« Weermannen | Main | Avondje uit »

Chili

Het gaat best goed met Lucy's Nederlandse les, iedere morgen studeert ze een uurtje. Gisteren bracht ik haar naar school. Op de terugweg vroeg Luchiano aan mij wat we gingen doen: 'Kunnen we naar Burger King of De Tropen gaan, papa?'.

Nu had Lucy mij de opdracht gegeven om Chili con carne klaar te maken. Dat is zo'n beetje het enige gerecht dat ik echt goed kan bereiden. Toch was Lucy's verzoek vrij ongebruikelijk, sinds zij op Curacao is kook ik eigenlijk nooit meer.

Ik antwoordde Luchiano dus: 'Nee jongen, dat kan niet. Papa moet van mama koken!'. Uit Luchiano's reactie bleek dat het inderdaad al een hele tijd geleden was dat ik gekookt had: 'Papa, kunnen mannen koken?'.

Thuis bereidde ik in 25 minuten een overheerlijke Chili. Jammer genoeg kon Luchiano mijn kookkunst niet erg waarderen. Hij gaf te kennen liever mierenpoep te eten dan mijn Chili. Wat hem betreft was het de laatste keer dat ik het eten heb klaargemaakt.

Comments

zou knap zijn als hij dat kan vinden.. mierenpoep. Maak je maakt me wel nieuwsgierig naar je Chili :)

Klinkt als goed voor de lijn, die kookunsten van je, afgaand op Luchiano's oordeel.

Als ik kook maar ik Pizza.... via de telefoon.

Ik geloof dat ik de Chili vorige week toch te lekker heb gemaakt, vanavond mag ik tot ergernis van Luchiano weer aan de bak...