« Papi Chulo | Main | Antillendag Quiz »

Boodschappen doen

Om kwart over vijf vertrokken Luchiano en ik om boodschappen te gaan doen. Een kort verslag.

Eerste Stop. De dierenarts, waar we twee ampullen Frontline kochten voor onze honden en tegen hun karpatten.

Op weg naar Tweede Stop supermarkt Mangusa te Rio Canario zagen we bij kruispunt Biesheuvel twee brandweerauto's met zwaailicht stilstaan. Er stonden een paar mannen wat te wijzen. Ondanks dat ik met lage snelheid, zoals het een ramptourist betaamt, voorbijreed kon ik geen chocola maken van deze situatie.

Bij Mangusa kon ik alles kopen wat op mijn lijstje stond, behalve een bezem. Die hadden ze niet. Dus reden we naar de Derde Stop, supermarkt Vreugdenhil. Toen we daar de parkeerplaats op wilden draaien werd ons de weg versperd door twee grote kranen. Hmmm? Wat bleek, een aanhangwagen was gekanteld. Ik parkeerde de auto een stukje verderop.

We kochten de bezem en aangezien we toch bij Vreugdenhil waren maakten we van de gelegenheid gebruik om ook nog wat Westmalle Dubbel en Duvel in te slaan. Toen we de supermarkt verlieten waren de kranen bijna met hun takelwerk begonnen. Luchiano wees me op drie auto's die half onder de aanhangwagen geplet lagen. Wat een sensatie op de maandagavond!

Nu moesten we nog naar de Vierde Stop, Kentucky Fried Chicken te Salinja. Toen ik vanaf de Dr. Maalweg links afsloeg naar de Caracasbaaiweg, zag ik dat aan de andere kant zojuist een botsing had plaatsgevonden. Dat was goed om te weten, want nu kon ik een andere weg naar huis nemen en de file vermijden.

De cola en de sprite van KFC stonden op de stoel naast mij. Luchiano had de zak met patat en kip op zijn schoot. Toen ik onze straat inreed, zei ik tegen hem: 'He, he, we zijn bijna thuis', waarop Luchiano antwoordde: 'Dat is goed, want mijn pikkie wordt al heet!'.

Om kwart voor zeven waren we thuis.

Comments

Ook hier was een aantal digitale plaatjes wel op z'n plaats geweest.

>>waarop Luchiano antwoordde: 'Dat is goed, want mijn pikkie wordt al heet!'.<<

Dit begrijp ik niet. Ik heb geen pik, maar bedoelde Luchiano dat hij moest plassen? :-)

Ach, nu zie ik het.>> Luchiano had de zak met patat en kip op zijn schoot.<<

Ha :-)

Dat dacht ik ook Henk, met name bij Vreugdenhil met die geplette auto's.
Maar helaas, ik had de camera weer eens niet bij me.