« Lucy's nicht | Main | Pedro Picapiedra »

Kindermanipulatie

Wat betekent dit woord, kindermanipulatie, eigenlijk? Betreft het iemand die een kind manipuleert of juist andersom? Het zal wel weer van de context afhangen.

Luchiano gebruikt tegenwoordig nieuwe technieken om zijn zin te krijgen. Het is een enigszins moeilijk te beschrijven situatie, maar ik probeer het toch. Ook al zou bijvoorbeeld Charlotte dat veel beter kunnen.

Luchiano kwam naar me toe en vroeg of hij wat buitenlands geld mocht gebruiken om iets moois mee te maken. Na wat tegensputteren ('Wat doe jij überhaupt in die kast?') gaf ik toe. Hij legde de muntstukken op tafel neer en maakte er figuren van.

Na een paar minuten keek Luchiano mij olijk aan en zei dat hij vijf munten extra mooi vond en of hij die mocht houden. Volgens mij betrof het vijf Belgische Francs, dus ik gaf toe. Hij bracht de overige munten terug naar de kast.

Ergens voelde hij dat er vandaag meer inzat. Plotseling begon Luchiano hard te lachen, ondertussen roepend dat hij toch echt had gedacht dat hij zeven munten had in plaats van vijf. 'Ha ha, whoeha ha ha, ik dacht toch echt, ha ha, dat ik er zeven had, ha ha ha'.

Er moesten dus nog twee munten bij, het varken had zijn doel bereikt. 'Ha, ha, o wat dom van mij, ik dacht echt dat ik er al zeven had, ha ha, ga dat grapje maar gauw op je computer schrijven, ha ha!', voegde hij mij toe.

De tip heb ik opgevolgd en de context bewijst dat ook kinderen uitstekend kunnen manipuleren, dacht ik zo.

About

This page contains a single entry from the blog posted on July 23, 2003 12:00 PM.

The previous post in this blog was Lucy's nicht.

The next post in this blog is Pedro Picapiedra.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33