« Achteraf is het goed dat... | Main | Speciale Service »

Naam zeggen

Ik weet niet of het typisch Curacao's is, of een algemeen verschijnsel dat zich over de wereld uitspreidt. Het gaat over telefoneren en wie er wanneer zijn naam moet zeggen.

Persoonlijk ben ik opgevoed om meteen mijn naam te zeggen, dus als mijn telefoon rinkelt gaat het ongeveer zo:
Tringggggg!!! (U hoort, ik ontbeer nog een hippe beltoon)
CasaSpider: 'Goedenmorgen, met de CasaSpider!'.

Zo begint het en nu komt de splitsing. Eerst de Nederlandse situatie:
Beller: 'Ook goedenmorgen knapperd, met Katja Schuurman'.
Vervolgens ontspint zich het gesprek.

Nu de Curacaose versie:
Beller: 'Ja, ik wil graag bla bla bla'.
Terwijl de beller aan het praten is, zit ik mij koortsachtig af te vragen wie mij daar toch belt. Ik merk dat dit gesprekspatroon steeds meer oprukt. Men vindt het interessant om zijn naam niet te (hoeven) zeggen. Eigenlijk vind ik dit helemaal geen leuke gewoonte, maar inmiddels ben ik zover dat ik er haast aan mee ga doen, onder het motto If you can't beat them, join them.

Het wordt wel genant als de andere kant na een paar minuten nog steeds niet weet met wie hij aan het spreken is. Dat doet me enigszins denken aan een anecdote uit een ver verleden bij de toenmalige Detam in Utrecht. Een programmeur belde naar de afdeling en dacht dat hij daar bekender was dan hij was:
Ad V.: 'Ja hallo, met mij!'.
Afdeling: 'Met wie?'.
Ad V.: 'Ja met mij, met Adje hier!'.
Afdeling: 'Hmmm, wie???'.
Ad V.: 'Adje! Adje Verdiessen!'
Afdeling: 'Oh ja'.

Jammer genoeg is het de laatste dagen vrijwel onmogelijk om te reageren, de YACCS website ligt eruit en dankzij een of andere Amerikaanse feestdag schijnt dit tot morgen aan te houden. Mijn excuses!

About

This page contains a single entry from the blog posted on September 1, 2003 12:00 PM.

The previous post in this blog was Achteraf is het goed dat....

The next post in this blog is Speciale Service.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33