in het dagelijks leven reeds lang overschreden. Gewone maatregelen werken niet meer. Vanmorgen las ik dat vier mannen die vorige week gepakt zijn met 2500 kilo cocaine alweer op vrije voeten staan.

Het douane-personeel op Hato International Airport wordt stelselmatig bedreigd door drugscriminelen. Curacao is een groot dorp, het is niet moeilijk voor kwaadwillenden om achter de namen en adressen van de douaniers te komen. Bedreiging van familie en kinderen heeft een enorme impact, dat mag duidelijk zijn. De douane-vakbond wil dat Nederlandse douaniers het vuile werk komen opknappen. Immers, de gebruikers van de cocaine wonen in Nederland.

Ik weet niet of dat een oplossing is. Volgens mij worden Nederlandse douaniers nog eerder geďntimideerd en al spoedig zal er niet een meer beschikbaar zijn. De vraag is wat men dan wčl kan doen.

Als iedereen nu eens net zo over drugs denkt als Lisbeth Desiree en er ook nog eens net zo goed uitziet, dan geloof ik dat het wel goed komt met Curacao!

Comments

He, laat ik nou toch begrepen hebben dat het juist de bedoeling was om minder Nederlanders aan het werk te hebben daar.

dope sucks/herman brood ...

heb ik hier al eerder gepost, maar ik zie dit als een binnenlands probleem; marechausee inzetten voor de controle gaat dan veel beter werken, juist doordat zij niet in dat dorp wonen. daardoor veel minder gevoelig voor dit soort intimidatie. en gewoon terugschieten helpt ook ...

verder gewoon overal coffeeshops beginnen waardoor er een heel nieuw soort toerisme gaat ontstaan. denk dat de amerikaanse jeugd erg graag een legaal caribisch blowtje komt halen. en anders ik wel ...

Inzetten van Nederlandse douaniers zal best even helpen maar of de grote jongens daar wakker van liggen betwijfel ik.

Als bekend is wie de grote jongens zijn, zou het niet zo moeilijk moeten zijn om die gasten op/aan te pakken. Met hulp van buitenaf uiteraard.

Bovendien kan een Nederlandse agent die naar Curacao wordt uitgezonden hier niet in de bosjes liggen met een lasergun.

spider,

wat betreft vrijlating van 4 personen, heb je wel erg snel de koppen gelezen. Wellicht nog eens teruglezen voor de reden.
En het enige wat we hier kunnen bereiken is dat het niet meer via Curacao naar Europa gaat. Het spul zal altijd die kant op blijven gaan. Illegaal of legaal?

Het nieuws is hier verser dan vers, en onpartijdig.
Leuke site leuke mensen en vooral niet te vergelijken met dat andere forum waar navelstaarders de boventoon voeren.